Stilourile Pelikan scriu “Literă de Rege”: o ediție limitată, în onoarea Regelui Mihai I al României

Pentru noi, stilourile sunt furnizori constanți de melancolie: mâna dreaptă care obosea foarte repede pentru că o păstram grozav de rigidă în timp ce învățam să scriem, tata sau mama umplând pompița stiloului în primele mele zile din clasa I, mirosul de cerneală și sunetul hârtiei zgâriate de peniță… Firește, stiloul din amintirile fiecăruia dintre noi are o valoare sentimentală, la fel ca primele stilouri ale multora dintre voi, nu? Spre deosebire, însă, de valoarea celor 300 de stilouri cu decorațiuni placate cu aur de 23,5K, create de Pelikan, brandul german de instrumente de scris de lux, alături de Casa Majestății Sale, într-o ediție specială în onoarea Regelui Mihai I al României, sub sloganul “Literă de Rege”.

Pelikan

Capacul fiecărui stilou din Ediția Regală este evidențiat de semnătura armonioasă a Regelui Mihai I și poartă decoraţiuni placate cu aur de 23,5K, iar în partea superioară include logo-ul Pelikan.

Pelikan

Inelul superior este gravat cu dictonul Casei Regale a României: „NIHIL SINE DEO”. Coroana Întregirii, prezentată pe corpul stiloului, este realizată din alamă placată cu aur de 23,5K finisată în două nuanțe. Penița stiloului este creată din aur de 18K, parţial placată cu rodiu şi inscripţionată manual cu motivele şi logo-ul Pelikan. Corpul stiloului este creat în totalitate dintr-o rășină de înaltă calitate, de culoare neagră, și are dimensiuni generoase: 14,1 cm lungime, o circumferință de 13,5 mm, o greutate de 30 g și o capacitate a pistonului de 1,35 ml.

Pelikan

Stiloul este prevăzut cu un piston cu mecanism diferențial și de asemenea, cu o fereastră dispusă pe toată circumferința sa, poziționată deasupra gripului, necesară pentru verificarea nivelului de cerneală. Fiecare stilou al ediției special a fost realizat manual, în fabrica Pelikan din Germania.

Pelikan

Proiectul Ediției Regale, inițiat pe timpul vieții suveranului, în 2017, a primit consimțământul acestuia devenind astfel o inițiativă unică în lume. După doi ani, cele 300 de exemplare ale instrumentului de scris de lux ce poartă semnătura Regelui Mihai, sunt disponibile spre achiziționare în baza unei liste de înscriere, prin înregistrarea în platforma dedicată, www.LiteraDeRege.ro. Costul unui stilou este de 3.800 lei + TVA.

În toată istoria de 180 ani a brandului nu a mai existat nicio altă personalitate pe plan național sau mondial în onoarea căreia Pelikan să dedice o ediție specială.

Pelikan

Prezentarea în premieră mondială a stiloului a avut loc la București, în prezența Majestății Sale Margareta, Custodele Coroanei române și a Alteței Sale Regale Principele Radu. În cadrul evenimentului, reprezentanții Herlitz România au oferit primul exemplar al seriei Majestății Sale Margareta, Custodele Coroanei române, care a decis ca acesta să rămână cunoscut drept “Stiloul Regelui” și să fie expus la Castelul Peleș.

Fotografii: prin Pelikan

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed