Am fost la workshop. Am învățat cum creăm un moodboard și cum jonglăm cu tonuri de culoare

Workshop Colour & Interior Design Designist 16Sâmbătă, pe 18 mai, când mulți se pregăteau pentru Noaptea muzeelor, iar alții erau în drum spre expoziția principală a Romanian Design Week de la Palatul Știrbei, noi eram în ton cu ei, într-un cadru designish (așa cum ne stă bine), la The HUB, și învățam să transformăm un interior prin culoare. Dacă dorești să te înscrii la următoarea ediție, care va avea loc pe 6 iulie, află toate detaliile de aici sau scrie-ne la workshop@designist.ro 

Afis final wk Colour & Interior Design 6 iulie

Workshop Colour & Interior Design Designist 13Un moodboard încă în lucru… Iar brioșa de la Cupcakery își făcea loc pe moodboard. 🙂

Ar putea să pară floare la ureche, dar nu este deloc. Iar asta am aflat (atât noi, cât și cei care au luat parte la atelierul organizat de Designist) de la designerul Martine Claessens, care ne-a demonstrat prin variate exemple și exerciții cum în fața unui paletar cu multiple posibilități de combinare, trebuie să știm să controlăm efectele culorilor în funcție de spațiul pe care-l locuim și de personalitatea pe care vrem să i-o imprimăm.

Workshop Colour & Interior Design Designist 04Martine este designer de interior și trăiește deja de aproape 8 ani în România, unde semnează unele dintre cele mai frumoase proiecte de design interior realizate la noi în țară: cosy, subtile, cu amprentă feminină și un rafinament desăvârșit al detaliilor.

Despre proiectele sale ți-am povestit și pe designist.ro, dar și într-un interviu realizat cu ea acum ceva timp. A absolvit Royal Academy of Fine Arts în Belgia, a lucrat ca designer de modă în Italia, țara care i-a cultivat acest “flair for the beauty of living”, cum îl numește ea, și care reprezintă un trademark al interioarelor pe care le creează.

Workshop Colour & Interior Design Designist 05

Cursanții au aflat poveștile din spatele proiectelor de design interior semnate de Martine de-a lungul celor 8 ani, de când lucrează în România pentru La Maison, s-au antrenat în tot felul de exerciții de amenajare a unui spațiu pornind de la texturi și culori, dar și exerciții de identificare a schemei cromatice care se potrivește personalității fiecăruia.

Acel scenariu al spațiului nostru ideal, conturat acum sub îndrumarea unui specialist, în persoana lui Martine, astfel încât devine explicat și armonios trasat cu creionul colorat pe hârtie.

Workshop Colour & Interior Design Designist 06 Workshop Colour & Interior Design Designist 07 Am lucrat cu paletare de culori de la Benjamin Moore, cu multe imagini frumoase, cu lipici, creioane colorate, decupaje și am plecat acasă cu tolba plină de idei, dar și cu propriul nostru moodboard, mărturie și punct de plecare în conturarea scenariului care ne va transforma spațiul. Pentru că orice proiect de amenajere interioară începe cu un moodboard.

Workshop Colour & Interior Design Designist 08 Workshop Colour & Interior Design Designist 09

Fiecare cursant și-a presărat pe moodboard și materiale textile.

Dacă doriți să vă încrieți la următorul workshop, susținut de designerul Martine Claessens, trimiteți un e-mail la workshop@designist.ro și vă vom ține la curent cu detaliile tematice și organizatorice.

Workshop Colour & Interior Design Designist 10 Workshop Colour & Interior Design Designist 11Acest workshop este o inițiativă și un concept Designist.ro și face parte dintr-o serie de astfel de ateliere, marca Designist, pe zona industriilor creative (design de obiect, craft, design interior etc.), care vor avea loc în fiecare lună.

Workshop Colour & Interior Design Designist 12 Workshop Colour & Interior Design Designist 14Încă un moodboard under construction.

Workshop Colour & Interior Design Designist 15 Workshop Colour & Interior Design Designist 17 Workshop Colour & Interior Design Designist 18 Workshop Colour & Interior Design Designist 19 Workshop Colour & Interior Design Designist 20

Workshop Colour & Interior Design Designist 21Cafeaua illy ne-a dat poftă de lucru de dimineață, iar șervețelele personalizate cu Made in RO – târg de design românesc au dat sfoară în The HUB despre evenimentul nostru de pe 25 și 26 mai.

Workshop Colour & Interior Design Designist 02Pentru că un interior frumos colorat merge mână-n mână cu un dulce fin, Macarons Madame Lucie și Cupcakery ne-au energizat cu brioșe gustoase (ne-am lins pe degete) și macarons rafinate.

Vă mulțumim tuturor pentru participare, să ne țineți la curent cu proiectele voastre de design interior și vă așteptăm și la alte workshop-uri by Designist!

Workshop Colour & Interior Design Designist 03

Fotografii: Elis Popescu

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed