Traseul DESIGNIST până la final de Romanian Design Week

Vinerea trecută, odată cu deschiderea expoziției centrale Romanian Design Week, vă propuneam un traseu de weekend, ale cărui puncte fierbinți erau: expoziția centrală RDW @ Palatul Camerei de Comerț, Made in RO – Târg de design românesc și Autor – târg de bijuterie contemporană. Ne-am bucurat să-i întâlnim la Made in RO pe cei care urmau acest traseu. 🙂

Weekend-ul se apropie din nou (din fericire 🙂 ), iar traseul nostru de design(ist) începe din seara aceasta. Mai jos, harta DESIGNIST până la sfârșit de Romanian Design Week.

Traseu Romanian Design Week - Designist

Seara de Joi, 22 mai, este prea plină. Încă o confirmare că mai toate evenimentele se suprapun joi 🙂 Fără pretenții de ubicuitate, încercăm următorul traseu:

De la 17:00, are loc vernisajul expoziției Wood& Wool, care de la Stockholm Design Week ajunge la Romanian Design Week, mai exact în cafeneaua Institute The (str. Știrbei Vodă 104-106).

10303470_629050460522705_6104212486442686175_n

De la 18:30, workshop-ul Paper is not Dead la Impact Hub Bucharest – detalii aici.

Paper is not dead - Designist (5)

Apoi, până târziu în noapte sunteți așteptați să descoperiți showroom-ul & atelierul thecraft LAB, pe strada Popa Tatu 46, în cadrul Architecture’s Night In – detalii aici.

Traseu Designist (3) Traseu Designist (6)

Vă așteaptă un workshop și mai multe activări surpriză și, pentru că noi suntem oaspeți mai vechi ai spațiului, vă deconspirăm o parte din mister:

Traseu RDW - Designist (1) Traseu RDW - Designist (2) Traseu RDW - Designist (3)

Tot astă seară și tot în cadrul Architecture’s Night In, foarte aproape de Popa Tatu, pe Mircea Vulcănescu, nr. 27, colţ cu Cazzavillan, Laboratorul de Arhitectură își deschide porțile și vă așteaptă în curtea cu brad: cu proiecte, cu rezultate din workshopurile trecute, precum ARCHITECTURE IN FASHION ediția 3, cu o imprimantă 3D la fața locului. Și cu ♥ for science. Detalii aici.

afis Traseu Designist (12)

Mâine, Vineri, 23 mai, de la ora 17:00, mergem să descoperim Halele Carol la Carol Factory Night, eveniment marca Zeppelin împreună cu Eurodite.  Ne așteaptă o după‑masă, o seară și-o noapte în halele fabricii culturale Carol. În centrul Bucureștiului, chiar la parcul Carol, lângă gara Filaret. Evenimentul înseamnă o conferinţă, o expoziţie și o proiecție de film. Plus o terasă cu tot ce vă așteptaţi să găsiţi pe-o terasă, fiindcă e o noapte de mai. Detalii aici.

Iată și o hartă ca să ajungeți ușor la Halele Carol.

Traseu Designist (1)

poarta-acces-Halele-Carol

Până mâine seară – Vineri, 23 mai, după 19:00, treceți pe la Carol 53, la expoziția de vacanță Cai verzi pe pereți. Rafturile, prezentate în premieră la Made in RO, s-au înmulțit și au ajuns în casa de pe Carol. Detalii aici.

Traseu Designist (2)

Până pe 31 Mai, treceți pe la Hotel Discret. La Palatul Știrbei (Calea Victoriei 107), fostul epicentru al Romanian Design Week ediția 2013, Eclecticó  Studio, în colaborare cu Atelierul de Grafică, a creat o expoziție reprezentativă pentru designul românesc grafic și de produs (în special obiecte de consum) dintre anii 1950 – 1990. Detalii aici.

Hotel Discret - Designist (2) Hotel Discret - Designist (3) Hotel Discret - Designist (4) Weekend-ul viitor, 30 mai -1 iunie, pe str. Lipscani colț cu str. Ion Brezoianu, mergem la Banchiza Urbană, proiect organizat de Igloo Media în parteneriat cu Energiea, Origo, Fundația Friends for Friends și Interbelic. Evenimentul propune – pornind de la ideile promovate de celebrul arhitect Jan Gehl în cărțile sale – transformarea unei străzi. folosită în prezent ca parcare, într-un loc de relaxare și socializare pentru locuitorii orașului. Detalii aici.

Traseu Designist (8) Traseu Designist (13)

V-am recomandat numai evenimente și expoziții, e cazul să ne și liniștim undeva pe traseu. Săptămâna trecută s-a deschis Plastilina, pe str. Olari nr. 8.

Plastilina - Designist (1) Plastilina - Designist (2)

Spor și ne vedem pe traseu! 🙂

Fotografii: prin evenimentele și locurile menționate în articol

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed