Pe 24 și 25 noiembrie, lansăm Cool Workshops for Kids, în cadrul târgului Made in RO #12. Copiii participă la workshop, iar tu poți vizita târgul.

“Mamaa, ia uiteeeee!”, “Tataaaa, m-am plictisiiit!”, “Bunicaaaaa, hai să ne jucăm aiiiici!” – sunt șanse mari să fi auzit de multe ori asta dacă ai venit cu micuții tăi la edițiile trecute ale Made in RO. Așa că printre noutățile Made in RO #12 , de pe 24 și 25 noiembrie, se numără și soluția pe care am găsit-o ca atât tu, cât și copilul tău să vă bucurați de eveniment la maximum: Cool Workshops for Kids – workshop-uri creative pe teme de design interior și arhitectură, graphic design și ceramică – unele dintre ele organizate în premieră. Pe scurt: vreme de o oră, chiar și o oră și jumătate, copilul tău se distrează și învață, iar tu vizitezi standurile designerilor selectați la Made in RO #12. Dacă vrei, totuși, să învățați împreună, avem o variantă și pentru echipe părinte-copil – dă scroll ca să vezi detaliile 🙂 .

Mai jos îți povestim mai multe despre fiecare dintre ele și despre trainerii lor. Apoi, rămâne să vă alegeți preferatele înainte de eveniment și să cumperi biletele exclusiv online, înainte de eveniment, de pe livetickets.ro.
Cost workshop: 48 lei
Biletele se cumpără online aici: http://bit.ly/2qV3tDX

Cool Workshops for KidsWorkshop-urile sunt destinate copiilor cu vârste între 5 și 12 ani, fiecare fiind recomandat unei anumite categorii de vârstă. O grupă va fi formată din maximum 10 copii. Toate workshop-urile vor antrena: capacitățile creative, gândirea critică și capacitățile decizionale, abilitățile de comunicare, capacitatea de a negocia, abilitățile spațiale, abilitățile sociale, abilitățile cognitive (atenție, memorie, gândire), abilitățile de coordonare.

Ziua 1, Sâmbătă, 24 noiembrie

11.00 – 12.00 | Graphic design for kids
Workshop pentru copii între 7 și 12 ani.

Când copilul tău trasează o linie mai dreaptă decât orice ai reușit tu vreodată folosind rigla, când cercul desenat de el e mai rotund decât cel mai reușit tort al tău – la care ai folosit forme, să ne înțelegem, poate că e timpul să-i descătușezi și să-i canalizezi energia și pofta de joacă în spațiu. Cum? La workshop-ul de graphic design, susținut de Alexe, Vrăjitorul de logouri și tatăl a două zgâtii (fetițe). Și nu uitați: mantra copilăriei e creativitatea!

Copiii vor învăța ce înseamnă o lucrare grafică (de ex., o copertă de carte) și vor rezolva exerciții practice despre formă și funcțiune în designul grafic, folosind forme geometrice de bază decupate din hârtie colorată. Apoi își vor susține temele de lucru.
Îndrumător le va fi Alexe Popescu, graphic designer și designerul editurii Publica.

15.00 – 16.00 | How to be a toy designer
Workshop pentru copii între 5 și 10 ani.

Insomnilă-Pijama

În orice copil există un ocean de imaginație, iar în spatele fiecărei jucării create de Lia Pfeiffer stă o poveste țesută cu cea mai mare atenție la detalii. Personajele ei, create în Atelierul de Pufoșenii, nu sunt doar niște jucării nostime, frumos realizate, ci sunt povești. Ba mai mult, sunt niște mici lecții de armonie și bună înțelegere. Invizibilicescu, un Flaming și o Flamingă sau Fili Vulpescu sunt doar câteva din personajele create de Lia… Păpușlia 🙂 , care îi va ghida pe copii în ale poveștilor despre ce înseamnă să fii designer de jucării.

Cool Workshops for Kids

Fili Vulpescu

Copiii vor învăța cum ia naștere o jucărie, de la idee până la nume. Vor face cunoștință cu Fili Vulpescu, un vulpoi cu atitudine de chitarist rock, pe care îl vor reinterpreta colorând, decupând și lipind.

Îndrumător le va fi Lia Pfeiffer, toy designer, mai precis unul dintre cei mai talentați designeri de jucării de la noi.

17.00 – 18.00 Ceramics for kids
Pentru copii între 7 și 12 ani.

Ca părinți, avem inclusiv datoria de a le explica zgâtiilor noastre că ciocolata nu e produsul direct al unor văcuțe cu pete violet, că parchetul de lemn înseamnă mulți copaci plus sute de ore de muncă sau că în ceașca lor preferată, pictată manual de mâini dibace, s-a ars mult talent. Dacă nu se mai despart de ea și refuză să bea laptele în altceva, poate că n-ar strica să vadă și să înțeleagă cum este creat un obiect ceramic. Călătoria le va fi ghidată de Alina, Zâna Ceșcuță. 🙂

Copiii vor învăța care este traseul unei creații ceramice (de la idee la matriță și la produsul finit), apoi vor face cunoștință cu porțelanul și vor modela cu mânuțele lor o creație proprie. La final, pleacă cu o amintire de la curs și poate își vor dori mai mult, nu-i așa? Îndrumător le va fi Alina Stuparu, designer ceramist și fondatoarea brandului Alina Ceramics.

Ziua 2, duminică, 25 noiembrie

10.30 – 12.00 | Satul luminat
Pentru copii între 5 și 10 ani, care vor face echipă cu unul dintre părinții lor.

La ce etaj locuiește bunica Elsei? Căsuța Lui Granny Pig are pod? Ce vecini de bloc are Dora? Dar dacă Nemo și Dory s-ar muta în propria lor casă, ar fi la sat sau la oraș? În cazul în care ai auzit până acum vreuna dintre întrebările astea de la năzdrăvanul tău și dacă ai descoperit că, de fiecare dată când ajungeți în vacanțe la țară, nu este dornic să se cațere prin copaci, ci să exploreze casele localnicilor, atunci workshop-ul Satul luminat e sigur pentru el. Trainerii De-a Arhitectura, ghizi înțelepți, îl vor călăuzi printre construcțiile tradiționale românești din 6 zone ale țării.

Copiii vor învăța, alături de unul dintre părinți, despre arhitectura caselor tradiționale, vor identifica asemănări și deosebiri, vor afla ce materiale se folosesc. Vor asambla o ghirlandă luminoasă din căsuțe tradiționale de hârtie construite chiar de ei. Îndrumători le vor fi arhitecții Asociației De-a Arhitectura, care își propune să promoveze în școli educaţia de arhitectură şi mediu construit.

13.00 – 14.00 | Designer de interior? DA!
Pentru copii între 8 și 12 ani.

Cool Workshops for KidsDragi părinți, mătuși, unchi și bunici! Dacă zgâtiile voastre nu se mai satură rearanjând lucruri prin cameră – și aici nu ne referim la cele împrăștiate pe covor -, dacă plâng cu… vorbe și cu lacrimi înnodate în bărbie când le schimbați draperia sau lenjeria preferată, dacă redecorează pereții în culori originale sau ar petrece mai mult timp decât voi în magazinele de mobilier, nu v-ați gândit că, poate, au chemare pentru… design interior? Nu răspundem dacă se întorc acasă cu idei de reamenajare, dar sigur se vor simți bine alături de Elis Popescu, our own Designist Fairy! 🙂

Cool Workshops for Kids
Vor învăța ce este un moodboard și, folosind decupaje cu piese de mobilier, lămpi,
accesorii, mostre textile, mostre de tapet și alte elemente vor pune la cale un
concept și vor crea moodboard-ul camerei visate.
Îndrumător le va fi Elis Popescu, fondatoarea platformei Designist.ro.

15.00 – 16.00 | Micul arhitect
Pentru copii între 5 si 10 ani.

Dacă zgâtia ta răspunde scurt și hotărât “Arhitect” la faimoasa întrebare (“Ce vrei să te faci când vei fi mare?”) de pe buzele tuturor mătușilor, unchilor sau vecinelor de bloc, atunci e bine ca cel mic să exploreze de pe acum câțiva dintre pașii pe care îi face un arhitect pentru realizarea unui proiect. Pas cu pas orașul prinde viață, iar copiii vor afla mai multe despre urbanism. Deslușind tainele așezărilor umane și folosindu-se de experiența acumulată, copiii vor putea înălța propriile orașe din piese de lemn. Materiale didactice sunt produse în studioul Eematico.

Copiii vor învăța care este infrastructura unui oraș, cum conviețuiesc în armonie clădirile și spațiile verzi. Micii arhitecți vor lucra cu o machetă și vor analiza prin mai multe filtre construcțiile nou apărute și vor decide păstrarea sau desființarea lor.

Îndrumător le va fi Luiza Udrea, psiholog și lovely trainer în echipa Eematico, primul makerspace local pentru copii, care a pus la punct programe de învățare experiențială bazate pe sloganul “Joaca este treabă serioasă!

Cool Workshops for KidsBiletele pentru Cool Workshops for Kids se cumpără înaintea evenimentului și sunt disponibile exclusiv online aici.

Made in RO #12, concentrat fin de design contemporan, va avea loc pe 24 și 25 noiembrie la Impact Hub Bucharest (Splaiul Unirii 165, Timpuri Noi Square, Clădire 2, etaj 1). Nu uita să dai Going aici.

Let’s Go Made in RO!

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed