Scaunul Lana pentru Photoliu, acum într-o ediție de lux

Acum mai bine de un an vă povesteam despre scaunul Lana pentru Photoliu, care aducea tradiția în contemporan prin forma lui suplă, sculpturală și tapițeria imprimată digital cu motivele unei țesături maramureșene.

2Lana pentru Photoliu - editie de lux - Designist

În urma succesului de care s-a bucurat atât la noi, cât și internațional, echipa Photoliu și designerul Lana au lansat săptămâna trecută o nouă versiune, ediție limitată, cu tapițeria brodată și cadrul din stejar, ce lasă textura și striațiile lemnului la vedere.

1Lana pentru Photoliu - editie de lux - Designist

Remarcat la târgul 100% Design London, ediția din septembrie 2014, scaunul Lana pentru Photoliu a fost selectat pentru apariții în presa internațională de către publicațiile Vogue Living, The Wall Street Journal şi The New York Times. În noiembrie 2014 a fost nominalizat la categoria “Cel mai bun obiect de design al anului”, în cadrul competiției Elle Decoration Romanian Design Awards.

“Am optat pentru o tapițerie brodată cu fir auriu, spre deosebire de prima ediție, în care am utilizat imprimarea modelului pe materialul de tapițerie. Lemnul de stejar a fost selecționat cu atenție, încercând să subliniem manufactura și prin aspectul striat și noduros, finisând numai atât cât să evidențiem farmecul natural al lemnului și lăsându-l nelăcuit”, a explicat Irina Pogonaru, fondatorul Photoliu.

5Lana pentru Photoliu - editie de lux - Designist 7Lana pentru Photoliu - editie de lux - Designist

6Lana pentru Photoliu - editie de lux - DesignistDesignerul LANA se află la cea de-a doua colaborare cu editorul de design Photoliu.

“Am pornit la drum de la ideea unui print inspirat din cusăturile tradiționale din zona Maramureșului, care a adus valoare în colecțiile mele de haine. Dacă în primă instanță și eu, și Irina am preferat varianta mai practică, a imprimeului, succesul acestui obiect de design ne-a determinat să venim cu o versiune super premium, în care materialul este brodat iar lemnul este și mai aproape de ideea de tradițional”, a subliniat LANA.

3Lana pentru Photoliu - editie de lux - DesignistIrina Pogonaru și Lana

Pentru acest proiect s-a implicat și echipa Dizainăr, care a contribuit la design-ul piesei, la identificarea soluțiilor tehnice și la urmărirea unor detalii de execuție.

8Lana pentru Photoliu - editie de lux - Designist 9Lana pentru Photoliu - editie de lux - Designist

Fotografii: prin Photoliu

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed