De la o idee apărută în Alpii italieni la o poveste născută în Fălticeni: accesoriile Climent Art vin la Made in RO #12!

Pe crestele Dolomiților, în Alpii italieni, se revarsă lumina cât vezi cu ochii, mai că îți vine să crezi că dacă întinzi mâna și te ridici pe vârfuri, o să poți să atingi soarele, atât e de aproape. Dar și mai aproape e lemnul, cu siguranță: prea îl vezi în fiecare așezare, la fiecare târg tradițional, lucrat de zecile de meșteșugari pricepuți care îți trezesc pofta să-l șlefuiești și tu. Cel puțin, așa i s-a întâmplat în 2015 familiei Climent, care a ajuns acolo în vacanță și s-a întors acasă, în Fălticeni, cu o idee de design – gențile și accesoriile Climent Art.

O să vezi noua lor colecție pe 24 și 25 noiembrie, la Made in RO #12, concentrat fin de design contemporan, de la Impact Hub Bucharest (Splaiul Unirii 165, zona Timpuri Noi). Până atunci, noi îți spunem povestea lor sculptată din lemn și croită în piele.

Climent Art

Echipa Climent Art: Daniela (se ocupă de schițe, designul produselor și testarea funcționalității și durabilității lor), Alin (se ocupă de realizarea tiparelor și asamblarea produselor), Ștefan (fotograful echipei și partener în atelier pentru asamblarea accesoriilor), Cristina (marketing și contabilitate). 

“Climent Art este formată, de fapt, din familia Climent, oameni cu propria viziune și puncte de vedere, dar uniți de pasiunea pentru accesoriile din lemn și de priceperea de a-l lucra. Povestea noastră începe lângă Alpii italieni, unde, vizitând târguri cu vechime de un secol, am văzut o mulțime de obiecte din lemn și ateliere pentru adulți și copii care învățau arta sculpturii în lemn, ne-am lăsat inspirați. Accesoriile pe care le semnăm sunt rezultatul”.

Climent Art

Odată întors din vacanță, Alin Climent a început încet-încet să îmblânzească lemnul în atelierul din Fălticeni. Primii clienți și susținători: prietenii și familia, care au început să le ceară ajutorul de fiecare dată când se pregăteau pentru un eveniment special și aveau nevoie de un accesoriu pe măsură – unii dintre ei i-au devenit și colegi la Climent Art, așa cum vezi în imaginea de mai sus. Treptat, și-au completat portofoliul cu genți din piele și lemn, cu papioane, rame de ochelari, butoni sau cercei și cu stiluri de la Street Wear la Casual, ba chiar și Black Tie.

“De fiecare dată când creăm piese noi, premisa este anotimpul. Ne lăsăm inspirați apoi de amintiri și imagini: de pildă, vara ne-a inspirat cu o amintire din Capri, unde am văzut terasa unui restaurant plin cu lămâi. Urmarea: am creat o borsetă accesorizată cu lămâi, pornind de la desenul grafic, continuând cu realizarea tiparului și ulterior a prototipului. De cele mai multe ori, noțiunea timpului se pierde în procesul de realizare și variază de la produs la produs prin tratarea lemnului cu uleiuri naturale și pregătirea pielii”.

Climent Art

Și da, durata variază și de cât de implicat ești tu în crearea viitoarei tale genți: dacă îți dorești niște coordonate speciale – o anumită esență a lemnului și o anumită culoare a pielii – , echipa Climent Art îți poate personaliza accesoriul. Nu-ți face griji, poți fi oricât  de specifică și pretențioasă: Alin ne-a povestit că soția lui, Daniela, este cel mai mare critic al genților pe care le semnează și că și-a asumat responsabilitatea de a le testa practicitatea și rezistența. Deci e obișnuit 🙂 .

De-a lungul ultimilor 3 ani, gențile și accesoriile Climent Art au pornit din Fălticeni și au ajuns încet-încet nu doar în București, dar și la mare și munte, ba chiar și prin alte țări – le poți vedea expuse acolo dacă ajungi în vreo scurtă vacanță înainte de 24-25 noiembrie, când o să te aștepte la Made in RO.

Climent Art

Made in RO

Pe 24 și 25 noiembrie Climent Art își va aduce la Made in RO cea mai nouă colecție cu capac detașabil. O poți vedea la Impact Hub Bucharest, pe Splaiul Unirii 165, Timpuri Noi Square, Clădirea 2, etaj 1.

Let’s go Made in RO #12. Nu uita să apeși Going aici.

Fotografii: prin Climent Art

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed