Cum îți organizezi biroul acasă? Iată o listă cu 14 birouri designist în case din România!

Dacă tot ți-am pregătit o listă cu locuri unde să lucrezi departe de casă sau de birou, precum și un top al celor mai frumoase birouri din Romania, am luat la rând casele din România pe care le-am vizitat și am conturat o listă cu cele mai faine birouri. Principiile selecției au fost: să fie practice, interesante și mai ales adaptabile locuințelor voastre.

Fie că ești freelancer sau pur și simplu ai zile când nu vrei să-ți muți laptop-ul de acasă, știm din experiență că nu e deloc fin să lucrezi la masa de dining. Și că un colț al tău de lucru face cât o sută de idei bune! Ti-am pregătit o listă cu 14 birouri descoperite în case din România, din care să te inspiri.

Birouri - Designist 12

Un birou tip secrétaire nu știu cât la sută este birou și cât piesă de rezistență în amenajare. Cert este că dacă nu ai nevoie de un birou foarte mare poate fi o alegere destul de romantică dacă ne gândim că acum câțiva ani scrisorile de dragoste înlocuiau cu succes mesajele laconice din zilele noastre. În cazul de față secrétaire-ului i-ar trebui un scaun clasic sau modern, confortabil. Povestea casei din care face parte te așteaptă aici.

La-Maison-showroom-Designist-15Dacă te bucuri de spațiu este păcat să nu dedici o întreagă cameră biroului. O bibliotecă clasică completează cu succes un birou simplu, din lemn masiv. Biroul acesta îl găsești în showroom-ul La Maison, într-o casă superbă din București, despre care am mai vorbit aici.

Birouri - Designist 14

Pentru cei cărora biroul le aduce aminte de teme și drumul spre școală, acest birou este o reinterpretare contemporană și ludică. Trebuie să vă atrag atenția asupra ghiozdanului școlăresc aruncat pe jos și asupra tablolui “de la ora de desen”. Întreaga căsuță este de poveste, citești pe larg despre ea aici!

Birouri - Designist 7

Tot pe stilul mai clasic, dar de data aceasta în nuanțe de alb. Nu pot să nu observ cât de ordonat este.  Cum era vorba aceea? “A clean kitchen is a sign of a wasted life” … Nu știu dacă se aplică și pentru birouri, oare? Aș zice că e chiar invers :). 

apartament-noblesse-living-6

Mai multe detalii despre amenajare citești aici.

Birouri - Designist 3

 Ne întoarcem la secrétaire: un birou feminin, cu linii curbe, de data aceasta într-un cadru inedit, în dormitor – joacă și rol de noptieră. Un mix de impact între biroul clasic, scaunul super modern din plexiglas și tabloul cool. Îți place? Continuarea o găsești aici!

Birouri - Designist 5

Că tot vorbeam de mese de dining transformate în birouri… Deși ne place forma și faptul că scaunele se îmbină cu masa, alcătuind un tot unitar, precum și  aspectul nefinisat și mat, iată demonstrația clară că e ideal să nu încurci cele două activități și să ai un spațiu de lucru separat. În acest apartament din București proprietarii au ales alb lucios, nordic pentru birou.

Birouri - Designist 6Mobilierul  a fost realizat pe comandă, profitând de înălțimea apartamentului vechi, interbelic. Iar povestea apartamentului te așteaptă aici.

Birouri - Designist 10

Poți avea și un spațiu de lucru mai casual… pentru perioade scurte de lucru de acasă. Pe scurt, poți să lucrezi și pe jos, dintr-un fotoliu sau pouf comod, mai ales dacă întreg spațiul este mochetat. Te simți ca la iarbă verde! 🙂 Totul în acest apartament este foarte tonic, iar “zona de studiu” este alcatuită dintr-o masă rotundă și un fotoliu Tongue, design Pierre Paulin. Povestea apartamentului o găsești aici.

Birouri - Designist 4

Ne-a plăcut contrastul grafic al acestui birou: lemn natur, negru, turcoaz. Este realizat pe comandă și perfect coordonat amenajării colorate, pop a apartamentului din București din care face parte. Nota inedită, atipică e dată și de scaunele “moleculare”.

Apartament-Tg.Mures-Simona-Ungurean-Designist-131Chiar și când spațiul nu e foarte mare, mobilierul pe comandă te poate ajuta să-ți creezi un colț de lucru. Ne-a plăcut soluția acestui apartament din Târgu Mureș: în completarea comodei TV, pe peretele realizat la comandă, a fost integrat și biroul.

Birouri - Designist 2

 Uite că se poate și într-o  garsonieră de 6,02 mp. Important este să îți stabilești prioritățile! Spațiile mici sunt adevărate provocări.

p1013528683

 Pentru cei care lucrează mult de acasă 2 lucruri sunt esențiale: biroul să fie mare, iar scaunul comod. O bună strategie este să îți amenajezi biroul lânga fereastră / terasă / balcon, pentru mai multă inspirație și pentru o pauză de cafea în aer liber. Povestea casei aici.

Birouri - Designist 16

Iar dacă nu ai o terasă sau o gradină, dar ai câțiva copăcei în fața blocului, biroul trebuie să stea în preajma lor, mai ales că e recomandat ca lumina să vină din față. Spațiul  acesta dichisit, din București, se află în topul preferințelor noastre: iar etajera de lângă birou, creată chiar de proprietară dintr-un toc vechi de ușă, e și pe lista noastră. 🙂

Birouri - Designist 11

 Este suficient câteodată și un blat din lemn cu un scaun pentru a organiza un mic spațiu de lucru. Chiar dacă designul biroului e mai simplu, un scaun Eames îl va scoate din anonimat. Povestea acestei mansarde cochete din București o citești aici.

Birouri - Designist 1

Tot pe alb, de data aceasta cu bleu și roșu! Ceasul Vitra, în formă de soare, lampa Wastberg și cele 2 becuri Muuto transformă cadrul, împreună cu inconfundabilul scaun Eames. Despre casa care găzduiește acest birou vei citi în curând pe Designist!

Fotografii: Alex Boghian, Designist.ro, Igloo media

2 Comments

  1. Vlasca

    Va rog frumos sa-mi spuneti de la ce producator de mobilier este mase de dining cu cele 4 scaune din imaginea 7. Multumesc

  2. In primul rand mocuta pisoiului care se intrezareste dintre perne este de milioane. Iar catelul care s-a strecurat in poza, pas-pas, desi probabil ca toata lumea striga la el sa se dea – fantastic. Mi-a placut mult scaunul transparent, biroul alb vintage si biblioteca plina de masinute. Fotoliul acela fucsia cred ca te trimite direct la somn, nu stiu cat de bun e sa muncesti in el 😀

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed