Se lansează prima colecție Iutta. Dor de românesc – Spirit Eflorescent.

Iutta este un atelier de creație pentru care tradiția și cultura pur românească reprezintă o sursă de inspirație continuă. Cu dor de românesc, esența folclorului este surprinsă prin prelucrarea produselor de marochinărie în forme de expresie actuale. Vei gasi aceste genți și la Made in RO, pe 25 și 26 mai. 

După multe luni de schițe, desene, planuri și îmbinări de culori, vineri, 26 aprilie, ora 19:00, la nou9, are loc evenimentul de lansare a primei colecții de genți Iutta – „Spirit Eflorescent”.

Iutta designist

Spirit Eflorescent reprezintă materializarea viziunii brandului Iutta: revalorificarea specificului românesc și reinterpretarea autenticului. Cu un număr de 20 de genți din piele naturală, broderii inspirate din tradiția autohtonă și sculpturi în lemn, această colecție îmbină forme fluide, ce-și regăsesc originile în stilul pur românesc, clădit pe credințe, obiceiuri și activități spirituale naturale din cele mai vechi timpuri.

Materialele utilizate sunt pielea naturală, lemnul, metalul, iar printre culorile aplicate se regăsesc: french roast, titanium, praz, roșu corai, grej, caffe latte, negru, roșu mac, maro, bordo. Combinația de texturi utilizată este neobișnuită în marochinărie – tăieturile cu laserul, broderiile atent lucrate și sculpturile în lemn oferă în ansamblu o notă distinctivă colecției.

Sloganul Iutta, acest Dor de românesc, este și laitmotivul evenimentului de lansare. De aceea, în cadrul lansării va avea loc și proiectul fotografic „Colecție de doruri”, prin care participanții vor putea să pună la păstrare cele mai mari doruri ale lor.

Invitatie Iutta

Pentru a avea o imagine cât mai amplă a poveștii Iutta, la eveniment va fi recreat și atelierul în care s-au lucrat gențile, cu elementele care au ajutat și inspirat pe parcurs. Din întreg decorul vor face parte și tapiserii basse-lise realizate la războiul de țesut de către Raluca Alexandru și, bineînțeles, muzică de inspirație folclorică, prăjituri de casă și vin românesc.

Axate pe funcționalitate, inovație și organicitate, colecțiile Iutta sunt disponibile în ediții limitate, prezintă tăieturi inedite, materiale rafinate, de calitate superioară, ce reușesc prin simplitate să  aducă tradiția în contemporaneitate.

Ne vedem vineri!

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed