Piese sculpturale din lemn, semnate Alexandru Dăbuleanu

La capitolul piese de mobilier nu sunt prea multe noutăți de design românesc. Am vorbit recent despre brandul Ubikubi, joint venture-ul designerului Dragoș Motica cu Robert Savu, în rest, cam liniște. Am reținut însă piesele semnate de Alexandru Dăbuleanu, descoperite la începutul verii, pentru forma lor sculpturală, cu linii curate.

Alex Dabuleanu - Designist (4)Masa Grasshoper. Dimensiuni: L 160 x l 80 x h 75 cm.

Știam toți designerii din expoziția de design de obiect de la Romanian Design Week: cu toții fuseseră prezenți și pe DESIGNIST. Mai puțin unul, Alexandru Dăbuleanu, ale cărui piese ne-au plăcut mult. Discuția cu Alex chiar așa a început: unde te-ai ascuns până acum, nu are cum ca acestea să fie primele tale piese produse, arată impecabil!

Alex Dabuleanu - Designist (3)

Așa am aflat că este student în ultimul an la Facultatea de Arhitectură, din București și că din anul al II-lea a hotărât să-și cultive mai intens pasiunea pentru design de obiect. Împreună cu câțiva prieteni și colegi de facultate a deschis și un atelier de creație – La Designărie, unde experimentează constant.

Alex Dabuleanu - Designist (2)Alexandru Dăbuleanu

Masa Grasshoper și scaunele Bone au fost produse la Overta, o fabrică din Ialomița: “Cu producătorul m-am cunoscut acum doi ani, dintr-o întâmplare. Norocul a făcut să fie interesat de o colaborare și de atunci am început să lucrăm.”, povestește Alex.

Alex Dabuleanu - Designist (5)

Piesele sunt lucrate din lemn de frasin, iar șezutul scaunului Bone este din MDF vopsit. Lemnul a fost tratat cu o soluție de albire pe bază de plante, iar la scaun a intervenit și un ulei 100% natural.

Alex Dabuleanu - Designist (7)Scaunele Bone.  Dimensiuni: L 40 x l 40 x h 47 cm.

Cum a decurs procesul de creație?

“În cazul mesei Grasshopper inspirația a venit într-un drum spre mare. Am făcut repede niște schițe și apoi am așteptat momentul materializării. Însă la scaunul Bone a fost mai greu. A durat câteva luni până m-am mulțumit cu o formă și am făcut modificări până în ziua execuției, dar am fost încântat de produsul final.”, povestește Alexandru.

Alex Dabuleanu - Designist (1) Alex Dabuleanu - Designist (6)

Piesele pot fi comandate contactându-l pe Alexandru Dăbuleanu prin La Designărie. Termenul de livrare este între două și trei săptămâni. Prețul mesei Grasshoper este de 3.800 lei, iar al taburetului Bone, de 470 lei.

Fotografii: Alexandru Dăbuleanu

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed