StenCilit: duo-ul româno-eston care îți transformă pereții. Câștigi șablonul decorativ preferat!

Am descoperit StenCilit la început de an, iar înainte de a vă face cunoștință pe larg cu studioul româno-eston, vă spunem cum vă poate transforma pereții: prin pattern-uri simple, discrete, grafice sub forma unor șabloane decorative pe care aplici vopsea acrilică de interior.

FLOWER OF LIFEStencilul Flower of Life

StenCilit este proiectul lui Petrică Artene (din România) și Merili Slug (din Estonia), care și-au propus să creeze alternativa simplă, dar la fel de decorativă pentru tapet sau autocolant. Practic, oricine dintre noi poate trece la personalizarea pereților din dotare odată ce și-a ales pattern-ul preferat și culoarea vopselei acrilice.

Care ar fi, pe scurt, avantajele șabloanelor StenCilit?

 • Poți folosi un singur șablon pentru a personaliza un perete.
 • Șabloanele sunt din material plastic durabil, pot fi spălate după mai multe întrebuințări.
 • Pattern-ul e ușor de aplicat. Nu ai nevoie de ajutor specializat.
 • Dacă te-ai plictisit, acoperi totul cu vopsea și treci la alt pattern. 🙂
 • Poți alege mai multe culori pentru elementelele grafice ale aceluiași șablon.
 • Pattern-urile pot fi aplicate și pe alt tip de suprafețe plate: mobilier, suprafețe metalice, textile etc.

SIBERIAN TAIGASiberian TaigaOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Am stat mai mult de vorbă cu Petrică despre start-up-ul pe care au ales să-l dezvolte în Estonia, și nu în România, una dintre principalele cauze fiind birocrația excesivă de la noi. De aproape 2 ani, de când au lansat oficial StenCilit, livrează deja în mai toată lumea, iar șabloanele lor stau pe rafturile virtuale ale magazinului de pe etsy.com, de unde le poți comanda.

Găsești mai multe imagini cu șabloanele decorative deja aplicate în interioare cu aer scandinav și fotografii de making of pe pagina de facebook StenCilit.

White light bedroom interior with double bedSnow TreeGreen Table And TulipsMoorish Trellis

Merili  a studiat designul, pictura și artele decorative și este pasionată de stilul scandinav. Petrică are un masterat în științe biologice și chimie analitică, dar, fermecat de pattern-urile lui Merili, a ales să se dedice acestui proiect. Mai multe despre aventura lor antreprenorială home&dec0 în interviul de mai jos.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAPetrică + Merili = StenCilit

La cât timp de la întâlnirea voastră a apărut StenCilit? Și unde a început totul: în România sau în Estonia?

StenCilit a luat ființă oficial în vara anului 2013 în Estonia, la 4 ani de la prima noastră întâlnire. De fapt, după primul an ne-am și mutat împreună în Estonia. Proiectul era în mintea noastră deja de ceva timp și s-a materializat după ce Merili a urmat un curs ajutător pentru înființarea micilor Start-up-uri.

floweroflife-webFlower of Life

De ce ați ales Estonia?

În Estonia este mult mai ușor să deschizi o afacere. Avantajele sunt net superioare față de România, poți finaliza toate actele necesare în câteva ore din fața calculatorului, fără multe bătai de cap. În plus, este mult mai ușor să promovezi ideea într-o țară mică, dar familiară cu stilul scandinav, și să măsori rezultatele rapid. Am realizat multe workshop-uri, care au fost feedback-ul perfect pentru noi. În viitor îmi doresc să revin acasă și să continui și în România ceea ce am început aici.

Windy dayWindy DayOLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERAPunctele de conexiune ale șablonului se vor repoziționa întotdeauna peste cele vopsite anterior, pentru a asigura cursivitate pattern-ului. De aceea vei folosi vopsea acrilică, pentru că se usucă rapid și astfel nu strici suprafețele deja decorate.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAPoți folosi și două șabloane simultan.

Merili este cea care creează modelele? Asta și pentru că ea a studiat designul și artele decorative? 

Da, într-adevăr, Merili a studiat 8 ani artă, pictură și design interior. Pentru ea StenCilit a venit ca o continuare firească a studiilor.

În timpul studiilor ei practice a folosit șabloane de mici dimensiuni pentru borduri (pentru recondiționări de picturi murale în case vechi) și a învățat și cum să creeze modele de tapet. De aici a venit ideea: de ce să nu creeze șabloane de mari dimensiuni pentru a decora întreg peretele? Pentru ea, tapetul reprezintă o idee învechită și crede că nu va mai fi prezent în casele moderne în viitor.

Mai mult, Merili se consideră oarecum nordică – deși este dintr-o țară baltică 🙂 – și iubește acest stil.

Home Decor. Armchair And Table With DecorationsChevron

il_570xN.642899919_gj6gDiamonds

Care este background-ul tău și cum vă împărțiți sarcinile în echipă?

Pentru mine, StenCilit a fost o schimbare la 180 de grade. Am dublu masterat în științe biologice și chimie analitică. Am renunțat la o carieră în cercetare (doctorat) pentru a avea timp să mă dedic afacerii și nu regret nimic. În timp ce Merili creează modele, mie îmi revine sarcina de a mă ocupa de marketing, vânzări și relații cu clienții.

harlequinHarlequin. Pont: poți crea constraste “tari” aplicând șablonul pe un perete colorat.

Aveți un mic atelier al vostru, în Estonia, unde produceți șabloanele StenCilit?

Momentan, împărțim atelierul cu o companie parteneră. Dar în primăvară vom avea propriul nostru atelier într-o veche fabrică abandonată, recondiționată și dată spre folosință micilor Start-up-uri. Așteptăm de ceva timp acest pas înainte. 🙂

herringbone-mini-web2Herringbone sau cum poți folosi mai multe culori pentru pattern-ul ales.
4StenCilit - Designist

Odată ce am cumpărat un pattern StenCilit, ce ne mai trebuie pentru a trece la treabă?

Pentru realizarea decorațiunilor cu șabloane veți avea nevoie de: șablonul StenCilit, vopsea acrilică pentru interior, un rulou de burete dens și bandă adezivă de hârtie pentru mascare. În cazul nostru, spray-ul nu este folosit pentru realizarea decorațiunilor interioare. Pentru street art și grafitti este perfect, dar pentru șabloane de interior avem nevoie să realizăm margini clare ale pattern-urilor, ori spray-ul nu ajută la această calitate superioară a execuției.

OLYMPUS DIGITAL CAMERACât rezistă un șablon, de câte ori îl putem (re)folosi? Dacă este din material plastic (mylar), asta înseamnă că poate fi spălat?

Recent am avut un proiect în care am decorat holul principal al unui hostel din Tallinn (Estonia), de aproximativ 12 metri lungime. Nu doar că am terminat lucrarea folosind un singur șablon, dar l-am curățat și încă mai poate fi folosit pentru alte proiecte.

2StenCilit - Designist 3StenCilit - Designist

Pentru un perete mai mare, e recomandat să folosim mai multe șabloane?

Șabloanle noastre vin deja în dimensiuni mari. Veți avea nevoie de doar un singur șablon. Acestea sunt repoziționabile pentru a acoperi o parte sau întregul perete, după preferințe. Majoritatea modelelor pot fi modificate după nevoile clienților: mărime, mici modificări etc.

Camera da lettoRococo

E dificil, pentru un novice, să-și poziționeze corect șablonul în timpul operațiunii de decorare, încât pattern-ul de pe perete să arate perfect continuu, fără decalaje? 

Mai mult de jumătate din clienții noștri sunt la prima utilizare. Împreună cu pachetul veți găsi instrucțiuni clare, scrise și însoțite de imagini, disponibile în 4 limbi (Engleză, Română, Germană, Estonă).

Repoziționarea șablonului nu decalează modelul. Punctele de conexiune se vor repoziționa întotdeauna peste cele vopsite anterior. Așadar modelul se va continua atât vertical, cât și orizontal simetric. În cel mai rău caz veți avea câțiva milimetri decalaj ceea ce nu se va observa în design-ul final.

rudolf-the-red-nosed-raindeerRudolf, The Red Nosed Reindeer

Livrați în toate colțurile lumii, aveți deja câteva sute de comenzi de pe Etsy. Ce feedback ne puteți da despre preferințele la pattern-uri pe continente sau țări. 🙂

Greu de spus, clienții au gusturi diferite chiar și în aceeași țară. 🙂 Dar, în linii mari, modelele cele mai admirate sunt cele geometrice și cele organice. Nouă ne plac toate, dar nu avem destui pereți. 🙂

Pines n TribesPines

Cât de des lansați șabloane noi?

Încercăm să lansăm modele noi la fiecare 1-2 săptămâni. Nu putem lansa un model nou înainte să-l testăm pentru a vedea cum se pretează pe perete (aspectul vizual, cât și cel practic). Dorim să le facem cât mai ușor de folosit și în același timp să aibă un aspect plăcut, uniform pe întreg peretele.

1StenCilit - DesignistFishlane

Puteți realiza și pattern-uri la cerere? Sau le puteți customiza pe cele deja existente?

De multe ori realizăm modele la cerere pentru clienții noștri. Pot fi modele total noi sau putem îmbunătăți/modifica modele deja existente. Nu avem nevoie decât de o idee sau de o imagine apropiată de modelul dorit.

Pe ce tip de suprafețe se mai pot aplica pattern-urile voastre: și pe mobilier sau suprafețe metalice?

În principu, șabloanle pot fi aplicate pe orice suprafață plană, netedă: pereți, textile, mobilier, podele, fainață, carpete etc. De exemplu, un client din Jamaica și-a decorat ușa de la garaj cu un model floral. Creativ nu-i așa? 🙂

il_570xN.621155200_lg7aMoroccan Floral style

Câștigătorul concursului este Ana R, cu comentariul din 10 martie, 12:24. O felicităm și vă mulțumim tuturor pentru participare. Sperăm că șabloanele decorative StenCilit v-au inspirat pentru transformările de acasă. 🙂

Din cele 96 de comentarii, 77 au intrat în Concurs, iar random.org a ales câștigător numărul 24! 19 comentarii au fost descalificate fiind incomplete: nu conțineau link-ul produsului ales, contrastul sau zona în care le-ați fi folosit.

CONCURS! Noi ne-am comandat deja câteva șabloane decorative pe le vom încerca acasă. Pentru că suntem curioși cum ai folosi tu un șablon StenCilit, îți testăm creativitatea. Vrei să câștigi șablonul decorativ preferat? Iată ce trebuie să faci:

Spune-ne, printr-un comentariu la acest post, cum ai folosi șablonul decorativ StenCilit preferat (le găsești pe toate aici): în ce spațiu, pe ce fundal l-ai aplica și ce culoare ai folosi pentru modelul șablonului. Lasă în comentariul tău link-ul șablonului, împreună cu zona în care l-ai folosi și contrastul cromatic la care te-ai gândit.

Fiecare concurent are voie să se înscrie cu un singur răspuns (drept comentariu la acest post). Câștigătorul va fi desemnat prin tragere la sorți (cu ajutorul random.org). Deadline: Vineri, 13 martie, ora 24:00. Succes tuturor!

98 Comments

 1. Oana

  https://www.etsy.com/dk-en/listing/223406135/maple-tree-stencil-with-extras?ref=shop_home_feat_4
  Pe peretii laterali al balconului meu care sunt de un gri urat cand ploua. As folosi alb tocmai ca sa imi semene cu mestecenii de acasa. Statul in hamac va fi mult mai frumos vara asta.

 2. Aș alege șablonul următor:
  https://www.etsy.com/listing/172888733/dill-pattern-snowtree-decorative?ref=shop_home_active_8
  În dormitor, pe peretele alb opus patului, aș folosi un acrilic turcoaz alternând cu argintiu.

 3. Fecioru Florina

  Asi decora dormitorul: as picta niste norisori albastrii, un soare vesel, ca asa peretele este alb.

 4. elena

  Egyptian Lotus Damask Scandinavian Wall Stencil , acesta este sablonul pe care l-as folosi pentru proiectul meu: coltisorul de servit ceai. Ma gandeam sa cumpar un autocolant dar nu gasesc nimic pe placul meu care sa nu coste cat o casa.
  Ideea mea ar fi de a vopsi un perete cu gri inchis, iar patternul sablonului l-as face galben (deoarece culorile in camera sunt alb, gri, bordoeaux si respectiv galben). In coltisorul acesta din camera de zi am o masuta vintage de culoare gri deschis, pentru servit ceaiul, iar in curand sper sa reusesc sa cumpar cele doua mini fotolii din catifea in stil frantuzesc si canapeaua asortata.
  Cu sau fara sablon, proiectul meu va fi gata in cateva luni. Abia astept. 🙂

 5. irina constantin

  preferatul meu e Diamonds si l-as vopsi albastru cobalt pe alb pe unul dintre peretii dormitorului din noua casa.
  https://www.etsy.com/listing/200615122/diamonds-decorative-scandinavian-wall?ref=shop_home_active_7

 6. MARIANA

  As folosi sablonul Egyptian Lotus Damask intr-un living open space, pe un fundal creme, cu sablonul de culoare lila.
  https://www.etsy.com/listing/172877100/egyptian-lotus-damask-scandinavian-wall?ref=shop_home_active_14

 7. Florentina

  As folosi sablonul “Moorish Trellis”, pentru un perete din living-room. L-as aplica pe un fundal turcoaz iar culoarea folosita ar fi galben.

  https://www.etsy.com/listing/217568644/moorish-trellis-scandinavain-style?ref=shop_home_active_1

 8. Roxana

  As folosit sablonul pentru a separa vizual spatiul de lucru – biroul, pozitionat langa un perete – de restul camerei – dormitor. Fundal gri, culoare sablon – alb, din tavan pana in podea, doar in zona biroului.

  https://www.etsy.com/listing/199705597/herringbone-decorative-scandinavian-wall?ref=shop_home_active_20

 9. Irina

  As redecora camera Maiei, fiica mea de aproape 5 ani.
  Am incercat sa lipesc cu blue-tack cateva vederi simpatice si am stricat fix peretele de langa patul ei. Sabloanele StenCilit s-ar potrivi de minune pe un perete proaspat reparat 🙂

 10. Bucataria noastra a primit, acum un an, un crem uniform. De atunci si pana azi tot planuiesc sa-i aplic un model maro/crem mai inchis sau alb, poate, pe unul din pereti, insa nu am apucat sa duc pana la capat proiectul. Incaperea are usa pe mijlocul uneia din laturile lungi, asadar, intrand, te loveste un perete mare si inalt, gol, neinteresant ca impact. De fiecare data cand intru in bucatarie, imi vine sa desenez ceva pe perete..

 11. Raluca

  As folosi Dill Pattern pe un perete din camera copiilor. As face ‘copaceii’ colorati in culori vii diferite (unul albastru, unul galben, verde, rosu samd) pe un fundal alb. Felicitari celor doi pentru idee. Modelele si tehnica in sine mi-au adus aminte de peretii casei bunicilor.

 12. neli

  Birch Forest Stencil pe un fundal verde pal, pe un perete al sufrageriei. Asta la prima impresie pentru ca posibilitatile sunt multe si mereu poti redecora fara batai de cap i ieftin. O idee fabuloasa!! Felicitari si succes!!!s

 13. Cristina

  Sablonul meu preferat StenCilit e fara indoiala Rudolph the Red Nosed Reindeer. Locuiesc momentan in Berlin si dupa aproximativ 5 luni de somaj am gasit intr-un final jobul perfect si in concluzie economisesc pt apartamentul perfect. Sablonul l-as folosi pentru dormitor, pe peretele alb din spatele patului (visez la un pat alb din euro-paleti cu lenjerie de pat cu un model etno). Sablonul l-as folosi in culoarea gri deschis sau bej asa incat sa se asorteze cu lenjeria si restul mobilierului (perdele grele gri/bej, dulap si masa de machiaj albe si un covor tesut in culori vii). O sa dureze cam un an pana o sa am banii necesari pt a ma muta in apartamentul meu feeric dar am inceput deja sa strang elemente decorative si sablonul StenCilit ar fi, cu ajutorul vostru ‘la piece de resistance’. 🙂

 14. RAmona Oprea

  Ce idee minunata! Eu deja visez la un perete decorativ in baie, folosind acest sablon pe un fundal verde smarald, cu desenul alb: https://www.etsy.com/listing/172979477/moroccan-octagram-large-wall-stencil-for?
  Fingers crossed!

 15. Ina Natu

  Eu as merge pe Harlequin pentru a delimita vizual zona de lucru din living – peretele este alb, asa ca as alege sa fac pattern-ul negru, spart pe alocuri de un galben puternic.

 16. Ramo

  As folosi acest sablon: https://www.etsy.com/listing/172985871/siberian-taiga-scandinavian-home-decor?ref=shop_home_feat_3 in balconul apartamentului meu, cu vedere la m-tii Făgăraş, pentru a desavarsi scopul acestui spatiu atat de placut de majoritatea celor care locuiesc la bloc, si anume de a te simti mai aproape de natura/aer curat.
  Pentru constrast as alege urmatoarele culori: fundalul alb si sablonul pe un verde crud, cat mai natural.

 17. Super frumoase sabloanele lor 🙂

  Eu as folosi https://www.etsy.com/listing/224966047/flower-of-the-life-ii-scandinavian-wall?ref=shop_home_active_4 in camera copilului (10 luni) pe un fundal alb si sablonul un albastru deschis (http://www.color-hex.com/color/dfe3ee)

 18. Elena

  As folosi birch forest stencil pe peretele gri din spatele patului pentru a crea copacii albi. Va merge perfect cu semineul alb fals si parchetul alb-gri scandinav.

 19. As folosi modelul Diamonds ( https://www.etsy.com/listing/200615122/diamonds-decorative-scandinavian-wall?ref=shop_home_active_7 ) pentru a decora doar unul dintre cei 4 pereti ai unui escape room cu tematica “The greatest thievery”. Participantii ar fi inchisi timp de o ora, avand ca miza sa gaseasca cheia, dupa indiciile pe care le vor gasi in aceasta camera ce simuleaza un magazin de bijuterii de unde s-a furat cel mai valoros diamant. Si cum decorul este extrem de important pentru ca participantii sa intre in poveste, as aplica stencils-ul intr-un argintiu fosforescent, pe fundal negru si as ascunde un cod numeric intr-unul dintre diamante, vizibil doar cand stingi lumina. Iar StenClit ar fi micul meu secret pentru a realiza o lume a provocarilor!

 20. Edu

  de curand ne-am mutat intr-un dormitor ROZ. Vreo 2 saptamani m-am pacalit ca ar fi un mov deschis. dar e ROZ. cred ca a stat un copil acolo. o fetita! m-am gandit sa fac chiar eu un stensil sau sa lipesc decupaje, dar n-ar iesi frumos. cand eram mic am desenat cu carioca pe toti peretii din dormitor dar singurul lucru care arata bine era masina de politie. in rest… dar am rezolvat problema, am lipit poze de la echipe de fotbal carora le scria frate-meu. nici acum nu e prea departe ideea. daca as pune mana pe asa ceva: https://www.etsy.com/se-en/listing/172884949/funky-tellies-decorative-scandinavian?ref=shop_home_active_4 as vopsi cu aceste 5 culori: http://carajane.co.uk/2013/wp-content/uploads/blogger/-6gybZAa-2EM/TndPDpzB39I/AAAAAAAAAJs/JQS7Kvxdo3E/s1600/COLOURlovers.com-Dark_red_with_a_yell.png unele le-as folosi ca rama foto 🙂

 21. Negoita

  As folosi sablonul Maple Tree pe fundal gri, trunchi alb, frunze rosii.
  https://www.etsy.com/listing/223406135/maple-tree-stencil-with-extras?ref=shop_home_feat_4
  Multumesc!

 22. Monica Strimbei

  Buna ziua,

  Imi place foarte mult sablonul Maple Tree (https://www.etsy.com/listing/223406135/maple-tree-stencil-with-extras?ref=shop_home_feat_4) pe care l-as folosi pe unul din peretii albi din camera de zi, culoarea pe care as folosi-o pentru modelul sablonului ar fi un gri nu foarte inchis/bej si as lasa peretele gol, fara alte piese de mobilier care sa-l acopere. Cred ca ar da foarte bine cu perdeaua alba vaporoasa de langa, cand bate un vant usor prin padurea de artari 🙂 Ar fi o imagine frumoasa.
  Tin pumnii stransi.

  O zi frumoasa,
  Monica

 23. Modelul ar fi folosit in living, pe un fundal alb iar culoarea folosita ar fi verde-lime . https://www.etsy.com/listing/217568644/moorish-trellis-scandinavain-style?ref=shop_home_active_1

 24. Andreea

  Camera de zi (perete vertical): fundal albastru cu Gri pentru modelul șablonului https://www.etsy.com/uk/listing/224966047/flower-of-the-life-ii-scandinavian-wall?ref=shop_home_active_4 in

 25. Tekla B

  Eu aleg acest tapet, as pune in camera noastra de zi, pe singurul perete, care a ramas gol, pentru a aduce o atmosfera mai dinamica si veselie in spatiul respectiv, as folosi culori pastel.

  https://www.etsy.com/listing/222655122/herringbone-mini-decorative-scandinavian?ref=shop_home_active_23

 26. in dormitor, pentru ca e locul meu preferat, as aplica the flower of life, intr-o lavanda usoara, pe un perete gri-deschis.

 27. Gabriela B.

  As folosi Siberian Taiga in dormitor, pe un perete turcoaz, iar pattern-ul as vrea sa fie alb. S-ar integra perfect acolo, pentru ca mobila este alba, simpla, de inspiratie scandinava, iar usa dormitorului este verde, incadrata de o rama alba. Peretele turcoaz cu pattern alb ar crea contrast si ar imbogati vizual camera.

 28. Ruxandra Popescu

  Acesta este sablonul castigator pentru mine – https://www.etsy.com/listing/190563778/forest-feathers-large-decorative?ref=shop_home_active_2. L-as folosi pentru amenajarea holului magic, pe un fundal alb as folosi culoarea mov pentru sablonul ales 🙂 ar fi prima imagine pe care as vedea-o in fiecare dimineata 🙂

 29. cetina marinel
 30. Madalina

  https://www.etsy.com/listing/190563778/forest-feathers-large-decorative?ref=shop_home_active_2
  acesta este modelul meu preferat. l-as aplica pe peretele opus patului, culoarea ar fi grej inchis iar fundalul grej foarte deschis.

 31. sabina r

  https://www.etsy.com/listing/223406135/maple-tree-stencil-with-extras?ref=shop_home_feat_4

  pe un fundal de verde crud, culoarea sablonului ar fi cea din poza. am o delimitare de perete intre fereastra si celalalt perete unde ar incapea perfect, in fata lui ar sta un fotoliu inalt care sa-mi permita sa contemplez pe fereastra.

 32. Ionela Loncea

  Buna,

  As folosi modelul Moorish Trellis in garsoniera mea, pe peretele din spatele patului.

  https://www.etsy.com/listing/217568644/moorish-trellis-scandinavain-style?ref=listing-shop-header-0

  Nuanta de galben, pe peretele alb, s-ar potrivi perfect cu mobila si ar fi suficient cat sa aduca un aer de prospetime, fara sa incarce atmosfera. 🙂

 33. Ana R

  As folosi sablonul Moorish Trellis pe un perete al livingului, as alege ca si fundal albul iar pentru sablon o culoare vie: galben, albastru sau verde crud.
  https://www.etsy.com/listing/217568644/moorish-trellis-scandinavain-style?ref=shop_home_active_1

 34. alina

  camera intr-un apartament…pentru ca e si de dormit si de lucru…as pastra peretele alb sa nu ingustez prea mult, si sablonul intr-o nuanta calda…pastelata de rosu….si modelul ales https://www.etsy.com/de/listing/172873716/boombox-grosse-wandschablone?ref=shop_home_active_14

 35. Calina

  As folosi sablonul Loves Me Loves Me Not pentru dormitor. Fundalul ar fi un Blue Wave (un bleu mai deschis) iar florile un alb perlat.

  https://www.etsy.com/listing/172861800/loves-me-loves-me-not-decorative?ref=shop_home_active_11

 36. adriana

  https://www.etsy.com/listing/172979477/moroccan-octagram-large-wall-stencil-for? Este perfect pe peretele opus ferestrei din living eu m am gandit la un fundal ivoire iar sablonul un gri deschis…

 37. Alexandra

  Dormitor, pe peretele pe care este pozitionata si tablia de la pat: fundalul alb, iar culoarea folosita ar fi gri albastrui; sablonul ales: https://www.etsy.com/listing/224966047/flower-of-the-life-ii-scandinavian-wall?ref=shop_home_active_4

 38. Dana

  Aceasta este sablonului pe care l-as folosi pentru dormitorul prietenului meu. Dabia si-a luat un apartament, si mi-ar placea sa-i fac o supriza. Peretele este alb si l-as folosi cu un albastru foarte deschis. https://www.etsy.com/listing/224966047/flower-of-the-life-ii-scandinavian-wall?ref=shop_home_active_4

 39. Brandusa

  As folosi Feathers in the Wind, as vopsi cu verde, pe peretele galben din camera mea.

  https://www.etsy.com/listing/194583175/feathers-in-the-wind-large-decorative?ref=shop_home_active_13

 40. Am sa pun stencil-ul Maple Tree pe peretele de la birou sa mai inveseleasca un pic atmosfera :).

  Culoarea peretului este un galben – crem.
  Stencil – grey cu frunze seafoam.

  https://www.etsy.com/listing/223406135/maple-tree-stencil-with-extras?ref=shop_home_active_18

 41. Tania

  L-as folosi in zona de dining, design-ul întregului apartament este industrial, o bucatica din New York, in inima Bucurestiului. De aceea as alege pentru un sablon personalizat doar pentru mine, care sa sugereze New York-ul, poate un Apple :), As folosi fundal gri deschis cu galben. Sau daca nu s-ar putea personaliza, acest model: https://www.etsy.com/dk-en/listing/221502946/chevron-wide-geometric-scandinavian?ref=shop_home_active_5

 42. Claudia

  The Leaf, iar culoarea cred ca ar fi cappuccino pe fundal alb sau pe fundal gri antracit, iar ca spatiu as folosi unul din peretii dormitorului-sufragerie. O idee geniala! Succes!

 43. Pine Cones in camera copilului- fundal alb si conuri verde china si oranj deschis

  https://www.etsy.com/listing/200359176/pine-cones-scandinavian-wall-stencil-for?ref=shop_home_active_13

 44. As folosi pe peretele de la intrare Forest Feather Large Stencil. Livingul si holul sunt corp comun, iar peretele canapelei din living are siluete negre de femei din Africa pe fundal rosu. Prin urmare, motivele tribale ar merge perfect in hol. As folosi stencilul pe culoarea gri deschis/argintiu.

  https://www.etsy.com/listing/190563778/forest-feathers-large-decorative?ref=shop_home_active_2

  PS Ador sabloanele lor!!

 45. Buna,

  Mie imi place sablonul asta: https://www.etsy.com/uk/listing/190563778/forest-feathers-large-decorative?ref=shop_home_active_2
  Ma inspira pentru dormitorul nostru, tineri casatoriti de nici un an, pentru dormitorul nostru in culoarea “oului de rata” (duck egg blue). Sablonul l-as face cu alb si argintiu.

  Multumesc 🙂

 46. Tzutzy

  Salut! As folosi acest pattern pe un perete in living ( spatiul este deschis si unit cu holul si bucataria) pe culoarea verde-lime. De asemenea as folosi acelasi pattern si pentru terasa. https://www.etsy.com/listing/217568644/moorish-trellis-scandinavain-style?ref=shop_home_active_1

 47. Sarah

  https://www.etsy.com/listing/190664569/moroccan-floral-style-scandinavian-wall?ref=shop_home_active_17
  As folosi patternul Morocan Floral Style turcoaz pentru un perete gri din bucatarie.

 48. Buna,

  Felicitari realizatorilor. Imi plac foarte mult modelele. Eu as vrea sa imi fac pe un perete din camera de zi niste copacei sa fiu mai aproape de natura 🙂 https://www.etsy.com/listing/223406135/maple-tree-stencil-with-extras?ref=shop_home_feat_4 fundal verde oliv, copacei albi 🙂

 49. Roxana Chiagă

  Aș folosi șablonul Forest Feathers https://www.etsy.com/listing/190563778/forest-feathers-large-decorative? în dormitorul nostru matrimonial, peretele de lângă pat vopsit în roșu, iar penele de pe șablon cu alb.

 50. Elena

  Sablonul preferat este Birch Forest Stencil
  https://www.etsy.com/listing/179578183/birch-forest-stencil-decorative?ref=shop_home_feat_1

  As folosi sablonul pe un fundal alb, iar culoarea folosita ar fi fag-ciocolatiu.
  Cel mai probabil zona in care l-as folosi ar fi biroul, unde ar putea da un aer mai destins si mai cald, in contrast cu mobila alba.
  Culoarea fag-ciocolatiu se regaseste in mobila din alte camere, astfel incat ar uni apartamentul.

  Stilul in care doresc sa imi mobilez apartamentul este industrial, iar culorile folosite vor fi alb, fag-ciocolatiu, mustar, cu accente si detalii visinii.

 51. https://www.etsy.com/listing/172869820/polka-dot-wall-stencil-for-diy-project?ref=shop_home_active_24

  Pe un perete din bucatarie. As face bulinele de culori diferite, probabil mov si galben.

 52. Mihai

  Sablonul ales este:

  https://www.etsy.com/listing/173249249/lily-blooms-damask-wall-stencil-for-diy?ref=shop_home_active_12

  Am un dormitor cu mobila maro, pereti albi. L-as folosi exact ca in poza de pe site, pe peretele cu tablia patului.

 53. Iulia

  Ma gandeam sa transform o debara marisoara intr-un birou, am vazut ideea pe Pinterest. As folosi https://www.etsy.com/listing/172976189/diamond-hive-large-moroccan-wall-stencil?ref=shop_home_active_1 pe un fundal verde crud, iar modelul l-as trasa cu roz.

 54. Alexandra

  In primul rand felicitari pentru intiativa, este o idee minunata! Imi aminteste de peretii bunicii care manuia cu multa dexteritate role reliefate cu modele variate si improspata frecvent casa.

  Pentru ca m-am mutat de cateva luni intr-un oras nou, si in primul meu apartament, inca incerc sa gasesc idei frumoase si intr-un buget redus pentru a aduce treptat o nota scandinava locuintei mele. As dori sa aplic modelul Herringbone chiar la intrare, pe toti peretii holului ingust care te conduce in fiecare camera, dar nu iti ofera suficient loc pentru decoratiuni. Combinatia ar fi de curori mati, nu prea pronuntate. Mai exact gri si galben, punctata pe alocuri cu bleu si alb.

  La cat mai multe modele de sabloane!
  https://www.etsy.com/listing/222655122/herringbone-mini-decorative-scandinavian?ref=shop_home_active_23

 55. Lavinia Popa

  As utiliza sablonul de culoare galben pe un singur perete al dormitorului meu, cel pe care am si tablia patului si care este gri.
  Astfel as aduce o pata de culoare camerei mele si ar fi mai primitoare, restul mobilierului fiind vintage.

  https://www.etsy.com/listing/200615122/diamonds-decorative-scandinavian-wall?ref=shop_home_active_8

 56. Dragos
 57. Stirb Andra

  As alege modelul flower of life pentru living(scaldat in soare aproape toata ziua), neaparat pe un fundal alb, iar modelul sa fie intr-o culoare deschisa, sa fie ceva subtil dar in acelasi timp de efect. Cu siguranta ar schimba tot aspectul camerei.
  https://www.etsy.com/listing/224966047/flower-of-the-life-ii-scandinavian-wall?ref=shop_home_active_2

 58. As folosi acest sablon in camera de zi si in balcon. Ca fundal as alege o culoare alba sau gri deschis, care sa scoata in evidenta galbenul puternic de suprafata. Astfel, ii voi da casei mele un aer scandinav deschis si plin de eleganta.

 59. Simina

  Salut,

  Sablonul: Moorish Trellis, Scandinavain style stencil
  Culori: galben electric pe alb in primul an, nu ma pot decide pentru mai mult timp 🙂
  Loc: peretele de pe holul de la intrare, sub multitudinea de poze

 60. Anca

  Eu as decora… frigiderul 🙂 Sa nu mai fie asa plictisitor. L-as lasa alb ca fundal, iar modelul l-as face cu verde crud. S-ar potrivi cu accentele de culoare din bucatatie, dar ar fi si punctul principal de atractie. Modelul care m-ar placea e Diamonds.

  https://www.etsy.com/listing/200615122/diamonds-decorative-scandinavian-wall?

 61. Biclineru Cristina Diana

  As folosi următorul sablon: https://www.etsy.com/listing/172888733/dill-pattern-snowtree-decorative?ref=shop_home_active_9. L-as aplica pe peretele din mansarda, unde se va afla o mica masa alba. Modelul sablonului va fi gri si l-as aplica pe un fundal alb.

 62. lavinia

  https://www.etsy.com/listing/225682790/99-balloons-large-decorative-wall?
  as folosi baloanele in camera copilelor. Perete alb, vopsea cu teflon pentru stencil. Accesorii suplimentare: creeta colorata. 🙂

 63. https://www.etsy.com/listing/172969672/quatrefoil-large-wall-stencil-for-diy?ref=shop_home_active_12

  Sunt o foarte mare fana a proiectelor Do it yourself, curent venit de la americani si cand am vazut ca au aparut sabloanele acestea si ca sunt facute si de un roman, m-am bucurat foarte mult! toate modelele pe care le-am vazut mi-au placut f mult, mi-a fost foarte greu sa ma hotarasc, insa pentru ca imi place foarte mult curentul retro-classic , modelul acesta ar merge perfect in casa parintilor mei, pe unul din peretii din sufragerie.
  Ma bucur mult ca am dat peste acest articol!

 64. andreea

  trebuie sa recunosc ca mi-a fost greu sa ma opresc la un singur model 🙂
  l=as alege pe acesta
  https://www.etsy.com/listing/224966047/flower-of-the-life-ii-scandinavian-wall?ref=shop_home_active_4
  pentru un perete din dormitor care este un mov inchis, iar sablonul l-as face cu un gri-argintiu

 65. Ana-Maria Totorean

  As folosi https://www.etsy.com/dk-en/listing/223406135/maple-tree-stencil-with-extras?ref=shop_home_feat_4 pe abajurul unei lampi de podea inalta dreptunghiulara sau cilindrica in functie de flexibilitatea stencilului.
  Lampa de culoare alb-murdar sau crem (natur) cu vernil palid: o mica padure din lumina.

 66. As alege acest model pentru living, pe un perete portocaliu deschis si as folosi mai multe culori pentru buline. Imi place culoarea si chiar voiam sa cumpar ceva tapet sau sa fac eu insami niste sabloane:))) La fix a picat concursul acesta si sper sa mi se indeplineasca dorinta!Multumesc pentru oportunitate.

 67. Daniel

  Cred ca aceste pene vor arata excelent in dormitor, pe fundal alb iar sablonul sa aiba culoarea albastra sau verde …
  https://www.etsy.com/listing/190563778/forest-feathers-large-decorative?ref=shop_home_feat_2

 68. andreea bagita
 69. Diana

  eu as folosi modelul de mai jos in dormitorul bej , mobilat cu piese maro inchis, pe peretele opus patului, pe o fasie de latime max 2 m. As folosi culoarea alb gri, realizand un degrade de sus in jos. Peste, as pune un cadru simplu de fereastra

  https://www.etsy.com/listing/172888733/dill-pattern-snowtree-decorative?ref=shop_home_active_11

 70. Carmen C

  L-as folosi pe acesta: https://www.etsy.com/listing/172877100/egyptian-lotus-damask-scandinavian-wall?ref=shop_home_active_3
  Am un model asemanator in dormitor, rosu pe negru. L-as folosi pe holul scarii ce duce catre dormitor, pe fundal alb, cu o nuanta de gri pudrat.

 71. Mi-ar placea să folosesc modelul windy day într-un nou proiect de amenajare, în dormitorul copilului, pe fond alb cu albastru navy şi câteva accente roşii

 72. Florentina

  https://www.etsy.com/listing/224966047/flower-of-the-life-ii-scandinavian-wall?

  In curand voi renova livingul.
  Inca nu am luat o decizie cu privire la culorile pe care le voi alege, am cateva idei, dar voi alege in functie de mai multe criterii.
  Daca voi avea norocul sa castig sablonul pe care mi-l doresc, poate voi primi de la dvs si cateva sugestii avizate, care sa ma ajute sa ma hotarasc 😉

 73. Mada

  https://www.etsy.com/listing/172969672/quatrefoil-large-wall-stencil-for-diy?
  Sertarele de la comoda verde inchis si sablonul alb

 74. Oana

  https://www.etsy.com/listing/225682790/99-balloons-large-decorative-wall?ref=shop_home_active_4

  l-as folosi in camera de joaca a copiilor, culori diferite, vesele, fundaluri pastelate

 75. Bravo, minunate toate rezultatele! M’am indragostit de patternul marocan si tare as vrea sa’mi inveselesc mansarda cu el! <3
  https://www.etsy.com/listing/190664569/moroccan-floral-style-scandinavian-wall?ref=shop_home_active_17

 76. Viorica

  As folosi modelul Siberian Taiga – https://www.etsy.com/listing/172985871/siberian-taiga-scandinavian-home-decor?ref=shop_home_feat_3 – intr-o camera de joaca/lectura pentru copii, pe fundal galben stins.

 77. Mie imi place flower of the life: https://www.etsy.com/listing/224966047/flower-of-the-life-ii-scandinavian-wall?ref=shop_home_active_5 As decora cu acest pattern unul din peretii din sufragerie, in culori calde, pastelate – poate un crem, poate un bleu, poate un vernil, poate chiar un gri caldut…

 78. pascanu cristina

  https://www.etsy.com/listing/193034429/rudolph-the-red-nosed-reindeer-wall?
  Pentru camera copiilor.fundal alb,reni albastrii si rosii.

 79. Dan Virgiliu

  As folosi urmatorul sablon pentru a vopsi un perete din dormitor cu el. O sa innebuneasca pisica cand o sa-l vada!

  https://www.etsy.com/listing/190664569/moroccan-floral-style-scandinavian-wall?ref=shop_home_active_17

 80. Wild Poppies, pe un perete din camera de zi. Fundal alb şi sablonul rosu

 81. As folosi acest sablon https://www.etsy.com/listing/172873716/booombox-retro-scandinavian-wall-stencil? pe hol, fundal alb, culoarea sablonului turquoise.

 82. Ana

  As folosi patternul:
  https://www.etsy.com/listing/189935471/birch-forest-stencil-decorative?ref=shop_home_active_12
  intr-o incapere de inaltime mica, pentru a creea inaltime datorita patternului bineinteles pe un singur perete, culoarea folosita pentru sablon ar fi alb, iar backgroundul ar fi gri deschis.

 83. Marta

  https://www.etsy.com/dk-en/listing/172985871/siberian-taiga-scandinavian-home-decor?ref=listing-shop-header-0
  Portocaliu si fuxia,in bucatarie, in hol – albastru cu verde, sau alb cu roz in camera fetitei mele.

 84. Modelul Flower of Life cred ca ar aduce nota de prospetime necesara dormitorului nostru, deoarece mobila este alba iar peretii la fel. Cautam de ceva vreme patternul potrivit si in sfarsit l-am gasit 🙂 As folosi sablonul pe peretele din spatele patului, in nuanta turcoaz.

  https://www.etsy.com/listing/224966047/flower-of-the-life-ii-scandinavian-wall?ref=shop_home_active_2

 85. Alexa
 86. Eu locuiesc la mansarda unde am un balconas larg deschis spre living pe care intentionez sa-l transform intr-un Reading & Relax Corner si m-am gandit ca atat pentru peretii mici de aici, cat si pentru peretelle mare din zona de dining sa folosesc patternul acesta: https://www.etsy.com/listing/172888733/dill-pattern-snowtree-decorative?ref=related-0

  Iubesc stilul scandinav, merg pe culori neutre si cred ca un gri deschis pe fond alb (asa cum este si prezentat patternul) ar merge foarte bine 🙂

 87. Florin
 88. Naomi

  Eu aș folosi în colțul de citit modelul Herringbone pe o perete vopsită gri, cu marsala pt. stencil.

 89. As folosi modelul in sufragerie, peretele este alb, iar pentru sablon as alege culoarea de baza un gri colorat deschis, si ici-colo as schimba culoare cu ceva mai intens un galben- accent de culoare.

 90. Peretele alb, iar pentru sablon as folosi un gri colorat deschis, si ici-colo as schimba culoarea sablonului, accentul de culoare ar fi galben.

 91. Irina

  As folosi sablonul Polka Dot Wall Stencil for DIY project, Scandinavian style, Wallpaper look and easy Decor in dormitor…bulinele le-as face aurii pe un fundal alb…

  https://www.etsy.com/listing/172869820/polka-dot-wall-stencil-for-diy-project?ref=shop_home_active_2

 92. Daria

  I could totally rock “Rudolf, The Red Nosed Reindeer” in my room!

 93. Catalina

  Maple Tree Stencil with Extras ar da bine cu un verde crud pe crem, pe un perete din camera mea, eventual pe cel de langa pat. Diminetile ar fi mai frumoase cu siguranta.

 94. Anda

  Am o incapere la mansarda facuta birou pentru familie. Tavanul este neregulat cu niste triunghiuri vopsite in portocaliu deschi iar restul peretilor sunt vopsiti in culoarea paiului. unperete care nu are decat o usa in lateral l-as zugravii cu un sablon STEN CILIT tulpini de pomi(mesteceni )pe care i-as colora intr-un maron deschis. Cred ca ar merge minunat.

 95. Vali

  Sunt Fascinat,de frumusetea sabloanelor.Vreau sa comand,dar nustiu cum si care sunt costurile

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed