thecraftlab by Irina Neacșu lansează o nouă colecție de scaune la Maison&Objet, Paris

Pentru thecraftlab by Irina Neacșu, 2013 înseamnă până acum două prezențe foarte importante la evenimente de design de talie internațională. Dacă în mai vă povesteam despre Florence Design Week (20-26 mai), unde a lansat colecția Life of a Dream – a chairy fantasy, a venit momentul să vă introducem într-o poveste inedită cu șarm parizian: între 6 și 10 septembriethecraftlab by Irina Neacșu lansează o nouă colecție de scaune la Maison&Objet.

Irina Neacsu - thecraftlab - Designist

Irina Neacșu este primul designer român invitat să expună la secțiunea Cote Deco a faimosului eveniment parizian. Și pentru că toamna se numără noutățile în design, Irina va prezenta la Paris o colecție inedită, formată din scaune-personje, ce marchează o nouă direcție în creația brandului thecraftlab.

Irina Neacsu - thecraftlab - Designist (6)

 

Colecția de scaune-personaje, inspirată de anotimpuri (seria Seasons), ce va fi expusă la Maison&Objet, Paris

Mr Him și Ms Her pleacă la Paris, alături de scaunele personaje din seria Seasons, cuplul tradițional Draga și Dragu și duo-ul Urban Fashion – Miss Due & Miss One. Faceți cunoștință cu ele în premieră pe noul site www.irinaneacsu.com, care devine platforma online dedicată brandului thecraftlab pe plan internațional.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Mr Him & Ms Her sunt personajele cheie ale acestei noi povești thecraftlab. Ele sunt cele care au inspirat animația despre noua colecție și lansarea ei la Paris, pe care o puteți vedea pe noul site, www.irinaneacsu.com, și… mai jos 🙂
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ce îți propui cu noua colecție de personaje? Care este noua direcție pe care va merge thecraftlab

Noua colecție de scaune-personaje formulează o abordare esențializată a activității thecraftlab, abordare ce vizează în primul rând dialogul comercial cu galeriile și resellerii. thecraftlab by Irina Neacșu rămâne un brand al produselor unicat, însă prin această colecție oferă o direcție standardizată, favorabilă comenzilor și înțelegerii mai facile a produselor.

Irina Neacsu - thecraftlab - Designist (16)

Fall, scaun din noua colecție de personaje inspirate de anotimpuri, că tot e a doua zi de toamnă. Irina Neacsu - thecraftlab - Designist (17)

Fiecare scaun-personaj este unicat, personalizat manual prin tehnicile și mixurile textile deja recunoscute ale brandului thecraftlab.

Irina Neacsu - thecraftlab - Designist (12)

Summer –  de-acum putem păstra vara în casă tot anul!

Ce înseamnă pentru tine participarea la Maison&Objet? Este prima participare la acest târg? Ce așteptări ai?

Este prima participare la Maison&Objet și emoțiile sunt pe măsură. Participarea este în primul rând o onoare, tradusă prin acceptul târgului și prin alocarea unei poziții la secțiunea Cote Deco, Hall 4. Promovăm cu această ocazie noul site, colecția nouă de personaje și dorim să intrăm în portofoliul galeriilor și showroom-urilor de profil cu produsele semnate thecraftlab by Irina Neacșu.

Irina Neacsu - thecraftlab - Designist (10)

SpringIrina Neacsu - thecraftlab - Designist (9) Irina Neacsu - thecraftlab - Designist (14)

WinterIrina Neacsu - thecraftlab - Designist (15)

Irina Neacsu - thecraftlab - Designist (21)Miss One & Miss Due, cuplul Urban Fashion al noii colecții de personaje.

Irina Neacsu - thecraftlab - Designist (22)Draga și Dragu, cuplul tradițional al noii colecții de personaje.

Cum va funcționa noul site – irinaneacsu.com? Care este sistemul prin care vor putea fi comandate produsele, alese, personalizate etc.?

Noul site www.irinaneacsu.com va expune două categorii de produs: produsele unicat, prin care s-a făcut deja cunoscut brandul, și o colecție nouă, de serie, care apelează la tehnici de print după ilustrații originale semnate de designer.

Din prima categorie, scaunele se pot atât achiziționa, cât și comanda personalizat, duplicatele fiind posibile cu mențiunea unicității designului. A doua categorie permite replicarea designului în serie și implică, firește, prețuri mai mici.

 Irina Neacsu - thecraftlab - Designist (18)Joy 
Irina Neacsu - thecraftlab - Designist (19)Colecția Series înseamnă personalizarea scaunelor cu ilustrații originale semnate Irina Neacșu, reprezentând tot personaje. Prin această colecție designerul își propune lansarea unei alternative mai accesibile pentru produsele thecraftlab. Momentan sunt disponibile 4 tipuri de ilustrații-personaje (Joy, Nostalgia, Smile, Melancholia), iar seria va intra curând în producție.

Irina Neacsu - thecraftlab - Designist (20)

Melancholia

Irina Neacsu - thecraftlab - Designist (1)

Câte modele de frame-uri sunt disponibile și în câte culori și finisaje?

Scaunele thecraftlab, atât cele unicat, cât și cele de serie, vin din start cu un factor de personalizare: momentan avem 4 modele de scaune pe care lucrăm și 8 finisaje de lemn, în culori antichizate sau nu, pe bază de apă sau solvent.

Irina Neacsu - thecraftlab - Designist (8)
Smile, ilustrație din colecția de printuri Series.

Irina Neacsu - thecraftlab - Designist (7)

Unde vor fi disponibile obiectele după ce se întorc în țară? Cum și le pot comanda, unde le pot vedea, atinge, proba?

Produsele vor fi disponibile prin galeriile și showroomurile partenere, pe care le vom anunța pe site, în funcție de produs. În egală măsură, primim direct comenzi atât din țară, cât și din afară, prin site, www.irinaneacsu.com, sau e-mail.

Irina Neacsu - thecraftlab - Designist (5)Nostalgia, ilustrație din colecția de printuri Series.

Irina Neacsu - thecraftlab - Designist (4)

Participarea în premieră la Maison&Objet înseamnă și ocazia promovării pe plan internațional a noului site, a colecției de personaje și a seriei de printuri ce vor personaliza scaunele thecraftlab. Personajele colecției te întâmpină cu poveștile lor, în care poți recunoaște fragmente din povestea ta, pe www.irinaneacsu.com. Iar la Paris, în perioada 6-10 septembrie, te așteaptă la Secțiunea Cote Deco, în Hall 4.

Irina Neacsu - thecraftlab - Designist (13)Irina Neacșu este arhitect și designer de interior. În 2010 a creat brandul thecraftlab prin care creează și restaurează piese de mobilier și accesorii cu o poveste unică, ce combină diferite materiale, culori, aplicații și broderii în fantezii stratificate de trecut și contemporan. Pe lângă noul site www.irinaneacsu.com, care va promova colecția de personaje și colecția de printuri pe plan internațional, puteți urmări în continuare restaurările creative și alte proiecte personale pe www.irinaneacsu.ro.

 Fotografii: prin thecraftlab by Irina Neacșu

5 Comments

  1. […] Mr. Him & Ms Her – pentru voi doi! Sunt creațiile designerului Irina Neacșu – thecraftlab. […]

  2. […] 6. O pernuță sub formă de ceainic, pe care pui cotul când citești, sau cartea, sau o ții pe aproape, ca pe o sursă de inspirație Creație Irina Neacșu – thecraftlab. […]

  3. […] O pernuță sub formă de ceainic, pe care pui cotul când citești, sau cartea, sau o ții pe aproape, ca pe o sursă de inspirație . Creație Irina Neacșu – thecraftlab. […]

  4. […] cadrul vernisajului ARTE Donna Exhibition, ce a avut loc la Galleria 360 din Florența (Italia), thecraft LAB by Irina Neacșu a dezvelit primele piese ale unei noi colecții-concept denumită sugestiv„H.O.M.E.”. Simboluri […]

  5. […] biroului, ce are 100 mp, a durat 6 luni, însă o mare parte din timp a mers în direcția pieselor personalizate de Irina, la care vom ajunge […]

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed