Cea de-a șasea ediție a Feeric Fashion Days s-a încheiat aseară, pe pasarela suspendată din Piața Mică, Sibiu

Feeric Fashon Days Designist

Weekend-ul care tocmai s-a încheiat l-am petrecut la Sibiu, unde am fost invitați la Feeric Fashion Days, cel mai mare festival de modă din România, ajuns la cea de-a șasea ediție. Am descoperit locuri noi datorită scenografiilor realizate în spații neconvenționale  (Depoul CFR, Baia Neptun) sau am văzut locuri deja știute (Pasajul Scărilor sau Muzeul Astra din Sibiu) într-o lumină nouă, feerică.

Feeric Fashon Days Designist 08

E greu să dăm un verdict și să spunem care a fost cea mai spectaculoasă prezentare; cert e că ne-a fascinat noua colecție semnată de Cristian Samfira și felul în care a fost regizată și pusă în scenă la Depoul CFR, în Muzeul Locomotivelor cu Aburi, pe placa turnantă cu rotire de 360 de grade în fața publicului. Pentru noi a fost cireașa de pe tort. Un loc nou de pus pe listă pentru cei care își planifică o călătorie la Sibiu.

Feeric Fashon Days Designist Depoul CFR

Mereu sub presiune din cauza condițiilor meteo nefavorabile, cea de-a șasea ediție a Feeric Fashion Days s-a încheiat aseară, pe pasarela suspendată din Piața Mică, după șase zile de festival pline de prezentări care mai de care mai spectaculoase.

Feeric Fashon Days Designist prezentare Andra Papuc

Festivalul a debutat cu stângul pentru că prima prezentare individuală din festival, cea a Biancăi Popp, din pârâul Palatului Brukenthal din Avrig a fost amânată din cauza ploii. Echipa festivalului s-a reunit în ședință și a luat decizia ca toate prezentările ce vor urma să aibă loc conform programului, indiferent de greutățile întâlnite.

Feeric Fashon Days Designist 09

Și toate au mers șnur. Adriana Goilav a prezentat în terminalul Aeroportului Sibiu. Olimpia Dobrotă a scos la iveală o colecție fenomenală, într-o prezentare cu totul și cu totul minunată, în zona Olăritului din Muzeul Astra.

Feeric Fashon Days Designist prezentare Olimpia Dobrota

Sub cupolele Casei Artelor, Andra Papuc, studentă a Universității Lucian Blaga din Sibiu, a prezentat poate cea mai elegantă colecție dintre cele văzute anul acesta la Feeric. În ciuda ploii abundente, peste 100 de persoane au urcat în Cetatea Cisnădioara pentru revenirea designerului sibian Anca Stănilă la Feeric Fashion Days, cu o prezentare plină de prospețime și culoare.

Feeric Fashon Days Designist Anca Stanila Cetatea Cisnadioara

Apoi, în cea de-a treia zi de festival, pe o ploaie puternică, Anamaria Șut și-a prezentat ultimele creații în Piața Aurarilor. O prezentare pe care ploaia a reușit doar să o facă și mai spectaculoasă. Unul dintre cei mai în vogă designeri sârbi, Pedja Neric, și-a prezentat colecția primăvară-vară în hala Boromir unde se produc dropsurile, printre linile de producție funcționale. Cea de-a patra seară a Feeric Fashion Days s-a încheiat cu prezentarea plină de stil și sobrietate a Nataliei Vasiliev, pe Pasajul Scărilor.

Feeric Fashon Days Designist 06

Feeric Fashon Days Designist  Natalia Vasiliev Pasajul Scarilor

Prezentarea studenților ULBS din Hala Balanța a uimit întreaga asistență. Decorul industrial, macaraua mobilă ce a transportat una dintre manechine pe întreaga durată a pasarelei au fost punctele cheie ale acestei prezentări.

Cristian Samfira a cucerit publicul cu prezentarea sa individuală desfășurată în Depoul CFR Călători. De o geometrie perfectă, spațiul a sprijinit și a pus în valoare creațiile vestimentare, cu atât mai mult cu cât manejul, prezentarea generală a colecției, s-a desfășurat pe placa turnantă, cu o întoarcere de 360 de grade în fața publicului.

Feeric Fashon Days Designist Depou CFR Samfira

Florin Dobre a uimit publicul sibian cu o prezentare masculină extrem de creativă, în curtea Restaurantului Max. Sute de oameni au asistat la prima parte a Galei Feeric. Prezentatoarea evenimentului, vedeta Antenei 2 – Maria Simion, a fost și primul designer urcat pe pasarela din Piața Mică în această ediție de festival. Alături de ea au mai prezentat Diane Părăian, Doina Gangan, Sandra Chira, Georgiana Nicolaescu, Rozalia Bot iar spectatorii au mai putut urmări o prezentare de accesorii masculine semnate Bowtique și prezentarea Wella Trends by Luciano, prezentare de coafuri.

Feeric Fashon Days Designist 11

Feeric Fashon Days Designist 05

Ultima zi de festival a început cu o prezentare la fel de atipică, în bazinul Băii Neptun. Golit de apă, bazinul a fost umplut cu scaune pentru spectatori și amenajat într-o pasarelă extrem de potrivită pentru o prezentare de modă.

Feeric Fashon Days Designist 04

Întreg festivalul s-a mutat apoi la Avrig, unde Bianca Popp a reluat prezentarea amânată din prima zi de Feeric, în ropote de aplauze. Tot în curtea Palatului de Vară Brukenthal, Adina Buzatu și colecția Cristalerie, realizată de Ioan Tămâian, Adriana Cazan, Olimpia Dobrotă și Rodica Slabu, au încheiat seria prezentărilor individuale din cea de-a șasea ediție a Feeric Fashion Days.

Feeric Fashon Days Designist 07

Festivalul s-a încheiat pe pasarela suspendată din Piața Mică unde, în ciuda vremii și a frigului publicul sibian a sosit și s-a bucurat de minunățiile create de Erika Lopez, Beata Szasz, A & S Negulescu, Charles & Ron, Evgheni Hudorojcov, Wella Trends by Excentric și Adina Buzatu.

Feeric Fashon Days Designist 10

Feeric Fashion Days este un eveniment organizat de Fundația Mitichi și cofinanțat de Primăria Municipiului Sibiu și Consiliul Local Sibiu prin Casa de Cultură a Municipiului Sibiu.

Feeric Fashon Days Designist Gala

Parteneri principali: Ford, Boromir, Wella, Peroni, Pepsi, Kessler.

Fotografii: Sebastian Marcovici

One Comment

  1. […] la a șasea ediție, Feeric Fashion Days este unul dintre cele mai mari festivaluri de modă din România, ce a reușit să reunească anul […]

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed