Tur de DESIGNIST pentru al doilea weekend de Romanian Design Week

Este ultimul weekend de Romanian Design Week, mâine și poimâine se anunță 29 de grade, prin urmare nu ai nici un motiv să nu-ți faci de azi traseul urban de DESIGNIST. Te introducem imediat în harta evenimentelor de bifat în acest weekend. 🙂

5Tur Designist - RDW

Astă seară, vineri (22 mai), la Halelele Carol (str. Doctor Constantin Istrati nr. 1, vis-a-vis de Gara Filaret), Asociația Zeppelin te așteaptă la DESIGN POST-INDUSTRIE: 5 instalații-intervenții în spațiul public de la Halele Carol, realizate de artiști și arhitecți din Norvegia și România. O expoziție care suprapune depărtările culturale într-o grădină post industrială. Și e fain să stai seara în grădina de la Halele Carol, pe terasa barului și el deschis. 🙂 Be there după ora 18:00.

9Tur Designist - RDW

Sâmbătă și duminică, pe 23 & 24 mai, noi, DESIGNIST, îți facem program de la 11:00 la 20.00 la Made in RO – Târg de design românesc | Playground Edition. Te așteptăm cu cele mai funky & ludice piese de design contemporan ce vor da Play la creativitate, zâmbete, interactivitate și culoare.

Rama orizontala Designist 9

Cafeaua și gustarea în weekend se iau tot la Made in RO – Târg de design românesc. În cafeneaua pop-up, la etajul 2 al Impact Hub Bucharest (chiar în Piața Unirii, pe Splai, la 2 pași de Hanul lui Manuc), unde te așteaptă multe și felurite bunătăți Ana Baking Co., alături de o porție de socializare fină.

designist_MiRo_PE_afis_A3_052015

Cu te îmbiem la Made in RO – Playground Edition?

Cu 12 branduri nou-nouțe de design românesc:

12Accesorii pentru copii - Made in RO - Designist

Cu cele mai ludice cadouri pentru casa ta:

SAMSUNG CAMERA PICTURES

thecraft lab - Fotoliu Catwoman

Cu accesorii fashion și bijuterii Made in RO, funky & cool

13Fashion & Bijuterie - Made in RO - Designist

Cu cele mai haioase cadouri pentru pici:

Colectia_REVERIE_PravaliacuPapusi

Facebook event: aici. Invită-ți și prietenii. icon smile Cele mai haioase piese Made in RO pentru pici dau Play la zâmbete și culoare
Iată unde trebuie să ajungi:

Locatia Impact Hub Cele mai haioase piese Made in RO pentru pici dau Play la zâmbete și culoare

Made in RO – Târg de design românesc este un eveniment în cadrul Romanian Design Week, la 2 pași de expoziția centrală de la Hanul Gabroveni. Așadar, în weekend, după ce treci pe la noi, mai fă un popas la Han: sunt ultimele zile în care poți vizita expoziția. Și, da, toate drumurile încep de la Unirii & Made in RO. 🙂

2Tur Designist - RDW

11096538_843352865759129_1914786444688076538_o

Sâmbătă seara, 23 mai, de la ora 18:00, de la Made in RO sau de la Romanian Design Week treci pe la Cărturești Carusel (pe Lipscani). Aici va fi lansat proiectul câstigător al concursului Cititor Voyeur, semnat de Cristina Bulat.  Book Stork Lamp aterizează grațios de prin țări calde direct pe rafturile Cărturești Carusel, să-ți lumineze serile petrecute în compania cărților. E și ocazia de a descoperi, dacă nu ai făcut-o deja, spațiul spectaculos al noii librării. Facebook event aici.

10Tur Designist - RDW

cosmindragomir.infoAm vorbit mai mult de design de produs până acum, însă tot în weekend, la Galateca are loc A JOURNEY THROUGH THE HISTORY AND FUTURE OF JEWELRY”
PROJECT A III: Instalație și expoziție de bijuterie contemporană – eveniment organizat de Assamblage – Școala de bijuterie contemporană. Facebook event: aici.

Tematica expoziției provoacă artiștii și publicul deopotrivă la o perspectivă critică asupra influențelor trecutului și viitorului în designul contemporan de bijuterie. 44 designeri au răspuns provocării de a reinterpreta sau reimagina marile curente din istoria artei și de a le aduce în contemporaneitate prin propriile viziuni stilistice, transformând instalația într-un adevărat pop-up museum dedicat artei și designului de bijuterie. Cu siguranță veți descoperi piese și abordări artistice, neconvenționale.

6Tur Designist - RDW

11053163_493246504164525_6757275162942472002_nBijuterii de Cristina Radu

Sâmbătă seara, începând cu ora 20.00, este ultima șansă de a vedea lucrările expuse în cadrul Instalart/ Obiect/ 003. Seara începe cu un concert Les Elephants Bizarres la Ethos House (pe malul lacului Floreasca), acolo unde au fost expuse și instalațiile de design. Facebook event aici.

Anul acesta, Instalart l-a invitat pe Marcel Klamer, designer profesionist, să fie inima proiectului cu numărul trei. Oltean prin naștere și europenizat prin alegerea sa de a locui la Hamburg, Marcel Klamer are peste 600 de obiecte produse de companii pentru care le-a proiectat. De asemenea, Instalart a invitat șase arhitecți și designeri care să-l prezinte pe Klamer. Fiecare cum crede el. Vorbim despre: Dorin Ștefan, Mario Kuibuș, Robert Marin, Corvin Cristian, Mihai Popescu și Ștefan Barutcieff. Fiecare a gândit câte o instalație pornind de la un obiect ales din portofoliul lui Marcel Klamer, susținută de partenerii Instalart. Iar toate instalațiile au fost deja produse și expuse.

3Tur Designist - RDW

Unde te răcorești în weekend după turul de design? La Simbio. Weekend-ul trecut a fost deschisă Mansarda, plină și ea de design românesc, cu o vedere extraordinară pe deasupra acoperișurilor din zona străzii Negustori. Iar terasa e pur și simplu o încântare.
Detalii aici.

7Tur Designist - RDW 8Tur Designist - RDW 11150355_1073601082656609_1531942919497212446_nAcum, că v-am lăsat cu temele de weekend făcute, vă dorim o vineri scurtă și ne vedem mâine pe traseu, la Made in RO.

Weekend de Designist să aveți!

Fotografii: prin evenimentele și locațiile menționate în articol

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed