Două baruri tematice din România în topul celor mai spectaculoase 20 din lume!

Probabil unii dintre voi știți vestea care circulă de la începutul săptămânii: două baruri din România au fost incluse de cei de la Bored Panda în topul celor mai spectaculoase 20 de restaurante și baruri din lume. Despre ce baruri e vorba? Mister elucidat: Bicicleta, din București, și Joben Bistro, din Cluj.

Bicicleta_Bar_designist04 Bicicleta_Bar_designist07

Despre amenajarea Bicicleta am povestit deja pe Designist împreună cu designerul Alina Turdean: aici. Bineînțeles, am inclus deja Bicicleta pe lista locurilor de ieșit din Centrul Vechi al Bucureștiului. Bicicleta_Bar_designist12O altă listă de neratat vara asta este cea a Celor mai șic wine bars din București!
Bicicleta_Bar_designist13

Despre Joben Bistro, din Cluj,  nu am apucat să povestim încă, dar primisem de veste despre conceptul semnat 6th Sense odată cu Traseul Designist prin locurile fine de ieșit din Cluj.

Joben Bistro - Cluj - Designist (11)

Joben Bistro - Cluj - Designist (1) Joben Bistro - Cluj - Designist (6)Este singurul loc din țară amenajat steampunk pe care-l știm: cu mașinării SF atât pentru contemporanii romanelor lui H. G. Wells și Jules Verne, dar și pentru noi, locuitorii secolului XXI. Peste tot mecanisme retro din care nu mai ies aburi, ci alte obiecte ce formează instalații ireale.

Joben Bistro - Cluj - Designist (2) Joben Bistro - Cluj - Designist (3) Joben Bistro - Cluj - Designist (4) Joben Bistro - Cluj - Designist (5) Joben Bistro - Cluj - Designist (10)Nu suntem neapărat fani steampunk, însă apreciem designul la detaliu al locului: nici un centimetru, de la cromatică la piesele special create pentru Joben, nu a rămas fără amprenta atmosferei retro futuriste. Iar de concept și implementarea lui în decor s-au ocupat Alexandru Tohotan și Zoltan Zelenyak, de la 6th Sense.

Joben Bistro - Cluj - Designist (8) Joben Bistro - Cluj - Designist (9)

Nu vei intra în Tunelul Groazei, ci într-un cadru suficient de fantastic ca să te rupă de rutina locurilor de ieșit din oraș, dar și suficient de intim și dramatic pentru o seară cu prietenii.

Joben Bistro Cluj - Designist (2) Joben Bistro Cluj - Designist

Acum, altceva ne interesează pe noi. Ce bar sau restaurant din România, tematic sau nu, ați alege voi în topul celor mai spectaculoase din lume? Listele și topurile noastre de la rubrica Design în oraș vin în ajutor. 🙂

Fotografii: prin locurile menționate în articol și 6th Sense

One Comment

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed