Sweeteria: combinația magică dintre dulce și sănătos
Povestea Sweeteria numără peste 1.460 de zile savuroase. Altfel spus, vreo 4 ani de rețete dulci și produse sănătoase, preparate în propriul laborator – un adevărat rai al dulciurilor „fără zahăr, fără aditivi, fără coloranți sau conservanți artificiali, adică fără compromisuri”, cum le-a descris Elena Pavel, alchimistul și liderul echipei de cofetari Sweeteria. Sweeteria este parte din selecția noastră gourmet, în cadrul Made in RO online (10-20 decembrie), așa că iată ce cadouri dulci, dar sănătoase, cu package design inclus, poți găsi la ei în shop. Dar mai întâi să-ți spunem povestea. 🙂 #staysafe și #buylocal Bucurie și cofetărie Sweeteria este primul laborator de dulciuri din România care creează și produce dulciuri exclusiv pe bază de îndulcitori naturali. Decizia Elenei Pavel de a începe afacerea dulce, dar fără zahăr, a venit într-o perioadă în care produsele de acest gen reprezentau o nișă de nici 5% din dulciurile de pe rafturile magazinelor de la noi. Apoi, în timp ce continua documentările, a avut surpriza să afle că, din păcate, țara noastră, conform rapoartelor Organizației Mondiale a Sănătății, este fruntașă în Europa în ceea ce privește numărul cazurilor de diabetici, atât în rândul adulților, cât și al copiilor. Astfel, a luat naștere, în 2016, ideea unui laborator de dulciuri sănătoase, care ulterior a primit numele Sweeteria.
Ce-i drept, acum, în pandemie, obstacolele nu au fost puține. Nevoită să se adapteze la “noua normalitate”, fără târgurile și evenimentele în care cei interesați de un dulce sănătos puteau degusta produsele Sweeteria, Elena s-a concentrat pe metode alternative de promovare în online. Chiar dacă doritorii nu au cum să deguste și să afle că produsele, deși fără zahăr, au gustul dulciurilor din copilărie, afacerea Elenei a câștigat clienți noi, care comandă online direct de pe www.sweeteria.com.ro. Ciocolata Sweeteria este obținută din masă de cacao premium. Chiar dacă locul zahărului este luat de îndulcitori naturali, vei regăsi același gust fin, irezistibil al ciocolatei belgiene, însă fără caloriile și efectele nedorite ale zaharului. Și dulce, și sănătos? Da, se poate! Dar să ne facem o ciocolată caldă și să continuăm povestea. Iei bănuții de ciocolată de la Sweeteria, îi pui în apă sau lapte fierbinte, amesteci bine și… gata. La o adică, mai poți îndulci puțin băutura, după gust, cu Dulcișor – îndulcitor natural cu zero calorii și zero indice glicemic. Ciocolată caldă roz – ăsta da cadou optimist în 2020!
Dulcișor – îndulcitor natural obținut din extract de înaltă puritate din frunze de Stevia Rebaudiana și eritritol. Ciocolată albă cu zmeură și matcha. Patru gusturi, patru personaje Sweeteria – napolitane fără zahăr. Ciocolată și package design pe pâine! Continuăm tot cu ciocolată și îți prezentăm Greentella – o cremă tartinabilă vegană. La Sweeteria, gamele de produse sunt gândite pentru toți pofticioșii de dulce, fie ei vegani, adepți ai unor diete hipocalorice sau sportivi cu nevoi sporite de proteine și fibre: de la mic dejunuri bogate în fibre, nutrienți și vitamine până la gustări rapide și delicioase; de la dulcețuri cu doar 40 kcal/100 g sau creme de ciocolată tartinabilă la dulciuri menite să fie făcute cadou la aniversari; de la prăjituri, cozonaci și torturi realizate la comandă până la produse ce pot deveni ingrediente în propria bucătărie. Greentella vegană – pentru un mic dejun dulce, întinsă pe pâine prăjită sau biscuiți, dar și ca desert, în clătite sau pentru glazurarea prăjiturilor pregătite în casă. Cheia tentației dulci stă și în package design Designul aerisit, prietenos și îmbietor al ambalajelor tuturor gamelor Sweeteria este semnat de Bianca Dragu și a primit premiul de excelență pentru logo și design la WOLDA (Worldwide Logo Design Award), în Tokyo, competiție care a adunat peste 400 de participanți din întreaga lume. Napolitane cu cremă de frișcă și vanilie Cum comanzi și unde îi găsești Bunătățile fără zahăr sunt la un click distanță pe www.sweeteria.com.ro și au parte de promoții speciale. Cum ajungi pe site, ești invitat să învârți de o roată a norocului virtuală și, astfel, poți să primești livrarea gratuită ori reduceri de 5-10-15 sau chiar 20%! Iar la ofertele 2+1, discount-ul este de 30%. Tot din magazinul online poți să achiziționzi carduri cadou, iar cei la care vor ajunge le pot folosi la cumpărături pe Sweeteria de câte ori doresc, până la epuizarea creditului. Gem de măr și morcov, fără zahăr Apropo, dacă vei cumpăra de la Sweeteria, așteaptă-te să primești un apel telefonic surpriză. În perioada premergătoare Crăciunului, au bunul obicei de a-și suna clienții pentru a le mulțumi că-i apreciază și îi susțin (#buylocal), pentru a le oferi surprize personalizate și pentru a le asculta sugestiile. Prune în ciocolată. Găsești aici și alune, migdale sau alte fructe “sub acoperire” 🙂 Bunătățile Sweeteria se mai găsesc și în drogheriile DM din toată țara, în magazine naturiste și plafare. Dacă dorești să comanzi deserturile proaspete Sweeteria, o poți face dacă ești din București, Ilfov sau Giurgiu. În schimb, fursecurile și cozonacii se livrează oriunde în țară.
Cozonacul Sweeteria nu are zahăr, ci îndulcitori naturali. Pe blogul Sweeteria ai rețete sănătoase și inspirație cât cuprinde. Apoi, din shop, cumperi ingredientele și, de Crăciun, faci cel mai bun desert sănătos. Accepți provocarea? Mousse au chocolat! Da ori ba? Câteva întrebări „dulcișoare” pentru Sweeteria… 1. Cum e viața #FărăZahăr? Viața fară zahăr, în 2020, este diferită de viața fără zahăr din 1940. Acum 80 de ani, consumul mediu de zahăr pe cap de locuitor era de maximum 4 kg/an, în timp ce astăzi depășim 40 kg/an. În 2020, viața fără zahăr devine o necesitate și implică conștientizare, efort și alegeri sănătoase. 2. Despre dulce știm. Spune-ne și „ceva sărat” care-ți place? Pentru că suntem în prag de sărbători, gândul rămâne la masa de Crăciun în familie, la sarmalele în foi de viță ale mătușii și la „pupezele” din aluat frământat de unchiul brutar, cu ochi din boabe de piper negru – pe care nu ne înduram să le mâncam și le păstram ca pe niște bibelouri până se uscau și se întăreau. 3. Anul 2020 a fost „acrișor”. Crezi că 2021 va fi „dulcișor”? Crizele – mai ales cele financiare – arată adevărata față a celor mai mulți dintre noi. 2020 a fost un an care a făcut „curățenie” între așa-zișii prieteni și susținători. Îmi doresc un 2021 cu sănătate și liniște; să fie un an care să ne dea șansa să facem lucrurile care ne plac și, prin ele, să ajutăm cât mai mulți semeni. Iar oamenii ca noi se vor aduna, pentru că așa zice vorba din străbuni: „cele bune să se adune, cele rele să se spele”. Așteptăm un 2021 grozav cu Made in RO offline, cum ne place nouă cel mai mult. Fotografii: prin Sweeteria 1. Citește și alte povești Made in RO AICI și inspiră-te pentru lista de cadouri fine, de designist 🎁 |
Au produse super bune, merita 😉