Lana Dumitru lansează Pink Cemetery, noua colecție inspirată tot de Cimitirul Vesel din Săpânța

pink merry

După succesul fenomenal al primei colecții Merry Cemetery, ajunsă rapid sold-out, și după reacțiile entuziasmate ale publicului și presei, Lana Dumitru revine cu o nouă colecție spectaculoasă pentru concept store-ul online Moja.ro. Încă un omagiu artistic inedit adus monumentului de artă naivă care este cimitirul maramureșean din Săpânța.

Pink Cemetery 20

Lana Dumitru a preluat motivele graficii din Săpânța și le-a reinterpretat și remixat conform propriului temperament artistic, aducându-le mai aproape de sensibilitățile contemporane, ceea ce a dus la această colecție jucăușă de haine printate digital.

Pink Cemetery 16

Aerul actual al noii colecții este dat de un element cromatic inedit, inexistent în paleta originală. Lana Dumitru a introdus în mix culoarea supremă a optimismului pur de la Edith Piaf încoace: rozul. Și, deși e puțin probabil ca țăranii Anuța lui Nofor sau Stan Mărie din picturi să o fi ascultat vreodată pe franțuzoaică cântând “La vie en rose”, iată că Lana Dumitru îi “reînvie” textil în paradisul acestei culori senine și chic. Ceea ce s-ar putea să le priască și lor acolo unde se află. Asta ca să rămânem în spiritul Cimitirului Vesel. 🙂

Pink Cemetery 1

Pink Cemetery este una dintre cele mai elaborate și complexe colecții la care am lucrat, începând de la grafică până la elementele vestimentare, care sunt la fel de variate ca și lumea ce compune universul picturilor din Cimitirul Vesel: bustiere, rochii, fuste, salopete, hanorace și, în premieră absolută pentru mine, încălțări din piele, printate digital. Totul este decorat ludic cu ciucuri, în dulcele stil maramureșean”, ne povestește designerul Lana Dumitru.

pantofi pink cemetery

Pink Cemetery 5

Fotografii: Bogdan Brașoveanu

One Comment

  1. Daiu Enache

    Doamne, ce frumusete!!!!! ❤️❤️❤️❤️❤️

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed