Tu cum ți-ai amenaja noul apartament de 135 mp + o terasă acoperită de 40 mp?

Ah, adaugă aici și o curte de 60 mp (pe care o să o zărim numai în fotografii, dar e de efect și doar să știm că există). Este scenariul ideal, condimentat de libertate creativă cât cuprinde, prin care au trecut designerul de interior Silvia Nistor, partenerul ei, Matei, dar și colegele Silviei, Alina Dumitrescu și Ana Hodan, cu care formează studioul de design 3folles. Sau doar sună a scenariu ideal? 🙂 Urmează o poveste organizată de declarațiile complementare ale celor 3folles.

Introducerea

“Proprietarii suntem eu (Silvia 🙂 ) și Matei, doi tineri îndrăgostiți, împreună de 12 ani, care au visat la o casă perfectă pentru un Crăciun ca în filmele americane (masă mare și multă gălăgie). E o realizare c-am reușit să trecem cu bine peste procesul de amenajare, care a durat, desigur, mult mai mult decât ne așteptam (cred că toată experiența din lume nu te pregătește pentru amenajarea propriului cămin)”, ne-a spus Silvia. 

“Accentul a fost pus foarte mult pe ergonomie și funcționalitate a spațiului, încă din faza de brief. Și Silvia, și Matei au extras diverse învățăminte din proiectele pe care le-am făcut împreună sau din căsuțele pe care le-au mai împărțit și cumva am încercat să le integrăm pe toate. În rest, ne-au lăsat libertate creativă deplină. Stilul a urmat atmosferei pe care am dorit să o creăm: un spațiu rafinat, effortlessly so, cald și primitor”, a completat Alina. 

“Cum o treime din 3folles avea să locuiască acolo, am avut libertatea de a folosi cât mai multe elemente pe care ne-am tot dorit să le folosim în proiectele noastre. Stilul pe care l-a căpătat este unul cotemporary minimalist cu o infuzie bună de glam :)”, a încheiat Ana. 

Desfășurarea acțiunii amenajării

Apartamentul de 135 mp se află în zona Străulești, la marginea sectorului 1 al Bucureștiului, într-un complex cu acces la lac, de care proprietarii se îndrăgostiseră încă din etapa de șantier a primului bloc. Odată ce și-au început propriul șantier și proiect de amenajare, însă, “cam tot ce putea merge prost a mers prost”, așa cum ne-au povestit:…

…prima echipă de furnizori cu care au lucrat le-a adus piesele în cel mai bun caz pe jumătate finisate, ba chiar le-au pus siguranța în pericol (la câteva săptămâni după montare, o placă din mdf furniruit de câteva zeci de kilograme s-a desprins din tavan și a căzut peste masa de dining. Nimeni nu a fost rănit), lucrările au fost refăcute și de câte 5 ori, iar proiectul a primit noi furnizori spre finalul drumului. Tot răul spre bine, de fapt (în ciuda tuturor bătăilor de cap).

“Salvatorii” au fost cei de la Linia Furniture, care și-au asumat responsabilitatea de a corecta greșelile celuilalt furnizor și de a aduce reglajele fine de care a fost nevoie ca totul  să arate exact așa cum și-au imaginat arhitectele. Mai ales că…

…”și tencuiala decorativă de beton din living a pus ceva probleme: a fost aplicată în total de 5 ori pentru a avea aspectul dorit. Însă, din nou, datorită seriozității și profesionalismului furnizorului (și a implicării directe a lui Matei), am scos-o la capăt”, ne-a povestit Ana. 

Și dacă tot a venit vorba despre beton, e momentul să bifăm și capitolul materialelor care stau la baza întregului proiect – combinații experimentale, pe care designerii nu au avut ocazia să le folosească în proiectele de până acum.

“Lemnul, betonul, pielea și metalul au avut întotdeauna un loc special în inimioara 3folles, nici că le-am fi putut găsi un loc mai bun în care să se armonizeze. Am ajuns să facem ușile dressingului dintr-o combinație de piele împletită cu alamă și beton. E ceva pentru care nu găsești deschidere întotdeauna. Lemnul brut de la placarea din living e genul de material pe care ne doream de mult timp să îl folosim, iar combinația lui cu betonul ne-a uns pe suflet :)” , ne-au povestit ele.

Așa cum ai văzut deja în fotografiile de până acum, apartamentul e creat mai degrabă din arii întrepătrunse decât din încăperi clasice: holul de la intrare cotește mai întâi spre bucătăria deschisă, apoi alunecă în living și apoi în diningul care păstrează un bar într-un buzunar, dormitorul se îmbrățișează cu un day bed, iar terasa acoperită, care se zărește prin fereastră, a primit o cadă de vis, 3/4 din an în aer liber. Le luăm pe rând.

Bucătăria este spațiul care nu lasă loc de interpretări: volume casetate, cu rol de depozitare, compun camera creată special pentru pregătirea mesei, fără alte valențe. Mobilierul custom made este produs tot de Linia Furniture și este pus în valoare de șinele cu reflectoare.

“Încă din timpul brief-ului, Matei a subliniat că își dorește multă lumină. Ca urmare, am ales să folosim în mare parte din casă șinele cu reflectoare, care permit o iluminare cu focalizare pe diferite puncte de interes, lăsând spațiul în continuare aerisit, dar furnizând multă lumină”, ne-a povestit echipa 3folles.

Restul luminii de ambianță intră în responsabilitatea benzilor LED, camuflate de piesele de mobilier și de geometria plafonului din întreaga casă.

Lampa suspendată și-a găsit locul doar deasupra mesei din dining, pentru creșterea cotelor intimității spațiului – lampa este GANT lights prin nuucon.

Într-un buzunar al diningului, așa cum spuneam mai devreme, stă barul-bufet, o zonă pe care Silvia și-a dorit-o din cauza distanței mari dintre bucătărie și dining. Barul este străbătut de benzile LED, care îi dau o senzație de dematerializare și de salt din contemporan. Deci ușile din lamele și spatele din oglindă antichizată s-au potrivit perfect.

În dormitor, dressingul “plutește” via benzi LED, iar nouă ne-a plăcut semnul luminos, un îndemn funny-quirky, care încălzește cromatica rece a zonei patului.

Day bed-ul stă în celalălat capăt al dormitorului, înconjurat de ferestre care dau spre terasă. Iar acolo găsim…

…o cadă foarte extrovertită 🙂 Știm, din fotografie nu poți să o descoperi pe de-a-ntregul, dar te lăsăm să-ți imaginezi experiența ❤️:

“Spațiul era deja pregătit de fostul proprietar al apartamentului, noi am venit cu cada, soluția de iluminat și accesoriile. Terasa dă în curte, iar ușile sunt cu deschidere armonică, astfel că 3/4 din an facem baie în aer liber!”, ne-a spus Silvia. 

Deznodământul

Încheiem povestea apartamentului amenajat de 3folles fără să ne hazardăm cu vreo concluzie – de fapt, nici nu ar folosi, este clar vorba de un apartament cu care tare ne-am dori să avem de-a face îndedaproape 🙂 Așa că predăm ștafeta echipei de la 3folles din nou:

“Nu știu să îl descriu doar în câteva cuvinte. Însă pot spune despre extrema mulțumire pe care am trăit-o când l-am văzut gata și am constatat că fix acest este sentimentul pe care ți-l dă când intri: te lasă fără cuvinte”.

Fotografii: prin 3folles

2 Comments

  1. Buna! De unde ati achizitionat lustra cu spoturi pentru bucatarie?

    Mersi

    • Designist

      Buna, Irina! Pentru detalii despre furnizori, te rugam sa iei legatura cu echipa 3folles, care s-a ocupat de amenajare.

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed