Unde-s mulți, confortul crește / Yenipuf – un set de pufi, multiple variante de stat

…și puțin spațiu pentru depozitat. Asta pentru că Yenipuf-ii, perne handmade și Made in RO, sunt stivuibili și adaptabili, în funcție de suprafața pe care o ai la dispoziție, de nevoile de moment și de inspirația ta. Designerul Andreea Ștefan, care i-a gândit, ne-a povestit mai multe:

Yenipuf

“Totul a început în urmă cu câțiva ani, când mi-am propus să fac un obiect de șezut care să se schimbe în funcție de momentele zilei, de activități și de numărul de persoane pe care le am în casă. Și care să nu îmi ocupe mult spațiu de depozitare. De atunci am făcut trei prototipuri, pe care le-am modificat până am ajuns la această formă și la felul în care pufii sunt manevrați și transportați. Așa a apărut Yenipuf”.

Yenipuf

Yenipuf

Până și numele Yenipuf-ilor vine tot de la super-puterea lor de transformare și adaptabilitate:

“Otomanul (puful, “ottoman” în engleză) este un obiect de șezut specific spațiului turcesc, iar “yeni” înseamnă “nou”, fiindcă setul meu de otomani este înnoit și îmbunătățit, datorită sitemului de chingi”, explică Andreea.

Yenipuf

Iar sistemul de chingi textile și rigide sunt cele care se tensionează cu ajutorul cataramelor de reglaj așa încât pernele să fie așezate cât mai variat. Cu cât numărul pernelor crește, cu atât cresc și posibilitățile de combinare.

Yenipuf

Yenipuf

Fiecare set înseamnă 3 perne rotunde, cu diametrul de 70 cm, din pânză albă umplută cu perle de polistiren și 3 huse detașabile – îți poți alege nuanțele și combinația de materiale – toate grupate într-un sac simplu de transportat și depozitat.

Yenipuf

Yenipuf

Dacă ți-ai pus pufii pe lista de cumpărături designist, află că până pe 5 octombrie, poți susține proiectul pe platforma de crowdfunding Startarium, lansată de Impact Hub. Găsești toate detaliile aici.

Yenipuf

Pe Yenipuf îi vei cunoaște la Made in RO #12 pe 24 și 25 noiembrie, la Impact Hub Bucharest (Splaiul Unirii 165, Timpuri Noi Square, Clădirea 2, etaj 1), de la ora 11:00 la 20:00.

Let’s go Made in RO #12!

Fotografii: Vlad Popescu

Video: Iuliana Popescu – In the dim light

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed