Concursul ReDesign Crafts așteaptă proiecte până pe 10 septembrie

La începutul verii și la finalul Romanian Design Week 2017, ți-am povestit despre expoziția ReDesign Crafts și concursul cu același nume. Ce își propunea? Să găsească proiecte care revitalizează meșteșugurile și tradițiile prin design contemporan. Acum revenim cu vești: proiectul continuă, iar tu te mai poți înscrie în competiție până pe 10 septembrie. Și nu pentru puțin lucru – cele mai bune proiecte vor fi premiate și realizate, cu ajutorul unor premii în valoare de 20.000 de euro.

ReDesign CraftsTot ce ai de facut ca să te înscrii este să completezi formularul concursului. Cât despre proiectul tău, îți spunem că produsele propuse trebuie să aducă împreună designul contemporan și tradiția meşteşugului local. Acestea pot fi ustensile și familii de obiecte, vase pentru gătit, produse tableware, corpuri de iluminat, țesături, textile, decorațiuni, accesorii, obiecte versatile prin care se subliniază procesul, experimentul și relația design‐meşteșug.

ReDesign CraftsProiectele înscrise în competiție vor fi jurizate de: Vintilă Mihăilescu – președintele juriului, autor, publicist, psihosociolog și antropolog cultural român, Iosefina Frolu – Director Corporate Communication ING România, Andrei Borțun – CEO The Institute, Mihai Gurei – Creative Director și Owner Intro, Mihnea Ghilduș – Creative Director DZNR Studio și fondator Dizainăr. Juriul va acorda maximum 4 premii, în valoare totală de 20.000 euro, ce vor acoperi atât producția prototipului, cât și dezvoltarea unei serii de minimum 50 de obiecte.

ReDesign CraftsCriteriile de evaluare a proiectelor sunt: originalitatea (caracterul inovator al propunerii de design), relevanța, fezabilitatea (abordarea realistă a bugetului și posibilitatea de implementare a proiectului propus ȋn limitele de buget impuse și a detalierii bugetului), funcționalitate în raport cu materiale locale, realizare conform cu tehnici tradiționale la alegere, multifuncționalitate, versatilitate, ergonomie.

Mai multe detalii despre regulamentul și brief-ul concursului găsești aici: www.institute.ro/redesigncrafts.

ReDesign CraftsȘi ca să ne întoarcem la început, îți reamintim că expoziția ReDesign Crafts este un proiect The Institute și ING România care a reunit la Romanian Design Week 2017 șase inițiative de succes, din dorința de a dovedi că dialogul între meșteșuguri și design se traduce cel mai ușor prin creativitate.

ReDesign CraftsMeșteshukar ButiQ, Deltacraft, Patzaikin, KrafMade, Honest Goods, Batem fierul la conac! și poveștile din spatele acestor proiecte au fost o dovadă evidentă a valorii pe care astfel de colaborări o pot aduce atât din punct de vedere cultural, antropologic, cât și economic.

Fotografii: prin The Institute

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed