Dacă “Ceci n’est pas une poupée”, atunci ce e? O discuție despre Nepăpușile de la Made in RO, cu designerul Cristina Șerbu.

Sigur le-ai reținut siluetele fine-longiline și urechile satinate de la ultimele ediții Made in RO: personajele fabuloase create de designerul Cristina Șerbu în colecția “Ceci n’est pas une poupée by Christine on the Clouds” sunt unele dintre prezențele cel mai ușor de remarcat de la evenimentul nostru. Și sigur au avut și asupra ta același efect ca asupra noastră: inițial par un pic intimidante, dar e complicat să îți muți privirea de la ele, nu reușești să le citești din prima, dar te hipnotizează odată ce le acorzi suficientă atenție.

Ceci n’est pas une poupée

Pe 24 și 25 noiembrie, Nepăpușile revin la Made in RO #12, concentrat fin de design contemporan, așa că ne-am gândit să te ajutăm să le cunoști mai bine, ba poate chiar să-ți schimbi părerea despre ele. Și cine să ni le prezinte mai clar decât cea care le-a gîndit personalitățile – designerul Cristina Șerbu? 🙂

Nu uita să apeși pe Going aici.

Cu care dintre nepăpuși ți-ar plăcea să ieși la o cafea într-o dimineață de duminică?

Duminică dimineața, cu PRIETENIA dacă FAMILIA are alte planuri. Simți valoarea prietenilor când duc și ei alături de tine preaplinul fericirii tale, iar duminica m-am hotărât să fie una a fericirii.

Dar la o șuetă de seară, dupa o zi încărcată?

Nici într-un caz CONȘTIINȚA, aș lăsa-o pentru prânz 🙂 . Seara, cu DORINȚA aș încerca să-mi trăiesc ce mi-a mai rămas din zi, să fiu prezentă în propria-mi viață.

Ceci n’est pas une poupée

Ce crezi că visează Nepăpușile?

Să vadă lumea 🙂 .

Știm că înainte să apară Christine on the Clouds ți-ai început drumul în domeniul actoriei. Pe care dintre Nepăpuși le-ai vedea jucând pe o scenă? 

ALEGEREA – nenumăratele roluri pe care le-ar putea face ar ajuta-o infinit mai mult decât cufundarea în derizoriul cotidianului.

Ceci n’est pas une poupée

De ce li se face dor Nepăpușilor cel mai des? 

De aventura vieții, de nesupunerea ei.

Care este cel mai mare risc pe care și l-ar asuma Nepăpușile?

Să nu mai fie.

Ceci n’est pas une poupée

Dar când se simt cel mai confortabil?

Când sunt iubite și se dăruiesc celor care le apreciază.

Fiindcă printre noutățile Made in RO #12 se numără și un Cartier Fashion, dedicat celor mai bune proiecte din zona designului vestimentar și a accesoriilor fashion #MadeinRO, am rugat-o pe Cristina să ne povestească mai multe și despre noua colecție Christine on the Clouds, One Way: 

“Nu te opri să crezi în tine, să faci posibil ceea ce simți cu adevărat. Sunt semne pretutindeni, poți ocoli, însă nu te poți feri. Când destinația devine obsesie, calea pare nesfârșită, însă drumul e, de fapt, scurt. Traversează pe unde te simți în siguranță și apoi aruncă-te în viață, o poți lua de la capăt oricând, depinde doar de tine. Feminitatea e ca o broșă, valorează atât cât ochii și sufletul tău o prețuiesc. Life is a one way road”.

Ceci n’est pas une poupée

Asociază câteva dintre piesele colecției One Way cu un personaj celebru, fie din literatură, fie din teatru sau film, fie chiar din istoria reală.

Personajele celebre nu sunt printre favoritele mele. The duchess collar ar putea fi Lady Caroline din “A Woman of No Importance” a lui Oscar Wilde, are clasă, inocență și mai ales umor.

Ceci n’est pas une poupée

Geanta din pânză cu detalii, shiny soft pink tote bag, mi-ar plăcea să fie Cate Blanchett în “Blue Jasmine”.

Ceci n’est pas une poupée

Blana ecologică ar fi Baymax – supererou creat de Marvel Comics -…

Ceci n’est pas une poupée

…iar bluza gri cu inserție satinată, the endless grey blouse, ar putea fi oaia fantastică a lui Haruki Murakami.                     

Mi-aș dori să am curajul să creez o colecție pe care să o pot asocia spiritului Angelei Merkel, probabil cel mai controversat personaj al istoriei contemporane.

Ceci n’est pas une poupée

Unde le-ar plăcea pieselor colecției One Way să plece?

Oriunde în lume, sunt și ele cu dor de ducă, la fel ca Nepăpușile 🙂 .

Pe care dintre ele ai purta-o într-o zi în care ai o întâlnire foarte importantă, ca să îți dea curaj? Dar pe care într-o zi în care vrei să visezi și să te simți liberă?

Indiferent de zi, aș purta un guler, din tulle sau din dantelă. Nu e doar liber și curajos, ci și foarte personal și feminin.

Pe 24 și 25 noiembrie Christine on the Clouds vine la Made in RO #12 cu Ceci n’est pas une poupée și colecția fashion One Way. Ne găsești la Impact Hub Bucharest (Splaiul Unirii 165, Timpuri Noi Square, Clădirea 2, etaj 1) de la ora 11:00 la ora 20:00.

Let’s go Made in RO!

Fotografii creații fashion: Adi Bulboacă

Modele: Irina Artenii și Aura Călărașu

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed