Se caută o sticlă. Participă la concursul de design de produs cu premii în valoare de 3.500 de euro!

Dragi designeri de produs, dragi creativi, vă provocăm la un concurs de design inedit, organizat de agenția Next Advertising pentru unul dintre clienții săi. Acesta își dorește un nou design de sticlă de… sticlă.  Cine va crea cea mai frumoasă și originală sticlă va avea ocazia nu doar să o vadă pe etajeră, în localul său preferat, dar să și câștige un premiu consistent în bani. Locul 1 – 2.000 euro. Locul 2 – 1.000 de euro. Locul 3 – 500 de euro. Deja sună palpitant, nu? Dar iată despre ce e vorba.

concurs

Care este brief-ul? 

Provocarea este să creezi designul unei sticle de 1L, în care producătorul unor aromate licori nocturne (destinate persoanelor cu vârsta de peste 18 ani) va îmbutelia 3 băuturi diferite. Designul sticlei de 1L va fi același pentru toate cele 3 băuturi, diferența făcând-o la raft nu doar culoarea băuturii (votca vs. coniac), ci și designul etichetei, așa cum rezultă și din imaginea de mai jos.

Noua sticlă de 1 L va fi distribuită doar în zona HoReCa, nu și în zona de retail, și va înlocui sticla de 2 L folosită în momentul de față.

Ce se dorește de la noua sticlă? Un design contemporan, cu personalitate, care să se diferențieze de ceea ce există pe piață în acest moment. În evaluarea proiectelor se vor lua în considerare nu doar estetica produsului, ci și fezabilitatea producției noii sticle, precum și caracterul ergonomic al produsului. Designul sticlei trebuie să fie așadar practic și ergonomic, având în vedere că va fi folosită în zona HoReCa (adică în restaurante, baruri, cafenele). Barmanii, de exemplu, ar trebui să o găsească ușor de mânuit, mai ales dacă au de preparat 5 cocktailuri simultan 🙂

Care sunt premiile?

Se vor acorda 3 premii (în urma deliberării juriului ales de organizatori)  în valoare totală de 3.500 de euro. Astfel, câștigătorul locului I va primi 2.000 de euro, câștigătorul locului al II-lea va primi 1.000 de euro, iar câștigătorul locului al III-lea, 500 de euro. Ce e interesant este că te poți înscrie cu mai multe proiecte, așadar șansele de a te număra printre câștigători cresc considerabil.

Cum te înscrii și ce trebuie să trimiți?

Te înscrii în concurs trimițând un e-mail la adresa sticladealcool@next.advertising.ro, care să conțină următoarele informații: nume & prenume, data nașterii, numărul tău de telefon și adresa din buletin.

Apoi atașezi acestui e-mail proiectul de design de produs al sticlei de 1L cu care vei participa la concurs. Aplicația ta trebuie să conțină:

 1. O descriere a proiectului tău (o scurta descriere a beneficiilor / avantajelor designului propus de tine)
 2. Desen 1:1 sau proiect 3D, vedere din față, secțiune și de sus
 3. Imagini/desene care să înfățișeze detalii ale sticlei pot constitui un avantaj

Important de știut:
– proiectele, schițele sau randările pot fi atașate e-mail-ului în orice format, preferabile fiind formatele jpeg, tiff, pdf, eps;
– dimensiunea maximă a fișierelor trebuie să fie de 8 MB;
– dimensiunea maximă a unui e-mail de înscriere sau adăugare de proiect trebuie să fie de maximum 10 MB.

Data limită pentru trimiterea proiectului tău de design este 15 noiembrie 2014, orele 23:59:59. Concursul a început deja de pe 15 septembrie!

Dacă ai întrebări sau cerințe, le poți adresa organizatorilor concursului trimițând un e-mail la adresa sticladealcool@next.advertising.ro. Regulamentul concursului îl poți citi și descărca la acest link

Îți urăm mult succes!

19 Comments

 1. Buna ziua suntem producatori de sticle decorative daca putem sa ajutam designerii participanti la concurs in creerea unui model pentru dvs ….
  Va punem la dispozite mesteri sticlari care pot sa transforme proiectul dvs in realitate. http://www.glassdesign.ro/albume-foto/

  Va multumesc
  Valentin Preda

 2. Nasta Sergiu

  Buna ziua.

  Ma numesc Nasta Sergiu si intentionez sa particip la acest concurs doar ca de fiecare data cand incerc sa trimit mail cu datele personale pentru inscriere la adresa mentionata nu ma lasa. Primesc o notificare de eroare.

 3. Bună, Sergiu,

  Vom semnala această eroare organizatorilor. Adresa cu care te-ai înscris în concurs este aceeași cu cea cu care ai comentat pe Designist? Pentru a le fi mai ușor să detecteze eroarea.

  Mulțumim și succes la concurs!

 4. Nasta Sergiu

  Da, este aceiasi adresa. Multumesc anticipat.

 5. Mititelu Vlad

  Buna ziua , as dori sa ma inscriu in concurs cu un design de sticla modelat in lut. Se accepta si aceasta varianta? Multumesc

 6. oana

  buna seara, elevi de liceu care inca nu sunt majori (clasa a 10-a si a 11-a) dar studiaza designul, pot participa la concurs?Se primesc diplome pt participanti? multumesc

 7. oana

  buna seara, elevii de liceu care inca nu sunt majori (clasa a 10-a si a 11-a) dar studiaza designul, pot participa la concurs?Se primesc diplome pt participanti? multumesc

 8. Buna, Oana,

  Organizatorii concursului vor reveni cu un raspuns foarte curand.

  Iti multumim!

 9. Florinakkis Arhire

  seara buna, ma stradui sa termin machetele si desenele pentru concurs.

 10. Sergiu

  Buna, dar daca nu sunt cetațean Romîn pot participa la acest concurs ?

 11. Bună, Sergiu,

  În regulamentul concursului (pe care îl poți consulta aici: http://next.advertising.ro/images/products/pdf/Next%20Regulament%20alcool.pdf) apare astfel:
  “La concurs poate participa orice persoana fizica cu resedinta in Romania.”

  Dacă mai ai și alte întrebări, le vom adresa organizatorului.

  Mulțumim!

 12. Florinakkis Arhire

  intrebare pentru organizatori: a trecut perioada de depunere a randarilor-schitelor-proiectelor. Ele toate sunt undeva publicate spre a fi vazute ?

 13. Radu Tonu

  Buna seara, toti participantii vor fi anuntati cine e castigatorul si vor putea vedea conceptul care urmeaza sa fie realizat ? daca va fi acceptat de juriu desigur !!!

 14. Barbu Alexandru

  Buna ziua! Cand se vor anunta castigatorii acestui concurs?

 15. Dan Iordan

  @Barbu Alexandru – In regulament scrie ca juriul se va intruni in termen de 10 zile lucratoare deci in 1 decembrie si castigatorii vor fi anuntati in termen de maxim 48 de ore.

  Voiam sa intreb daca proiectele o sa apara online si daca da unde?

 16. Bună tuturor,

  Câștigătorii vor fi anunțați cel târziu pe 2 decembrie, pe site-ul http://www.next.advertising.ro, însă vor fi făcuți publici doar câștigătorii, nu și lucrările acestora sau toate lucrările înscrise în Concurs.

  Mulțumim!

 17. Dan Iordan

  Articolul cu castigatorii nu poate fi accesat.

 18. Nasta Sergiu

  Salutare.

  AM aceias problema, nu pot vedea articolul cu castigatorii.

 19. Bună tuturor,

  Iată și link-ul unde au fost afișați câștigătorii: http://next.advertising.ro/castigatori-concurs-quotcumparam-sticlaquot-nn-62.html. L-am accesat și totul e în regulă. Mai mult, veți găsi și un link de vizualizare a lucrărilor câștigătoare (pe Dropbox). Îi felicităm pe câștigători și pe voi toți pentru participare! Vă mulțumim.

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed