Visul (dulce) al unei nopți de vară

În holul de la intrare, sandalele ne așteaptă cuminți, pălăriile de soare și ochelarii au luat cu asalt jumătate din cuier, iar costumele de baie, rochițele și pantalonii scurți sunt gata să sară în valiză, spre destinații însorite. E vară în verdele de afară, în oglinzi, atunci când ne privim în fiecare dimineață, în sufletele noastre jucăușe și în „AMR-ul” până la concediu, din calendarul smartphone-ului.

Și fiindcă prima lună din acest senzațional anotimp a trecut deja, fashionistele dintre noi am avut grijă să ne punem la punct cu nouățile vestimentare din colecțiile marilor case modă din acest sezon. Roșu vibrant la Dior, imprimeuri florale la Dolce & Gabbana, volane diafane la Chloe, roz în tot și în toate la Ghivenchy, Chanel și Valentino (think pink!) ne aduc inspirație de vară în garderobă.

Cea mai nouă colecție Dolce&Gabbana

La fel de exigenți cu gusturile cum sunt iubitorii modei cu imprimeurile, unde își pot găsi gurmanzii inspirația în lunile de vară? Pentru amatorii de savori la farfurie și, mai ales, pentru iubitorii de dulce, creatorii de deserturi au lansat și ei „colecții” de sezon în combinații încântătoare. Despre ce înseamnă o „colecție de primăvară – vară” pentru un cofetar am vorbit cu prietenii noștri de la House of Cookies.

O chestiune de gust

„Am simțit nevoia unei <<colecții>> speciale pentru vară în cofetăria noastră din două motive. În primul rând, pentru că acum natura ne oferă o varietate extraordinară de <<materii prime>> pe care le putem folosi pentru a crea deserturi savuroase. Pe acestea am dorit să le punem în scenă ca personaje principale într-un <<vis de noapte de vară>> senzorial și atunci ne-am dorit să creăm o linie specială pentru ele.

În al doilea rând, pentru că cererea de produse dulci este diferită în acest sezon. Dacă în anotimpurile reci căutăm gusturi pline, texturi mai consistente și arome puternice, light este, fără îndoială, o atitudine potrivită pentru vară. Hainele pe care le purtăm, valizele pe care le luăm cu noi în vacantă, densitatea produselor cosmetice pe care le folosim, în fine, mâncarea din farfurie, toate devin mult mai <<ușoare>> odată ce vine vara. Deserturile create de noi se înscriu și ele în această linie”, ne spune Felicia, co-owner la House of Cookies.

Revenind la imaginea unui catwalk plin de glamour, am vrut să aflăm de la Felicia care sunt elementele de seducție ale colecției House of Cookies.

„Gustul, în primul rând. Fructat, răcoritor, proaspăt, acestea sunt elementele definitorii în linia noastră de produse de vară. Fiecare dintre deserturile colecției trebuie să aibă măcar unul dintre ele. Tocmai de aceea, am folosit din plin varietatea extraordinară de fructe, pentru că ele reunesc toate aceste trei calități și imprimă produsului final acea senzație fresh atât de dorită vara”, ne-a explicat Felicia.

Fructe autohtone sau exotice?, ne întrebăm. „Ambele tipuri de fructe ne sunt la fel de utile pentru a obține deserturi potrivite pentru sezonul cald. Profităm de bogăția gusturilor lor pentru a împăca toate preferințele, păstrând acea notă unică prin care ele reușesc să individualizeze fiecare desert. De la tartele cu vanilie și fructe de sezon (căpșuni, cireșe, piersici, nectarine, zmeură), la șarlota cu vanilie și fructe acrișoare, de la cheesecake cu cireșe și fistic la tiramisu cu afine sau eclerul cu mango și fructul pasiunii, toate au absorbit aromele minunate ale fructelor verii de aici sau de pe alte meleaguri”, spune Felicia.

Fresh, fructat, răcoritor … și gândul ne zboară la parfumuri. „Când e vorba de parfumuri, fresh înseamnă mai mult decât fructe”, îi spun Feliciei. Zâmbind, îmi spune că … la fel e și în cofetărie. „Mousse-ul cu lămâie și busuioc, tarta lemon curd sau tarta cu mentă sunt unele dintre produsele cele mai iubite vara, pentru că ingredientele folosite ne ajută să obținem un gust proaspăt și răcoritor chiar în absența fructelor de sezon. Le-am păstrat în linia noastră de vară tocmai pentru că se potrivesc perfect cu momentele plăcute de relaxare ale zilelor călduroase de vară”, ne explică Felicia.

Authentic is the new black

Așa cum o colecție haute couture înseamnă mai mult decât calitatea materialelor, și în cazul unei colecții de deserturi, elementul „gust” nu poate defila pe podium de unul singur.

„Avem grijă să îmbrăcăm gusturile dorite în forme speciale de vară, și acesta este al doilea element de seducție la care apelăm pentru a ne cuceri clienții. Avem grijă la aspectul final al produsului, jucându-ne cu nuanțele tari ale fructelor pe care le folosim în deserturi. Roșul vibrant nu e doar culoare verii la Dior, e și culoarea căpșunilor și cireșelor noastre și atunci putem să îl asortăm în mod inspirat cu o cremă discretă de vanilie sau cu albul pur din cheesecake.

Rezultatul pe care îl căutăm trebuie să fie o încântare nu numai pentru papilele gustative, ci și pentru ochi, iar abundența de nuanțe și culori ne permite să dăm frâu liber imaginației. Desigur, și modul de prezentare al produselor este diferit în această colecție. Servim parfait-urile la pahar, la fel și tiramisu cu afine. Sunt elemente care, deși nu par esențiale, ne ajută să individualizăm un produs și, implicit, să conturăm o linie specială, de sezon”, completează Felicia.

Bella Hadid în roșu Dior la Festivalul de Film de la Cannes

Și pentru că vara înseamnă, înainte de toate, soare și natură vie, cei de la House of Cookies își reafirmă, în colecția de sezon, angajamentul pentru autenticitate.

”Al treilea element de seducție este autenticitatea. Produsele din această linie reconfirmă dorința noastră permanentă de a oferi clienților calitate. Folosim ingredientele noastre naturale pentru fiecare dintre aceste deserturi și pregătim totul ”în casă”, cu tot ce trebuie pentru a avea acel gust autentic cu care i-am obișnuit. Mulți se pot gândi că materiile prime naturale sunt mult mai perisabile în acest sezon și că surogatele ar fi mai profitabile, din acest punct de vedere. Lucrând foarte mult cu comenzi și respectând strict indicațiile de manipulare și de stocare pentru toate produsele, reușim să păstrăm intacte atât calitatea și prospețimea deserturilor noastre, cât și rețetele. Suntem mândri de asta!”, ne spune Felicia.

Și pentru că vara se poartă mini, cei de la House of Cookies au ales pentru colecția lor dimensiuni mignone, care să potolească pofta fără a periclita nici silueta, nici dorința de a repeta experiența senzorială a unui desert deosebit.

„Suntem în general adepții porțiilor mici și ne sfătuim mereu clienții, atunci când vin să dea o comandă, să aibă grijă la cantitatea pe care vor să o cumpere, în funcție de numărul de persoane care vor consuma din acel produs. Știm că preocuparea pentru cât dulce mâncăm e și mai apăsătoare vara, când ne pregătim pentru sezonul de plajă, și atunci am optat pentru dimensiuni micuțe, pe care să le putem savura fără să ne acoperim de vinovăția excedentului caloric sau de grija porției de zahăr conținute în acel desert”, adaugă Felicia.

Prăjiturele pe catwalk

Pentru deliciul nostru, al tuturor, am păstrat pentru final colecția completă de vară de la House of Cookies, pe care ținem să o împărtășim cu voi. Ea conține atât produse în premieră, cât și rețete care sunt deja cunoscute și apreciate printre gurmanzi (Yummy!)

  • Tarte cu vanilie și fructe de sezon (căpșuni, cireșe, piersici, nectarine, zmeură)
  • Ecler cu mango și fructul pasiunii, cu glazură de ciocolată albă
  • Prăjitură cu vișine
  • White cake (ciocolată albă, fructe de pădure, blat de cacao)
  • Paradis (cocos, caramel, blat cu migdale)
  • Parfait-uri
  • Mousse cu lămâie și busuioc
  • Tiramisu cu afine
  • Șarlotă cu vanilie și fructe acrișoare
  • Cheesecake cu cireșe și fistic
  • Tartă lemon curd
  • Tartă cu mentă

Greu să te hotărăști, nu e așa? Comandă aici ce-ți poftește inima :).

Fotografii: prin House of Cookies, Facebook Dolce&Gabbana și Facebook Dior 

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our BlogVisit Our BlogVisit Our Blog