The Big Lunch: 15 proiecte din București vor strânge bani la cel mai mare prânz din România

The Big Lunch Bucharest, cel mai mare prânz cu strângere de fonduri din România, este organizat pentru prima oară de Fundația Comunitară București, după o idee Eden Project din Marea Britanie.

The Big Lunch 03

După selecția de proiecte, 15 cauze își vor organiza propriile campanii de strângere de fonduri. Pe 27 septembrie, fiecare proiect din acest eveniment își poate organiza unul sau mai multe prânzuri pentru comunitatea din care face parte. The Big Lunch are loc pe 27 septembrie, în mai multe spații din București, pe parcursul a mai bine de patru ore.

the big lunch_27 septembrie

Apelul de proiecte s-a desfasurat între 4 și 25 august și a fost jurizat de echipa Fundației Comunitare București, organizatorul acestui eveniment. Dintre cele 15 proiecte care vor face parte din prima ediție The Big Lunch menționăm:
– Asociația Work At Home Moms cu proiectul “Școala de croitorie și design pentru mame”;
– Centrul de Resurse pentru participare publică (CeRe) cu proiectul „CeRe-ți orașul înapoi, nu aștepta super eroi!”;
– Asociația Media DOR (Decât o Revistă)  cu proiectul „Bucureșteanul”, o serie de povești care scot în evidență oameni și întâmplări din capitală, pentru a ne apropia și a ne ajută să ne cunoaștem;
– Hey Mărie! care propun întâlniri de discuții într-un cadru informal de tipul șezători cu invitați tineri;
– Asociația Pentru Protecția Animalelor ROBI cu o campanie de sterilizări gratuite a pisicilor comunitare;
– Asociația Șansa ta cu programul “O șansă caldă”  care își propune să pună la dispoziție săptămânal aproximativ 180 de porții alimentare pentru persoanele fără adăpost;
– Social Trading Urban Place cu proiectul Uleiosul, proiect pilot de colectare urbană a uleiului și grăsimilor alimentare de uz casnic;
– Asociația Young Initiative pentru o campanie de donații de scutece pentru bebelușii instituționalizați.

the big lunch

Și Fundația Comunitară București va organiza o campanie de stângere de fonduri și un prânz cu donații pentru proiectul “8 hours overtime for a good cause” din toamna acestui an, care constă într-o seară de lucru peste program pentru profesioniști din diverse domenii in beneficiul mai multor organizații din București.

The Big Lunch 06

Donațiile pentru proiectele înscrise se fac deja pe platforma Galantom.ro, începând cu 1 septembrie, astfel că timp de o lună ele își vor derula propriile campanii de fundraising. Galantom.ro este comunitatea oamenilor de bine, o platformă care ajută oamenii implicați să strângă fonduri pentru proiectele ONG-urilor care aduc schimbare în comunitate.

The Big Lunch 04

The Big Lunch îi încurajează pe bucureșteni să participe sau chiar să organizeze prânzuri de susținere a celor 15 cauze împreună cu prietenii, vecinii sau colegii, acasă, pe stradă, în parcuri, la terase si la serviciu. În urma fiecărui tip de eveniment fondurile strânse vor fi donate uneia dintre cele 15 cauze comunitare. Oricine poate contribui pe 27 septembrie la The Big Lunch: fie că e vorba de restaurante, bistro-uri, mici afaceri de catering, bloguri din domeniul culinar ori chiar companii care vor să sponsorizeze acest eveniment.

The Big Lunch 05

Mai multe informații pe thebiglunch.ro

Fotografii: prin thebiglunch.ro

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed