Scenografie arhitecturală ce-ți lasă gura apă: o masă ca schița unui oraș mediteranean

Recunoașteți că de când arde soarele mai tare, și voi vă gândiți la evadări și orizonturi marine. Împreună cu prietenii noștri Floriana și Vlad, de la Flori de Mentă, vă propunem o evadare urban delicioasă: într-un orășel nu de turtă dulce, ci din tot felul de preparate sănătoase, al cărui soare strălucește în mijlocul mesei sub forma unei tarte răcoritoare cu lămâie.

6924_web

Floriana și Vlad au pregătit de curând această masă, cu ocazia inaugurăii noului sediu al Atelier 507 – un birou de arhitectură și design din București. Iar lansarea a avut loc în cadrul Romanian Design Week.

tarta cu fenicul, pereFoarte faină ideea sticlei transparente pe care stau scrise coordonatele clădirilor comestibile. În ordinea planului, ne desfătăm cu: tartă cu fenicul, pere, gorgonzola, nuci şi sirop de arţar; biscuiţi cu ulei de măsline şi ierburi mediteraneene; tartă cu zucchini, feta şi mentă.

tarta cu lamaie tarta zucchiniÎn dreapta, după cum citim schița, stau biscuiții cu Roquefort, sos de zmeură și pere.

“Întreagă masă este ca o schiţă, cu diverse măsurători, cote, clădiri, case, pe ici pe colo peisaje de munte, cu viaţă de la ţară. Totul sub lumina unui soare reprezentat de o tartă fină cu lămâie. Aerul predominant este unul mediteranean prin ingredientele folosite, iar din loc în loc crenguțele de măslin au contribuit şi ele”, povestesc Floriana și Vlad.

6897_web foi_dafin_6451_web panacotta_6453 Borcănele cu cremă de iaurt și cireșe tarta spanacTartă cu spanac, feta și mazăre nouă

Ne-au plăcut mult detaliile, formele și culorile orășelului gustos și ingenios. Ne-a adus aminte și de tema ediției Made in RO – Târg de design românesc, din mai: spațiul urban adus la interior. Un astfel de scenariu de food design completează delicios lifestyle-ul urban și demonstrează cum designul ne influențează viața prin toate detaliile care ne înconjoară.

6698 6823_webDe la stânga la dreapta: tartă cu ricotta, mure și mentă; și muntele Locarno din bomboane cu ciocolată și mentă.bomboane cioco_menta Negresele reprezintă pământul 🙂la munteÎn centru stau tortulețele cu morcovi.

Poftă bună! În cadrul Romanian Design Week,  Flori de Mentă au mai creat scenografia unei mese designish despre care vă vom povesti în curând.

6910_web

biscuiti ceapa caramelizataBiscuiți cu ceapă caramelizată, nuci și brânză cremoasă de capră

Planul orașului mediteranean a mai fost completat de: negrese pentru pământ, tarta cu lămâie pentru soare; biscuiţi cu roşii deshidratate, vinete coapte, parmezan şi muguri de pin; căsuţe şi frunze din biscuiţi cu ciocolată albă, matcha şi fistic.

Fotografii: Vlad Baltagi

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed