Swimathon București: despre cum susții proiecte sociale dacă știi să înoți

Despre Swimathon ți-am mai povestit. Este un proiect al Fundației Comunitare București, o platformă de atragere de fonduri pentru cauze din comunitatea locală. Este un mecanism construit în jurul unui eveniment de înot, prin care comunitatea se întâlneşte, interacţionează şi se implică să strângă fonduri pentru proiectele pe care le consideră relevante. Ei bine, sâmbătă, pe 4 iulie, are loc cea de-a treia ediție Swimathon.

Swimathon 3

Pe scurt: înotătorii-fundraiseri înscriși în acest eveniment aleg o cauză pe care o susțin, parcurg un numar cât mai mare de bazine într-un anumit interval de timp și adună cât mai mulți susținători care să îi sprijine prin donații, pentru efortul depus.

Sâmbătă, pe 4 iulie, între orele 9.00 și 15.00, la Clubul Sportiv Dinamo, bazinul acoperit “Anatolie Grințescu”, se va întâmpla un nou Swimathon. Fundația Comunitară București (FCB) a lansat deja campania de donații pentru proiectele înscrise. Donațiile pot fi făcute aici, pentru proiectele din domenii diverse – sănătate, educație, sport, participare civică, muzică – înscrise de 16 organizații nonguvernamentale, din București și Ilfov.

Acestora li se alătură companiile Porsche România, sponsorul evenimentului, Banca Comercială Română (BCR), Orange și UniCredit Țiriac Bank, ale căror echipe de angajați înoată pentru patru dintre proiectele de pe platformă. Evenimentul are loc sâmbătă, 4 iulie,

Swimathon 2

Swimathon București 2015 își propune să atragă 150.000 lei pentru proiecte din comunitatea locală. Campania de fundraising are loc între 5 iunie și 4 iulie, iar donațiile pot fi făcute pe platforma www.swimathonbucuresti.ro până pe 5 august.

Fiecare echipă de înotători are maximum 5 membri care nu sunt sportivi de performanță, ci fundraiseri-eroi pentru cauzele pe care le susțin. Bugetele proiectelor înscrise sunt cuprinse între 8.000 și 27.000 de lei – sume pe care organizațiile își propun să le strângă cu ajutorul înotătorilor.

Swimathon 1

Alături de FCB, strâng fonduri la Swimathon București 2015 alte 15 proiecte, printre care și  Asociația De-a Arhitectura, care mobilizează resurse financiare pentru cursuri de arhitectură pentru elevii din clasele primare. Despre toate proiectele înscrise poți citi mai mult pe swimathonbucuresti.ro

Swimathon 6

 

“De aproape trei ani, Fundația Comunitară București strânge împreună comunități și atrage fonduri la Swimathon București. Am strâns în ultimele două ediții peste 200.000 lei pentru 50 de cauze ale organizațiilor non-profit sau grupurilor de initiațivă. Swimathon va fi și anul acesta pentru multe organizații din București și Ilfov motor în acțiunile pe care le fac în comunitățile lor, iar înotătorii, proiectele, dar și companiile vin la Swimathon pentru acest impuls.

Swimathon 2014 a însemnat mai mult decât peste 141.000 lei atrași de cei peste 800 de donatori individuali sau privați. Ce e important de văzut mai departe se leagă de viețile schimbate ale celor care au atras energie bună pentru ca proiectele pentru care au înotat să meargă mai departe. Fie că e vorba de zeci de copii fără posibilități materiale care azi iau o masă caldă și merg la cursuri de dans sau își fac temele într-un club comunitar (Clublul de Educație Alternativă din Ferentari), sau că patru maternități din București au fost dotate cu 110 cuiburi și 130 de seturi de botoșei și căciulițe pentru prematuri (Proiectul Fire de Dragoste, Asociația Unu și Unu).”– Alina Kasprovschi, director executiv FCB.

Swimathon 4

Pentru toate proiectele, donațiile se pot face online, ca sume donate pentru fiecare lungime de bazin (de exemplu, 5 lei x 40 de lungimi) sau sume fixe, pentru evoluția echipelor în eveniment, indiferent de numărul bazinelor parcurse. Donațiile se pot face și prin transfer bancar sau direct la eveniment, în numerar sau cu cardul. Fondurile vor fi colectate până în 5 august 2015, inclusiv.

Regulamentul complet al evenimentului este disponibil aici, iar toate noutățile pot fi urmărite în timp real aici.

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed