Un apartament bucureștean artsy-industrial așteaptă vizite și noi proprietari

După un an și mai bine în care libertatea ni s-a limitat la cele câteva zeci de metri pătrați ai casei și stimulii de care am avut parte s-au redus considerabil, ne bucurăm să venim cu vești bune, cu design inclus, dintr-o amenajare care apasă curajos pedala vizualului.

Vorbim despre apartamentul de 73 mp (două camere, București, zona Tineretului), locuit până de curând de o familie tânără, cu un copil, care, odată cu relaxarea restricțiilor, a decis să adopte un stil de viață nomad, să lucreze de la distanță și să călătorească. Acum, de pildă, sunt prin Málaga 🙂 Ce bine, zicem noi 😊: de-acum, alți design lovers au ocazia să se bucure de această super amenajare creată de arhitecții Studio3plus, Dragoș și Raluca Scurtulescu.

Apartamentul își așteaptă noii proprietari, iar noi îți spunem povestea lui mai jos.

Corpul de iluminat Egg poartă semnătura 7 Lămpi.

❗Apropo, dacă vrei să programezi o vizionare sau să afli mai multe detalii despre apartament și prețul acestuia, sună la 0723 503 006 (Beniamin Șteau).

amenajare-apartament_studio3plus_designist1

Peretele decorativ din beton, fundal al TV-ului, a fost realizat de Geanni Zuccolo, iar suportul de sticle de vin de Betonia.

Pentru un pic de context, trebuie să îți spunem că apartamentul se află într-un bloc nou, așa că apartamentul este la prima sa locuire. Arhitecții i-au implicat mult pe proprietari în scenografia contemporană a spațiului și asta este evident din fiecare unghi: cuplul are o pasiune pentru designul românesc, așa că în fotografii vei observa câteva piese semnate de designeri români, iar tapetul spectaculos care te privește de pe perete este creat chiar de proprietară, un graphic designer foarte talentat.

„Primul element ce leagă zonele din apartament este peretele acoperit cu tapet, de la intrare, ce se continuă până la intrarea în dormitor. În continuarea tapetului curge gravura de pe panoul de sticlă. Pattern-ul tapetului încadrează și structura de metal, cu polițe din lemn masiv, a bibliotecii. Polițele sunt din lemne recuperate de la o fabrică de furnir, date cu ulei și ținute la uscat în casă timp de 6 luni,” povestesc arhitecții.

amenajare-apartament_studio3plus_designist7Un culoar artsy chiar la intrarea în casă – tapetul se reflectă în oglinda dressingului din hol. Cool!

amenajare-apartament_studio3plus_designist

amenajare-apartament_studio3plus_designist16

Ușa din sticlă glisează peste bibliotecă atunci când e deschisă și ascunde dressingul și una dintre băile apartamentului.

Argumentele clare ale stilului de inspirație urbană și industrială stau în materialele folosite: betonul aparent, tapetul artsy care ne duce cu gândul la un graffiti care animă zidurile orașului, suportul de vinuri, tot din beton, creat direct în perete și biblioteca schematizată. Lemnul masiv li se adaugă și „domesticește” amenajarea.

Spații ample, deschise, cu diningul amenajat la fereastră.

Măsuțele de lemn au propria lor poveste: după ce au fost recuperate de la un văr al familiei, au fost unse cu ulei și păstrate 6 luni în casă pentru aclimatizare. Doar ulterior au ajuns la un meșter din cartier, care le-a atașat picioarele metalice. 

tip-toe_amenajare-apartament_studio3plus_DesignsitPiesa de artă contemporană Tip-Toe (Tip-Til), semnată de artista Ileana Oancea.

amenajare-apartament_studio3plus_designist19Bucătăria a fost realizata de HHD, un mic atelier de tâmplărie.

Odată cu amenajarea, apartamentul a trecut și printr-o recompartimentare și refuncționalizare a spațiilor + o fluidizare a suprafeței. Arhitecții ne-au explicat mai multe:

„Am inversat accesul spre dormitor, care ar fi scurtcircuitat relația dintre living și fereastra generoasă spre peisajul bucureștean. În continuarea acestui gest, am inversat bucătăria cu baia de oaspeți și am obținut o nouă coerență spațială față de cea propusă inițial de proiectul de arhitectură”.

amenajare-apartament_studio3plus_designist13 Baia de oaspeți care a luat locul fostei bucătării.amenajare-apartament_studio3plus_designist14

amenajare-apartament_studio3plus_designist12

 Patul albastru intens din dormitorul matrimonial a fost proiectat de Studio3plus și realizat de Divanissimi.amenajare-apartament_studio3plus_designist9 Baia matrimonială are un design mai cald prin prezența lemnului și continuă albastrul electric din dormitor.amenajare-apartament_studio3plus_designist10

Iată și planul amenajării:

amenajare-apartament_studio3plus_plan_designist

Vrei să programezi o vizionare?

Gata, noi ne-am bucurat destul de apartamentul artsy-industrial din Tineretului. Sperăm că te-au inspirat soluția fluidizării spațiului, piesele de mobilier și accesoriile cool și tapetul hipnotizant. Acum e rândul tău, casa își așteaptă cumpărătorul. Dacă vrei să programezi o vizionare sau vrei să afli detalii despre apartament, inclusiv preț, sună la 0723 503 006 (Beniamin Șteau).

Fotografii: Cosmin Dragomir și prin proprietari

4 Comments

  1. Luminita

    buna,

    la ce foloseste panoul de sticla din living?

    multumesc.

  2. Mariana

    Unde in Tineretului este situat și la ce preț se vinde?

  3. Designist

    Aceste informații le puteți afla de la agentul ale cărui date de contact sunt în articol.

  4. Designist

    Buna!Ușa din sticlă glisează peste bibliotecă atunci când e deschisă și ascunde dressingul și una dintre băile apartamentului.

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed