Un apartament din Târgu Mureș ne poartă pe tărâmul pastelurilor suave, marine. Într-o atmosferă de relaxare șic.

Credem că cel mai important lucru atunci când spui “acasă” e senzația de deconectare și relaxare care se instalează imediat ce ai pus geanta-n cui… Bineînțeles că, pentru fiecare dintre noi, deconectarea poate înseamna o atmosferă cu tentă marină, sau romantică, sau, dimpotrivă, mai austeră, minimalistă. Cert e că sunt anumite mixuri cromatice și detalii care te ajută să conturezi un decor seren, senin, cochet.

Iar acest apartament, amenajat de Simona Ungurean în Târgu Mureș, cu contrastul său pastelat de roz și turcoaz, e un bun punct de plecare în inspirația pentru acel “acasă” șarmant și suav.

23Simona Ungurean - Apartament - DesignistLemn + piersică + alb + turcoaz = serenitate

18Simona Ungurean - Apartament - Designist Canapeuau din living este extensibilă (de la Divanissimi), măsuța vine de la Jysk, iar raftul metalic IKEA a fost vopsit pentru a fi integrat armonios noului context. Comoda este de la Mobinarta, iar veiozele au fost luate de pe Vivre.

24Simona Ungurean - Apartament - Designist

Este vorba de un apartament vechi din Târgu Mureș, al cărui proiect de amenajare a început în vara lui 2013. Tinerii care se bucură acum de el, împreună cu micuța lor, urma pe atunci să se căsătorească.

Deși amenajarea a fost conturată treptat, pe o perioadă de aproape 2 ani, proiectul 3D propus de Simona a fost respectat aproape în totalitate: din propunerea pentru living, de exemplu, doar covorul a fost schimbat. Ceea ce e o performanță, având în vedere că nu-i deloc ușor să găsești aceleași piese și accesorii pe care te bazai pentru proiect în urmă cu 2 ani. 🙂

1Simona Ungurean - Apartament before - Designist Cum arăta apartamentul înainte de reamenajare2Simona Ungurean - Apartament before - Designist

Despre configurări și transformări

Apartamentul are 4 camere: livingul, dormitorul, camera pentru cea mică și încă o încăpere transformată în dressing. Livingul a fost deschis spre bucătărie, creând un spațiu continuu, luminos, unitar. Iar balconul dinspre living fusese deja înglobat încăperii. Lângă uşa de la intrare mai exista o debara generoasă, cu rol de cămară, unde a fost acum instalată maşina de spălat rufe cu uscător de haine (automat).

Bugetul la care s-a ridicat întregul proiect de amenajare este de aproximativ 20.000 euro.

Ce și-au dorit tinerii proprietari?

“Cerinţele lor au fost de a crea un spaţiu luminos, deoarece  orientarea apartamentului şi dealul cu pădure de pe o latură împiedică intrarea luminii. În privinţa culorilor şi a stilului dorit ne-am înţeles foarte bine, eu şi proprietara fiind pe aceeaşi lungime de undă – nuanţele de albastru şi obiectele cu tentă marină sunt preferatele amândurora.”, ne-a povestit Simona.

17Simona Ungurean - Apartament - Designist

Uşile existente erau din lemn aşa că au fost reparate şi vopsite în alb. Parchetul, în schimb, era diferit de la o încăpere la alta şi, în plus, nu era într-o stare prea bună, prin urmare a fost înlocuit cu un parchet laminat.

Provocarea a fost…

“Bucătăria era foarte îngustă, ceea ce m-a făcut să renunţ la peretele ce o despărţea de living. Dar pentru a păstra totuşi o separare între cele două încăperi am creat un panou mare din lemn, care ascunde frigiderul şi o masă pliantă, ce poate fi scoasă în living atunci când vin mai mulţi musafiri. A fost destul de dificil de găsit un producător pentru acest panou de lemn, pe care, pe faţa dinspre living, stă şi televizorul.”, spune Simona Ungurean.

16Simona Ungurean - Apartament - Designist Bucătăria și livingul, demarcate parțial prin panoul de lemn vopsit alb, pe care stă televizorul. Înspre bucătărie, panoul ascunde frigiderul și o masă pliantă.

Fronturile bucătăriei sunt din MDF profilat, iar corpurile ascund și centrala termică.19Simona Ungurean - Apartament - Designist

 Balconul: închis sau deschis? Și cum te reconectezi cu natura.

Trebuie să recunoaștem că ne-au cucerit balcoanele apartamentului. Atât balconul înglobat livingului și tratat ca un colț de relaxare, ce a exploatat perspectiva naturală, cât mai ales balconul deschis în care intri din dormitor. Nu putem decât să ne imaginăm cum arată diminețile sau apusurile petrecute aici.

Ne-a plăcut simplitatea cu care în rol principal a fost distribuită natura ce, în mod fericit, înconjoară blocul. Piese puține, câteva accesorii dichisite și spații lăsate să respire, cu verdele parcă intrând în casă.

7Simona Ungurean - Apartament - Designist Covorașul din rafie alb-negru a fost comandat de pe Amazon. Cât despre băncuța ce poate servi și ca suport de ghivece, ți-am dat deja o idee aici.

8Simona Ungurean - Apartament - Designist 22Simona Ungurean - Apartament - Designist

“Nu am vrut să acopăr complet ferestrele balconului închis, înglobat livingului, fiindcă apartamentul are vedere spre o pădurice şi am vrut să exploatez acest lucru. Soarele nu bate din acea direcţie, prin urmare nu a fost nevoie nici de intervenția unei draperii. Totuşi, pentru intimitate, am adus câteva rulouri, direct aplicate pe geam.”

20Simona Ungurean - Apartament - Designist

Dormitorul matrimonial te învăluie într-o liniște plutitoare. Dacă nu știai, rozul pal e probabil cea mai anti-tensiune și anti-conflict culoare. 🙂

14Simona Ungurean - Apartament - Designist

Tăblia patului a fost realizată pe comandă, are cadru din lemn, și apoi tapițată. Noptierele și comoda sunt Mobinarta, iar veiozele vin de la Nobila Casa.12Simona Ungurean - Apartament - Designist 13Simona Ungurean - Apartament - Designist

Apartamentul are două băi, care au fost împărţite de cei doi tineri astfel: baia cu cadă este pentru Ea, iar baia cu duş pentru El (aceasta din urmă este şi baia pentru oaspeţi). În baia lui, pe unul din pereţi este tapet, comandat de pe Amazon. În baia ei pereţii şi tavanul sunt finisaţi cu vopsea decorativă.

1Simona Ungurean - Apartament - Designist 2Simona Ungurean - Apartament - Designist 4Simona Ungurean - Apartament - DesignistPlăcile ceramice sunt de la Negro Construct Mureș.5Simona Ungurean - Apartament - Designist

Bebeluşul a apărut în familie în urmă cu o săpătămână, iar Simona s-a grăbit că totul să fie gata, iar camera personalizată atunci când fetiţa va veni acasă. Perdeaua din volănaşe a fost adusă tocmai din State, de unchiul ei.

9Simona Ungurean - Apartament - DesignistNe plac butonii care imprimă note fine pieselor de mobilier. Lustra și pernuțele sunt de la Jolie Deco.11Simona Ungurean - Apartament - Designist

Citește aici despre alte proiecte realizate de Simona Ungurean.

Fotografii: prin Simona Ungurean Home Styling

14 Comments

 1. Mihai

  Interesant – totusi remarc lipsa totala a LUI din aprtament

 2. elena

  Foarte frumos! Stii cumva de unde este covorul din living? Multumesc.

 3. alex

  Arata super! Merita investitia!
  Imi poate spune cineva cum se numeste corpul acela inchis la culoare (maro inchis) de pe balcon?

 4. Ce combinatie de vis, roz cu bleu. Foarte frumos 🙂

 5. Alina

  Cred că este vorba despre băncuța aceasta de la Ikea http://www.ikea.com/ro/ro/catalog/products/S29898342/ 🙂

 6. alex

  Da, este banca respectiva. Multumesc mult de ajutor! 😀

 7. carmen

  De unde-s luate perdelele/draperiile din dormitor?

 8. Alexandra

  Covorul din living de unde a fost achizitionat?Multumesc

 9. maria

  Cuvertura de pat si draperiile din dormitor de unde-s luate?

 10. Sorin

  Cred ca el era la curs de tricotaj cand s-au facut pozele

 11. Buna, Sorin,

  Ce ne-ar mai placea si noua un curs de tricotaj. 🙂

 12. Maria

  Imi puteti spune va rog de unde este achizitionat covorul din living?

  Multumesc!

 13. ane bud

  Covorul din living este achizitionat de pe vivre

 14. Oana

  Foarte frumos! Felicitari! Imi puteti spune ce nuanta este parchetul si unde l-ati gasit? Foarte frumoase si draperiile din dormitor! De unde sunt? Multumesc!

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed