Unde găsești piese și accesorii vintage? Scenarii un pic vintage, un pic shabby, un pic șic.

Weekend-ul nu ne îmbie musai la vacanță, ci mai degrabă la redecorarea unui colț prin casă, care să aducă briza verii la interior. Iar senzația descoperirii câtorva textile, piese și accesorii într-o “plimbare” de weekend care-îți schimbă dispoziția odată aduse acasă și distribuite într-un scenariu lejer, spontan e irezistibilă. Shabby chic - colonial - Designist (4) Inspirația este shabby chic, cu iz etno. Dar vom completa scenariile colorate și ușor exotice cu piese vintage, shabby pe care le poți găsi și la noi și care vor contribui decisiv la învestirea unui colț din casă cu o nouă personalitate. Shabby chic - colonial - Designist (1) Începem cu dormitorul, tot vom dormi mai mult zilele acestea. 🙂 Textile pastel aruncate neglijent, să simți lejeritatea vacanței, și câteva piese din lemn antichizat vor schimba atmosfera. Despre cum resuscitezi un dulap vechi ți-am deja povestit pe larg aici. Shabby chic - colonial - Designist (2)Pentru că nu moștenim cu toții dulapuri vechi sau scaune din lemn antichizat, le putem cumpăra deja transformate. Fotografiile acestor scenarii vin de la Sage x Clare, un magazin online dedicat iubitorilor de shabby chic. Iar mai aproape de noi, în București, găsești piese din lemn antichizat și o mulțime de accesorii la Small Issues:

Small Issues - Designist (1) Pahare de laborator în rolul unor vaze vintage șicSmall Issues - Designist (2)

Scaun vechi, din lemnSmall Issues - Designist (3)Uși vintage, pe care le poți vopsi și monta sau sprijini decorativ de perete

Aceleași recomandări – lemn cu patină, textile naturale, pastel, plus o vază delicată – vor contura un cadru pitoresc, ca aici:Shabby chic - colonial - Designist (7)

Din dormitor, ne ridicăm agale spre baie, pe care o pregătim ca pe un sanctuar al relaxării: când stai acasă după o săptămână plină, chiar trebuie să te simți răsfățat.

Shabby chic - colonial - Designist (13) Shabby chic - colonial - Designist (14)Nu trebuie să ai baia perfectă, puțini dintre noi o au: și faianța sau gresia albă, banală, se transformă în combinație cu vaze de flori și accesorii delicate, cu iz retro. Mai adaugi un ștergar vechi și sedința de relaxare poate începe. Unde le găsești? Accesorii foarte faine sunt și la Small Issues, dar și la Retroactiv – un shop online din Timișoara.

Retroactiv - Designist (2) Retroactiv - Designist (1)Și un taburet vintage, tot de la Retroactiv:

Retroactiv - Timisoara - Designist

În dining, scenografia devine ușor mai eclectică. Ne plac la nebunie sfeșnicele vechi din lemn, vasele cu iz etno, fața de masa retro.

Shabby chic - colonial - Designist (6)Cum compui un cadru asemănător? Te ajută vasele colorate, super decorative, de la Eclecticó Studio.

Eclectico Studio - Designist (2) Eclectico Studio - Designist (3)

Eclectico Studio - Designist (1)Trend pentru vară, cu piese Eclecticó Studio

Ți-am găsit și scaun vintage, cu lustră cu tot, la Retroactiv:

Retroactiv 1 - Designist

Când vine vorba de micile detalii care transformă holul, mare sau mic, avem 2 exemple relativ ușor de pus în practică. Indiferent că îți place sau nu stilul, reține schema cromatică, pentru că va pune în lumină și înveseli orice hol trist.

Shabby chic - colonial - Designist (5) Shabby chic - colonial - Designist (12)

Shabby chic - colonial - Designist (9)Dai un restart vintage șic holului, cu piese și accesorii de la Ping Pong shop, primul magazin online de piese de design vintage industrial din București.

Ping Pong shop - Designist (1) Ping Pong shop - Designist (2) Ping Pong shop - Designist (3) Polaroid de pus pe raft sau agățat în cui și făcut poze vintage musafirilor. 🙂Ping Pong shop - Designist (4)Vază de porțelan

Am ținut pentru final 2 idei care ne-au plăcut tare mult: un cort “marocan” din textilele pe care le colecționezi prin dulap și căsuțe decorative din ramuri de copac.

Shabby chic - colonial - Designist (3)Mix etno în care ar fi tare fain să te refugiezi, ca într-o joacă de weekend!Shabby chic - colonial - Designist (8) Shabby chic - colonial - Designist (15)Căsuțele de care ne-am îndrăgostit. Le găsești pe Sage x Clare.

Weekend frumos și liniștit, cu idei fine și huzur. 🙂

Shabby chic - colonial - Designist (10) Shabby chic - colonial - Designist (11)

Fotografii: prin Sage x Clare & magazinele menționate în articol

One Comment

  1. Ati uitat de Hello There Vintage SHOP.

    We offer a selection of home decor pieces including mid-century modern and industrial – dated back to as far as the 19th century and up to 90s. Most items are European and Romanian made. We focus heavily on the purchase and restoration of rare and unique pieces.

    At Hello There Vintage each piece is carefully selected. We only sell items that we would have in our own home. We strive to curate classic, historic and well designed pieces that will add value and pleasure to any home or office space.

    We hope that you’ll enjoy our interesting handpicked and carefully chosen selection of items!

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed