Diploma 2016 prezintă în premieră noua generație de artiști români

A treia ediție a festivalului DIPLOMA, semnat de The Institute și inspirat de UniCredit Bank – Banca Minților Creative, are loc între 21 și 30 octombrie. Programul DIPLOMA 2016 va include pe lângă expoziția ce reunește peste 250 de proiecte de licență și de disertație, din peste 25 de discipline creative, și o serie de activități care răspund nevoilor studenților și absolvenților, identificate în urma unei cercetări derulate de The Institute, pe parcursul ultimului an.

DSC_6388

Expoziția DIPLOMA va fi găzduită de Palatul Știrbei (Calea Victoriei 107), timp de 10 zile, și reprezintă una dintre cele mai mari expoziții de design și artă din România. Designul acesteia este semnat de SYAA Architecture Office.

Conferințele DIPLOMA 2016, inspirate de UniCredit Bank, vor avea loc la cafeneaua The Institute, din Știrbei Vodă 104-106. O sesiune dedicată Pieței de Artă va avea loc pe 26 octombrie, de la ora 17:00, iar Ziua Antreprenoriatului Creativ va vea loc pe 29 octombrie, de la ora 11:00. Sesiuni de Portfolio Reviews dedicate absolvenților de design grafic și arhitectură au avut loc la cafeneaua The Institute, în 23 octombrie.

Programul de spectacole ale absolvenților de Teatru, Film și Conservator va fi găzduit de Point, din strada General Eremia Grigorescu nr. 10.

Diploma 2016

Intrarea la expoziție este liberă, însă, începând de anul acesta, pentru a participa la evenimentele DIPLOMA 2016 este necesară o înregistrare online, folosind formularele dedicate. Accesul la toate evenimentele se va face doar pe baza codurilor de acces care vor fi obținute în urma înregistrării online.

Expoziția va fi deschisă de luni până vineri între orele 12-21 și sâmbătă-duminică între orele 10-21.

Conferințele DIPLOMA 2016, inspirate de UniCredit Bank
Sesiunea dedicată Pieței de Artă va avea loc pe 26 octombrie, de la ora 17:00, și se adresează absolvenților de arte decorative. Conferința va acoperi teme precum modul în care funcționează piața de artă, ce ar trebuie să știi despre aceasta la început de drum, de la cote de piață, cele mai bune galerii existente, curatoriat și expoziții, proiecte speciale, colaborative sau modalități de expunere sau finanțare.  Printre speakerii confirmați se numără: Cosmin Năsui, membru fondator și curator PostModernism Museum, Ioana Ciocan, director Art Safari Bucharest, Mihai Pop, membru fondator și director Plan B și Suzana Vasilescu, art advisor și owner Suprainfinit Gallery. Cei care doresc să participe la conferință, se pot înscrie aici.

Ziua Antreprenoriatului Creativ, împărțită în trei module, va avea loc pe 29 octombrie, de la ora 11:00, și va fi dedicată tinerilor creativi, care își doresc să își lanseze propria afacere.

Primul modul, How to start your own business, va avea loc între 11:00 și 12:30 și va aborda aspecte legale și financiare, până la cele mai recente instrumente de comunicare și surse de inspirație sau modele de antreprenoriat creativ. Tinerii absolvenți și viitorii antreprenori vor putea afla direct de la profesioniști de renume, precum și de la antreprenori de succes, care sunt ingredientele unei afaceri creative. Printre vorbitorii primului panel se vor afla: Beatrice Tripșa, avocat asociat Tripșa & Negru, Cristiana Ionescu, CEO și fondator Edulier, și Marius Mitroi, Co-director Founder Institute Bucharest și Co-founder thInkstitute.

Din al doilea panel de discuție, dedicat Self-branding-ului & PR-ului, care va începe la ora 13:00, tinerii creativi pot afla mai multe despre importanța și eficientizarea comunicării propriul brand, precum și despre cum pot folosi mai bine instrumentele disponibile unui start-up și rețelele de socializare pentru a-și comunica produsele și proiectele, direct de la specialiști în PR și self-branding, precum și de la antreprenori creativi care excelează la acest capitol. Printre speakerii confirmați se numără: Anca Ungureanu, First VP, Identity and Communication Director UniCredit Bank România, Ioana Ciolacu, designer, Ioana Nicolesco, owner Code Noir Style, Noemi Meilman, specialist în comunicare, și Tudor Dăescu, director general Dăescu Borțun Olteanu.

Modele de antreprenoriat creativ vor fi prezentate de la ora 15:00, în cel de-al treilea modul: business-uri atipice, din domenii diferite și cu formule de afaceri total diferite, din încercarea de a inspira tinerii absolvenți și de a le arăta modele de antreprenoriat creativ de succes, idei care au provocat normele de-a lungul timpului. Printre business-urile care își vor prezenta istoria și evoluția se numără: LOOT, Modulab, Murmur, NOD, și Point.

Pentru a participa la Ziua Antreprenoriatului Creativ, înscrierile se pot face aici.

DSC_6393

Portfolio Reviews, premiat de Tastemakers

Portfolio Reviews @Diploma sunt două sesiuni educative de evaluare a portofoliului personal al studenților și absolvenților interesați de un feedback profesionist asupra modului de prezentare, dar și asupra conținutului proiectelor care îi recomandă.

Sesiunile au fost împărțite pe domeniile arhitectură și design grafic. Ambele sesiuni au avut loc duminică, pe 23 octombrie, la cafeneaua The Institute.

Arhitecții, Art Directori şi designeri apreciaţi în industrie au analizat portofoliile studenților și ale tinerilor absolvenți, oferindu-le sfaturi individuale despre cum ar putea fi acestea îmbunătățite, despre abordarea și gradul de detaliere a proiectelor, oferindu-le totodată îndrumare pentru începutul unei cariere de succes în domeniu.

Adrian Soare (SYAA), Andrei Șerbescu (ADN BA), Attila Kim și Oana Coarfă (Republic of Architects) formează echipa de arhitecți, iar Radu Manelici, Raymond Bobar și Ștefan Vasilachi (Geometry Global) sunt profesioniștii care și-au dat întâlnire cu studenții de la Design Grafic.

Portfolio Reviews au în primul rând un rol educativ, însă cei care prezintă un portofolio bine făcut vor primi și un premiu. Evaluatorii au ales două portofolii de la fiecare sesiune, iar Tastemakers îi va premia pe autorii lor cu câte o excursie care să îi inspire pentru viitoare proiecte. Așadar, doi arhitecți vor pleca 3 zile la Bienala de Arhitectură de la Veneţia 2016, iar doi graficieni vor pleca 3 zile la D&AD Festival Londra 2017.

Performance @Point

Piesa “Treapta a 9-a” de Tom Ziegler a fost jucată de absolvenții Universității Naționale de Artă Teatrală și Cinematrografică I.L. Caragiale, pe 24 octombrie, de la orele 19:00, la Point (Strada General Eremia Grigorescu 10).

Cea de-a doua piesă din programul DIPLOMA se va juca pe 27 octombrie, de la 18:30, la Point. Spectacolul, pus în scenă de către absolvenții Universității Hyperion, este “Pușlamaua” de Pierre Chesnot.

Pentru a participa la piesele de teatru, înscrierile se pot face aici.

DIPLOMA invită publicul și la o seară formată din două calupuri de proiecții cu filmele absolvenților de regie și de imagine, realizate de promoția 2016 de la UNATC și Univeristatea Hyperion. Aceasta au avea loc azi, 25 octombrie, la Point, de la ora 17.00 și, respectiv, 18.30. Proiecțiile vor fi urmate de un talk despre provocările și tensiunile specifice pieței din România, suținut de specialiști din domeniu.

În încheierea festivalului de anul acesta, pe 30 octombrie, de la ora 19.00 va avea loc un concert al orchestrei “Universitaria” a Universităţii Naţionale de Muzică Bucureşti. Dirijor este Alexandru Ganea, iar soliști sunt Ștefan Cazacu (violoncel), Ana Boiangiu (oboi), Laura Șandru (vioară). În program: P.I. Ceaikovski, A. Marcello, W.A. Mozart.

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed