Stardust Architects au expus la Dutch Design Week noul lor proiect: Secret Garden

Despre Stardust Architects (adică Anca Cioarec și Brîndușa Tudor) vă povesteam, mai ieri, că au participat la Ventura Lambrate din cadrul Milan Design Week. Cele două tinere arhitecte visează să creeze un design al experiențelor poetice și nu se opresc doar aici. Cu acest gând în minte și mult entuziasm în bagaje au plecat spre Dutch Design Week, la începutul lui noiembrie.

secret garden DDW

Stardust Architects, în colaborare cu Zwei, au fost prezenți la Dutch Design Week, unde au expus noul lor proiect de suflet, intitulat misterios Secret Garden. Ce este mai exact și cu cel rol a fost creat aflăm chiar de la ele:

“Secret garden este o oglindă-ierbar care conturează cadrul unei întâlniri diferite cu tine. Eludând reflexia directă, prelungeşte momentul oglindirii printr-o sită intimă, compusă din propriile plante presate, augmentată de suprafeţele reflectante ale coperţilor. Inversând ierarhia firească, extinde prezenţa naturii, revelând un ierbar de obicei ascuns printre file de cărţi şi aşezând chipul printre flori.”

preparing secret garden DDW-designist

secret garden

Obiectul este compus din două straturi de sticlă care ţin plantele presate şi două foi de metal care reflectă imaginea compusă, formând astfel o oglindă furată din palatele imperiale fantasy. În realizarea Secret Garden au fost implicați Saint Gobain Glass Romania, Vertigo Metal Design, precum și Vasile Stoica de la Nod Marketspace.

secret garden DDW 2-designist secret garden DDW 3- designist

La Dutch Design Week, cele două tinere artiste au ajuns urmărind timp de câțiva ani proiectele absolvenților Școlii de Design de la Eindhoven și descoperind pavilionul de design olandez, odată ajunse la Milano. Li s-a părut de departe cel mai efervescent loc, cel mai curajos şi mai capabil să genereze noi direcţii în designul de mobilier.

Ca parte a experienței olandeze, Stardust Architects ne povestesc entuziasmate că locul în sine “nu presupunea expunerea muzeală, rigidă, a standului cu obiect şi designer care inhibă vizitatorul, ci, mai degrabă, îţi dădea senzaţia unei vizite într-un spaţiu primitor, activ, o curte plină de focuri de tabără, de mici comunităţi, cu muzică live care îţi oferea pretextul cunoaşterii designerilor în spaţiul lor, într-un cadru mai puţin formal, mai puţin scenografiat.”

canvas DDW-designistPe lângă Secret Garden, Stardust Architects au participat în cadrul DDW și cu deja cunoscutul Canvas, o provocare de formă și textură sub forma unui recipient marcat de culoare.

canvas DDW 2-designist

Le-am întrebat pe Anca și Brândușa dacă ar repeta experiența DDW și care ar fi cel mai puternic impuls s-o facă. Ne-au răspuns că cele mai mari câştiguri au fost informarea și accesul la ultimele noutăți din perspectiva de designeri. De asemenea, au fost marcate de rolul social pe care acest domeniu vast pare să-l adopte din ce în ce mai mult: “poate că cea mai valoroasă idee cu care am rămas a fost aceea că unul dintre cele mai importante criterii de evaluare, atât pentru Design Awards, cât şi pentru Design Academy, a fost impactul social al proiectelor.”

Fotografii: prin Stardust Architects

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed