Colecția Home Deco by Marie Nouvelle: abajururi, plăcuțe ceramice și tapet cu imprimeuri picturale

Exact acum două săptămâni, pe 25 februarie, Maria Dermengiu (Marie Nouvelle) lansa la Galateca noua ei colecție Home Deco. Dacă în decembrie, la Made in RO – Târg de design românesc, Maria aducea câteva modele de lampadare și, în premieră, câteva plăcuțe ceramice imprimate cu motive picturale, colecția ei cuprinde acum și mai multe abajururi, plăcuțe de faianță și tapet!

25Marie Nouvelle - Home&Deco - Designist

9Marie Nouvelle - Home&Deco - Designist

Lampadarele le găsiți deja pe site-ul Marie Nouvelle, la fel și plăcuțele ceramice, care împreună cu tapetul pot fi admirate și în interacțiunea cu invitații de la lansare pe pagina de facebook. Și, bineînțeles, pot fi comandate contactând-o pe Maria aici.

7Marie Nouvelle - Home&Deco - Designist 8Marie Nouvelle - Home&Deco - DesignistMaria (dreapta), la lansare. Fotografii de Adrian Cotigă.
17Marie Nouvelle - Home&Deco - Designist 22Marie Nouvelle - Home&Deco - Designist

De cum am văzut, în decembrie, plăcuțele de faianță imprimate cu motive din picturile Mariei, am încercat să ne imaginăm cum ar arăta pe suprafețe mari. Acum că a creat și tapet din hârtie, putem vizualiza tablouri cât tot peretele ce creează geometrii cromatice, unice, desprinse de pe șevalet și aduse în băi, bucătării, living etc.

27Marie Nouvelle - Home&Deco - DesignistSimulări cu plăcuțe de faianță Marie Nouvelle. Știm că se poartă “mozaicul” de plăcuțe colorate, iar un astfel de tablou ceramic, inițial creat pe șevalet, are puterea să transforme un spațiu. Va fi elementul wow al amenajării.
29Marie Nouvelle - Home&Deco - Designist 30Marie Nouvelle - Home&Deco - Designist 28Marie Nouvelle - Home&Deco - Designist

Toate creațiile Home Deco sunt imprimate de un producător din Târgu Mureș, care în general lucrează pentru export. Abajururile sunt imprimate pe in și bumbac; plăcuțele vin în două dimensiuni: 15 x 15 cm / 33,3 x 33,3 cm; tapetul are o lățime de 60 cm, iar lungimea e stabilită în funcție de proiectul tău.

Un metru pătrat de plăcuțe ceramice costă 95 euro. Iar tapetul costă 50 euro/mp.

10Marie Nouvelle - Home&Deco - DesignistPrețurile lampadarelor variază între 470 (mic) și 730 (lampadarul înalt). Dar poți cumpăra doar abajururile, iar atunci prețul se modifică.
11Marie Nouvelle - Home&Deco - Designist

Maria a lansat 4 modele de tapet și 9 modele de plăcuțe ceramice, toate cu motive și pattern-uri din picturile ei, transpuse acum într-un tablou simetric, pe suport ceramic sau de hârtie, desfășurat pe întregul perete. Plăcuțele sunt și alb-negru.18Marie Nouvelle - Home&Deco - Designist 20Marie Nouvelle - Home&Deco - Designist

23Marie Nouvelle - Home&Deco - Designist

Scenografiile florale sunt semnate Andreea Baniță – Maître Fleuriste.

26Marie Nouvelle - Home&Deco - DesignistDacă îți dorești tapet și plăcuțe ceramice Marie Nouvelle pentru decorul sau proiectul tău, trebuie să știi că termenul de livrare e cel standard, de două săptămâni. Doar dacă ai nevoie de o cantitate mare de plăcuțe pentru suprafețe foarte generoase, atunci termenul se poate extinde până la trei săptămâni.

31Marie Nouvelle - Home&Deco - DesignistTapet Blending light. Tapetul este din hârtie satinată, disponibil în 3 tipuri de textură: neted, cu striaţii şi imitaţie de ţesătură. Se montează cu adeviz special, ca orice tapet de hârtie de pe piață, și îl poți folosi și în baie, dacă e bine aerisită și nu îl aplici pe peretele cu dușul.

32Marie Nouvelle - Home&Deco - DesignistTapet Blessing, din hârtie. 

Tapet Marie Nouvelle - Designist

Tapetul Blessing și primii admiratori. 🙂 Foto: Andreea Mira.

6Marie Nouvelle - Home&Deco - Designist Catalogul noii colecții Home Deco. 33Marie Nouvelle - Home&Deco - Designist

Plăcuță ceramică Blessing

“Mă adresez în primul rând celor ce au o afinitate pronunţată pentru artă. Piesele şi finisajele decorative Marie Nouvelle sunt speciale prin filtrul de culori şi tehnica picturală folosită ca sursă de inspiraţie. Geometria sau, din contră, lipsa acesteia poartă amprenta desenului de mână, fără grafică pe calculator.

Întregul proces începe nu în fabrică, ci cu mult înainte, şi anume în mintea unui creator, în adâncul imaginaţiei unei artiste care le împărtăşeşte celorlalţi o lume delicată, o lume interioară deschisă”, spune Maria Dermengiu.

21Marie Nouvelle - Home&Deco - DesignistApropo de pattern-uri artistice, rochia Mariei de la lansare a fost completarea perfectă a creațiilor ei. 🙂 Cu siguranță știți și de colecțiile fashion (eșarfe, rochii, genți, huse de tebletă și iPhone) semnate Marie Nouvelle.

Colaj placute Marie Nouvelle - DesignistCum vor arăta plăcuțele ceramice montate pe peretele tău. 

 La final de poveste, ne dăm seama că cel mai frumos ar merge “ambalată” într-o cutie personalizată tot de Maria. 🙂

Noutati-Marie-Nouvelle-Designist-6

Fotografii: prin Marie Nouvelle

3 Comments

  1. Bianca C.

    Foarte frumoasă colecția. Cum aş putea intra în posesia catalogului?

  2. Mardarev Mihai

    puteti trimite un mail la contact@marienouvelle.ro si va vom trimite catalogul la adresa lasata.

  3. Angela

    woooowww. deosebit <3

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed