Când comoda face totul. 5 comode cool

Cum schimbi decorul cu o comodă? La această întrebare răspunde selecția noastră de 5 comode pe care ni le-am dori acasă sau la birou. Și asta nu doar pentru că orice spațiu în plus de depozitare este primit cu brațele deschise, ci mai ales pentru că ar schimba total dinamica decorului.

Cand comoda face totul designist 13 1. Terranos Cabinet, design Jack Frost

Ne-a plăcut pentru că arată de parcă tocmai s-a desprins dintr-o stâncă uriașă și și-a netezit laturile rostogolindu-se la vale. Ni s-a părut foarte deștept faptul că, pentru a păstra același efect, designerul a renunțat (doar un pic) la funcționalitate în favoarea formei: partea superioară nu este plată (pentru a putea așeza pe ea diverse obiecte), ci păstrează geometria peisajului australian văzut panoramic, unde de altfel designerul și-a găsit inspirația. Numele piesei de mobilier este o juxtapunere a cuvintelor latinești Terra și Novus = Modern Land. Cele 5 sertare au o capacitate de 160 l și se deschid prin sistem touch to open.

Cand comoda face totul designist 12 Cand comoda face totul designist 14

2. Tennessee cabinet, design JoeVelluto pentru DesignMood

Ne-a plăcut pentru că e silfid, deci numai bun pentru spații mici, și multifuncțional. Poate fi folosit drept cuier, dulap, paravan pentru schimbat, cu oglindă. Iar contextele în care poate fi amplasat sunt multe, inclusiv în baie (ne spun producătorii).

Cand comoda face totul designist 09 Cand comoda face totul designist 10

Cand comoda face totul designist 11

3. Sticks Cabinet, design Gerard de Hoop pentru Castelijn

Ne-a plăcut pentru că se conturează grafic pe orice perete rămas liber, e foarte decorativ și dă dinamism. Este vorba de fapt de un întreg sistem: comoda poate fi formată din 4 corpuri diferite ca dimensiuni și culoare, toate sprijinindu-se pe un singur picior. E interesant că îți poți crea propriul corp de depozitare, în funcție de ce nevoi ai, chiar și la înălțimi diferite. Poțo crea un mic dulap pentru hol, o comodă în living sau chiar noptiere în dormitor.

Cand comoda face totul designist 07

Cand comoda face totul designist 08 Cand comoda face totul designist 06

4. Fragmented 01 and 02, design Lanzavecchia + Wai

Ne-a plăcut pentru că e multifuncțională, colorată și mai ales scenografică datorită materialului textil cu care sunt îmbrăcate corpurile. Să nu credeți că nu este practică: materialul textil o face accesibilă din orice parte. Este creația designerilor Francesca Lanzavecchia și Hunn Wai și face parte dintr-o colecție de corpuri de depozitare și taburete.

Cand comoda face totul designist 15

“Aesthetically, the neutral steel structure disappears in space to float the graduating blocks of textured colour. As a product system, the lycra covers are interchangeable and sets of colours can be decided for different markets and seasons”, ne spun designerii.

Cand comoda face totul designist 16 Cand comoda face totul designist 17

5. Oturakast – design Rianne Koens

Că tot vorbeam de multifuncționalitate și comode care devin taburete. Oturakast rămâne favorita noastră, iar dacă vrei să vezi de ce citește aici.

Cand comoda face totul designist 02 Înainte de petrecere

Cand comoda face totul designist 03La petrecere 🙂

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed