Te mai poți înscrie la concursul de arhitectură A House for Pink Floyd până pe 10 august

Cu ocazia concertului lui Roger Waters la București, în data de 28 August, ICARCH (International Architectural Competitions) în asociație cu AdeP (Atelierul de Proiectare) lansează o competiție internațională de arhitectură, cu tema: “A HOUSE FOR PINK FLOYD”.

Inspirată de muzica și activitatea celebrei formații, competiția va încerca să revitalizeze arhitectura, așa cum formația Pink Floyd a revitalizat muzica, inspirându-se din chiar creația muzicală a acestui grup de mare success.

macheta arh

Relatia Muzică / Arhitectură este cu atât mai relevantă în acest caz, cu cât trei dintre cei patru membri fondatori ai formaţiei au studiat arhitectura, incluzându-l pe Roger Waters. Însuși numele celui mai important album al formației, care este, de asemenea, și numele turneului mondial de anul acesta, spune multe în acest sens: THE WALL.

Tema concursului își propune să fructifice potențialul de reconecta arhitectura cu muzica, cele două discipline fiind considerate singurele arte “abstracte” care operează cu elemente matematice și care nu sunt explicit inspirate de natura, așa cum au fost, în mod tradițional, artele plastice. În aceeași direcție amintim celebrul dicton “Arhitectura este muzică înghețată”, atribuit pe rând lui Goethe, Schelling sau Schiller.

Există ziduri peste tot în jurul nostru… iar cei mai groși și mai înalți sunt cei interiori. Ce ziduri doreau Roger Waters și Pink Floyd să spargă în albumul lor de mare succes The Wall- Zidul?

Concursul vă cere să explorați tematica generică de ”spargere a zidurilor” în cât mai multe moduri posibile și cât se poate de liber. Creați o arhitectură la fel de intensă și inspirată ca muzica celebrul album al formației Pink Floyd. Ascultați-le muzica, vedeți-le filmul și apoi simțiți, desenați și modelați. Construiți!

Construiți un Zid spart, un zid ce unește și nu separă. Construiți un zid minunat sau strigați cât de tare puteți împotriva tuturor ”închisorilor” lumii, a tuturor zidurilor artificiale ce ne țin captivi ai fricii. Dărâmați aceste ziduri, dragi arhitecți!

Mai multe informații despre concurs, regulament și înscrieri, aici.

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed