La Brașov are loc Camposaz: un workshop de arhitectură și design în lemn, în care vei proiecta & construi la scara 1:1

Camposaz este un workshop de creaţie în lemn, la scară 1:1, ce încurajează conceperea şi construcţia unor obiecte arhitecturale din materiale locale, menite să vină în sprijinul peisajului urban.

Totul a început în anul 2013, în Italia, ca o iniţiativa bazată pe colaborarea dintre asociaţia culturală Aguaz şi Campomartzio, cu scopul de crea o punte între teorie şi practică, şi a promova această “relaţie”. Evenimentul a mai fost deja organizat în mai multe părţi ale lumii începând cu 2013: în Brazilia, Chile, Norvegia, Veneţia.

1Camposaz - Brasov - Designist

Vara aceasta, Camposaz vine în Transilvania, la Braşov, iar scopul workshop-ului este construcţia a două obiecte arhitecturale din lemn, care vor împrospăta imaginea oraşului şi vor aduce şi o utilitate spaţiului în care sunt amplasate. Cele două amenajări urbane vor fi Sub Tâmpa şi în Piaţa George Enescu.

2Camposaz - Brasov - DesignistCui se adresează workshop-ul Camposaz?

Workshop-ul este gratuit şi va avea loc la Braşov în perioada 18-26 iulie. Se adresează tinerilor arhitecţi şi designeri, dar şi dulgherilor, cu vârste cuprinse între 18 şi 35 de ani. Scopul atelierului este încurajarea interacţiunii dintre designeri, arhitecţi şi meşteşugari, pentru a crea un mediu adecvat schimbului de idei şi experienţe între discipline şi medii diferite.

Organizatorii își propun dezvoltarea un soi de “instinct arhtiectural” eliberat de prejudecățile stereotipurilor, însă bazat pe improvizaţia născută din colaborare şi munca în echipă.

Scara umană joacă un rol important în realizarea obiectelor arhitecturale destinate spaţiului urban – aceasta va fi unitatea de măsură ce va sta la baza proiectării modelului, pe care apoi îl vei şi construi.

Un alt focus al workshop-ului este atenţia asupra potenţialului designului contemporan de a eleva valoarea arhitecturală a spaţiilor urbane, dar şi asupra importanţei folosirii materialelor sustenabile.

Aplică până pe 29 iunie!

Din cele 12 locuri ale echipei, doar 6 sunt destinate tinerilor arhitecţi, designeri şi meşteşugari din România. Iar echipa va fi îndrumată de către un tutore şi dulgheri localnici care vor asista procesul constructiv.

Cum aplici? Trimite la transylvania@camposaz.com următoarele:

  • Un PDF format A4, în care să prezinţi un concept propriu. Poate fi vorba de design arhitectural la scară mică, design de obiect, construcţie de lemn sau un obiect integrat în peisajul urban. Layout-ul este la alegere, iar pdf-ul poate conţine schiţe, desene tehnice, randări, fotografii şi/sau text.
  •  Un document word care să conţină datele tale de contact şi o scrisoare de intenţie (de maximum 200 cuvinte) din care să reiasă motivul pentru care vrei să participi la workshop, experienţa anterioară şi ce aşteptări ai de la proiectul Camposaz.

Succes! Abia aşteptăm să vedem obiectele arhitecturale din lemn ce vor da refresh imaginii urbane a Braşovului. 🙂

Citește aici despre un workshop dedicat arhitecturii nomade, sustenabile, proiectate tot la scara 1:1, care a avut loc în Norvegia, după Cercul Polar, la care a participat un tânăr arhitect din România.

3Camposaz - Brasov - Designist

Fotografii: prin Camposaz

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed