Tu joci șotronul la serviciu?

Ai putea să crezi că suntem în vizită acasă la o familie tânără și relaxată care își lasă copiii să deseneze șotronul pe pardoseala epoxidică, în timp ce ei pregătesc cina. Îți trădează însă gândul tavanul fals cu neoane încorporate. Ne aflăm într-un sediu de companie unde da, poți juca șotronul. Iar acest lucru este în ziua de azi mare lucru: să-ți permiți să te simți din nou copil, la serviciu, unde de regulă șeful nu ratează nici o ocazie să-ți reamintească de managementul de criză și bugetul micșorat.

Așa arată noul spațiu reorganizat și amenajat din sediul central Unicredit Leasing, finalizat luna acesta, destinat unor activități de relaxare, care nu trebuie să lipsească din programul zilnic al angajaților.

Înainte de reconversie, era un spațiu business corporatist utilizat ca sală de conferință, iar acum se numește Smile Point și este un fel de zonă culturală, de joacă și de relaxare pentru angajații companiei. Cu un design informal, prietenos și creativ, Smile Point este mai aproape de un brainstorming room de agenție, departe de austeritatea unei companii financiare.

Conceptul amenajării este semnat de Hello Menthol, un birou de design multidisciplinar focusat pe branding. Inaugurat în 2007 de un art director și un ilustrator, studioul s-a dezvoltat ca un parteneriat creativ dintre un grup de prieteni din mai multe agenții bucureștene.

Biroul de design a comisionat doi artiști care au adus tușa de final și au susținut atmosfera creativă a spațiului: tânărul pictor Andrei Argaetic, curatorul celei mai mari expoziții de mobilier pictat din țară (“Ebenist Maler“, Noaptea Albă a Galeriilor 2011) și Sucita, un textile-artist foarte promițător, cu care ai mai făcut cunoștință pe designist.ro. Alți artiști implicați: Eldercut (urban toys), iar pentru mobilier: Mobila Dalin și Woodyo.

“Am pornit de la dorințele și însușirile angajaților și am creat un playground area și un meeting point neconvențional. Mobilierul și rafturile au fost alese sau construite în așa fel încât întreaga încăpere arată jucăuș și primitor, mai degrabă ca o sufragerie decât ca un birou, fiind acum un mediu de lucru motivant. Biblioteca, în forma literelor cuvântului Smile, cuprinde o selecție de cărți de creativitate, dezvoltare personală și artă.”, ne povestește Alexu Toader, Managing Partner Hello Menthol.

“Noi considerăm că angajații reprezintă cea mai valoroasă resursă a unei companii și, din acest punct de vedere, este foarte important ca locul de muncă să fie un spațiu primitor, confortabil și care să le permită să își utilizeze la maximum potențialul, a spus Antoaneta Curteanu, CEO UniCredit Leasing Corporation.

Strategia de brand engagement cuprinde dezvoltarea în lunile următoare a altor zone pentru relaxare și de intersecție cu arta, precum și o serie de activități și workshop-uri creative organizate în aceste spații.

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed