Spunem des “quality time”. Dar despre calitatea aerului nu spunem prea multe. Cum îți dai seama că ai nevoie de un umidificator de cameră?

Săptămânile trecute așteptam cu înfrigurare încălzirea caloriferelor din dotare. Și s-au încălzit, între timp a ieșit de suficiente ori soarele, însă caloriferele rămân călduțe și iarna tot bate la ușă. Ca de fiecare dată recipientele cu apă pentru calorifere (umidificatoarele noastre non electrice) erau gata pregătite, pentru că, nu știm la voi cum e, dar de multe ori aerul uscat din camere ne făcea să ne simțim că respirăm “ca-ntr-o cutie”.

Umidificator Philips HU4803 01 8

Am aflat că același aer uscat e responsabil de deshidratare, fix ce (ne) mai lipsește pe fondul perioadei agitate de toamnă-iarnă, însă un umidifcator de cameră electric până anul acesta nu am încercat. Cum ne-am dat seama că avem nevoie de unul și de ce l-am păstra în cele ce urmează. Și, da, de câteva zile simțim că respirăm out-of-the-box. 🙂

14091800jt_rtp

 

Povestea începe așa: de luni dimineața, am instalat umdificatorul de cameră Philips la birou – modelul de mai sus este acum colegul nostru și s-a integrat designist în biroul nostru cosy. Este a treia zi de când… respirăm același aer și am observat că, atunci când stăm mai mult departe de birou – în sala de întâlniri sau seara acasă (unde aerul e doar încălzit de calorifer) – ne… cam tragem nasul. Ai senzația, după o perioadă, că ești mai înfundat, iar aerul cald, uscat nu te ajută deloc. Revenim dimineața și e de ajuns să stăm două ore în birou ca să ne simțim mai bine: mai confortabil, în primul rând.

Pentru că tocmai ce l-am reumplut cu apă, am văzut că filtrul lui s-a îngălbenit un pic și că acolo s-a depus o mare parte din praful pe care îl inhalam până acum – fereastra noastră deschisă dă spre una din străzile mai aglomerate din cartierul Cotroceni. Dacă nu am încercat un umidificator electric până acum a fost și din cauza feedback-urilor nu 100% pozitive: stropi de apă ce pătează, prin depunerile de calcar, suprafața pe care stă umidificatorul, efectul de “ceață/abur” în încăperi și aerul pe care nu îl filtrează, nereținând impuritățile care se depun și în aparat.

Philips umidificator

Iată de ce am lua acasă umidificatorul Philips și nu un alt umidificator de cameră?

  • Tehnologia Philips NanoCloud înseamnă menţinerea naturală a nivelului optim de umiditate în aer. Nu răspândește praf alb sau picături de apă în cameră, evitând astfel formarea petelor de calcar din jurul umidificatorului. Iar aerul sănătos este evacuat din umidificator la o viteză constantă, în toate direcțiile, fără să se formeze ceaţă sau abur în încăpere.
  • Designul minimalist va convinge orice designlover să-l aleagă. Se va integra stylish & discret oricărui stil.
  • Ne place lemnul natural, iar folosirea unui umidificator e cea mai bună metodă de a avea grijă de fibra lui. Aerul uscat provoacă în timp crăpături în textura mobilierului din lemn.
  • Filtrul de tip fagure al umidificatorului, proiectat pentru a optimiza absorbţia şi distribuţia apei, captează praful sau părul oamenilor/animalelor de companie, atunci când extrage (inspiră) aerul uscat. Iar sistemul de evaporare umidifică aerul și îl “respiră” adăugându-i molecule de apă fără bacterii sau calcar.
  • Și, pentru că și acasă, și la birou, sunt multe de făcut și cele mai simple& prietenoase aparate sunt cele mai bune, e extrem de ușor de folosit. Umpli rezervorul de apă, cu ajutorul unui vas sau direct de la robinet, pui capacul (partea de sus) peste rezervorul de apă, îl bagi în priză și apeși pe buton… ca să respiri out-of-the-box.

Iar pentru a înțelege mai bine cum funcționează, avem și un filmuleț:

Cu siguranță nu ai de ce să-ți faci probleme nici dacă îl pui în camera celui mic, nici dacă motanul sau cățelul sunt în preajmă – e foarte stabil & compact. Cu atât mai mult cu cât părul animăluțelor de companie e captat de filtru. Cele două modele costă 406 lei, respectiv 573 lei. Sunt un cadou designish, smart și sănătos de sezon. 🙂

14013004yl_u2p

Fotografii: prin Philips România

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed