Scenografie arhitecturală ce-ți lasă gura apă: o masă ca schița unui oraș mediteranean
Recunoașteți că de când arde soarele mai tare, și voi vă gândiți la evadări și orizonturi marine. Împreună cu prietenii noștri Floriana și Vlad, de la Flori de Mentă, vă propunem o evadare urban delicioasă: într-un orășel nu de turtă dulce, ci din tot felul de preparate sănătoase, al cărui soare strălucește în mijlocul mesei sub forma unei tarte răcoritoare cu lămâie. Floriana și Vlad au pregătit de curând această masă, cu ocazia inaugurăii noului sediu al Atelier 507 – un birou de arhitectură și design din București. Iar lansarea a avut loc în cadrul Romanian Design Week. Foarte faină ideea sticlei transparente pe care stau scrise coordonatele clădirilor comestibile. În ordinea planului, ne desfătăm cu: tartă cu fenicul, pere, gorgonzola, nuci şi sirop de arţar; biscuiţi cu ulei de măsline şi ierburi mediteraneene; tartă cu zucchini, feta şi mentă. În dreapta, după cum citim schița, stau biscuiții cu Roquefort, sos de zmeură și pere.
Borcănele cu cremă de iaurt și cireșe Tartă cu spanac, feta și mazăre nouă Ne-au plăcut mult detaliile, formele și culorile orășelului gustos și ingenios. Ne-a adus aminte și de tema ediției Made in RO – Târg de design românesc, din mai: spațiul urban adus la interior. Un astfel de scenariu de food design completează delicios lifestyle-ul urban și demonstrează cum designul ne influențează viața prin toate detaliile care ne înconjoară. De la stânga la dreapta: tartă cu ricotta, mure și mentă; și muntele Locarno din bomboane cu ciocolată și mentă. Negresele reprezintă pământul 🙂În centru stau tortulețele cu morcovi. Poftă bună! În cadrul Romanian Design Week, Flori de Mentă au mai creat scenografia unei mese designish despre care vă vom povesti în curând. Biscuiți cu ceapă caramelizată, nuci și brânză cremoasă de capră Planul orașului mediteranean a mai fost completat de: negrese pentru pământ, tarta cu lămâie pentru soare; biscuiţi cu roşii deshidratate, vinete coapte, parmezan şi muguri de pin; căsuţe şi frunze din biscuiţi cu ciocolată albă, matcha şi fistic. Fotografii: Vlad Baltagi |