10 designeri ucraineni 🇺🇦 intră în comunitatea Made in RO #RESTART edition, pe 18-19 iunie!

Într-o lume în care echilibrul este work in progress, iar revenirea la normal a contrazis tot ce credeam că știm, ne-am hotărât să tragem aer în piept, să ne recalibrăm și să ne bucurăm mai mult de ce avem. Așa că, după doi ani de pauză, reactivăm designul românesc & antreprenoriatul creativ într-o nouă ediție Made in RO – Concentrat de design contemporan.

Join event aici.

Ba mai mult, am cuprins în ediția #RESTART și poveștile a 10 creatori ucraineni care s-au relocat în urma războiului fie în București, fie în alte țări din Europa sau care vin chiar din Kiev, pentru Made in RO. Sunt invitații noștri speciali și îi susținem în cadrul evenimentului ➡️ #supportukraine! 🇺🇦

Articolul de astăzi este doar un preview – pregătește-te să îi cunoști pe toți, pe 18 și 19 iunie, în noua locație Made in RO, la Hotspot Workhub (Calea Griviței 82-98, clădirea The Mark, etajul 1, București), la 10 minute de Piața Victoriei și Bulevardul Dacia (intersecția Calea Griviței cu Strada Buzești). Ne vedem acolo!

Samokish – experimentele individualității

În 2010, în timp ce se pregătea să devină avocat la Kiev, Kateryna Samokish a început să strecoare un hobby printre cursuri și examene: bijuteria. Desigur, primele piese au fost mai degrabă niște improvizații experimentale. Micul brand Samokish a prins contur, așa că 6 ani mai târziu, Katerina a decis să își lase deoparte cabinetul de avocatură și să se dedice bijuteriei contemporane. Ea este în continuare în Kiev și va călători la București pentru a fi prezentă la Made in RO, pe 18-19 iunie.

Pasiunea Katerynei (foto ⬆️) pentru bijuterie și creativitate continuă o tradiție de familie: bunicul ei, Nikolai Samokish, a fost unul dintre cei mai cunoscuți pictori și ilustratori din Ucraina.    

Astăzi, bijuteriile Samokish sunt mici piese de artă care își propun să accentueze individualitatea celei care le poartă. Iar experimentele nu s-au oprit: Katerina jonglează acum cu lanțuri din materiale prețioase, pietre semi-prețioase, ba chiar și strasuri.

La Made in RO #16, pe 18-19 iunie, Samokish va aduce noua colecție “Ray of Light”, pe care a dedicat-o vieții, păcii și dragostei, chiar și în vremuri întunecoase. Un #RESTART Slava Ukraini!

Côte & Jeunot – diversitatea obișnuitului

Acum 14 ani, în Kiev, când și-a dat seama că bijuteriile de zi cu zi pe care le căuta sunt de negăsit, graphic designerul Lena Yastreb s-a hotărât să le creeze chiar ea. Le voia conceptuale și moderne, unice, dar purtabile, istețe, dar simplu de inclus în ținute cotidiene. Câțiva ani mai târziu, brandul Côte & Jeunot a apărut cu toate aceste dorințe incluse în DNA: pe scurt, piese de bijuterie obișnuite, care să celebreze diversitatea, din argint reciclat, cristale, ba chiar și plastic.

De-a lungul anilor, Lena (foto ⬆️) a participat la expoziții naționale și internaționale în care a prezentat bijuteria ca produs de design, perfect integrat în viața zilnică. Acum lucrează din Germania și va veni la București, pe 18-19 iunie. 

În prezent, Lena lucrează la noua colecție “War Flowers”, creată pentru susținerea celor afectați de războiul din Ucraina.

Logvin – forme simple cu sensuri sacre 

Pentru Vadym Logvynenko, bijuteria în sine a fost un #RESTART: rutinat de munca de birou, și-a găsit libertatea în lucrul cu mâinile și încet-încet a făcut din asta un brand de familie, Logvin. Soția lui, Svitlana, este responsabilă de marketing, iar băiețelul lor de doar 9 ani, Myron, i se alătură lui Vadym încet-încet în domeniul bijuteriei de autor.

Au plecat împreună din Kiev după începerea războiului, s-au stabilit la București și și-au reluat aici activitatea folosindu-se de forme atemporale și tehnici tradiționale de prelucrare a metalului.

În prezent, Vadym (foto ⬆️) lucrează la o nouă colecție care reflectă rădăcinile adânci ale culturii ucrainene. 

La Made in RO #RESTART, Logvin va prezenta colecția Sunrise: un dans al aurului și argintului în piese care vorbesc despre inspirația pe care ne-o dă fiecare răsărit al soarelui, ca o nouă ocazie de manifestare.

Apelsynova Torba – design textil, practic și purtabil

Yuliia Soldatova a plecat din Ucraina, unde avea un mic atelier cochet de design textil, doar cu mașina de cusut și câteva lucruri. După câteva zile confuze și înfricoșătoare, s-a stabilit la București și a reînceput să lucreze. Au trecut deja 3 luni de când brandul ei de design textil, Apelsynova Torba, are un nou mic atelier, unde Yuliia creează o colecție-capsulă din materiale naturale, cu o multitudine de imprimeuri.

Yuliia (foto ⬆️) a venit la București din Ivano-Frankivsk, în vestul Ucrainei. 

La Made in RO #16, pe 18-19 iunie, Apelsynova Torba va prezenta borsete, genți, portfarduri și rucsacuri numai bune pentru outfitul de fiecare zi, fie că mergi la birou sau în vacanță 😎.

Hortensia – fashion cu un plus de confort 

Alesya Goryak a început să își croiască propriile haine încă din adolescență: clasica poveste a formelor ideale care nu au fost deja create, așa că ești nevoit să le creezi chiar tu 🙂 . De atunci, pregătirea ca arhitect i-a influențat procesul de lucru, așa că brandul ei de fashion, Hortensia, mizează în egală măsură pe funcționalitate și estetică: haine în primul rând confortabile, feminine și relevante în orice situație.

Alesya (foto ⬆️) a ajuns la București, unde și locuiește, de când a fugit din calea războiului, împreună cu familia ei; și-a reluat activitatea fără întârziere.   

Nu te lăsa indus în eroare de materialele pufoase din imagini 😊: la Made in RO #16, Hortensia va aduce și piese vestimentare pentru fiecare sezon, lejere și ușoare.

Poveștile ucrainene prezente în cadrul Made in RO nu se încheie aici: îți facem mai jos câte un teaser despre alți creatori ucraineni 🇺🇦 care te vor aștepta la Hotspot Workhub (Calea Griviței 82-98), pe 18 și 19 iunie:

Artista Elzara Oiseau și designerul de bijuterie Olexander Avramenko (Rise Jewelry ⬆️) au plecat din Crimeea în 2014, apoi din Kiev anul acesta. La Made in RO #16 vor prezenta bijuterii minimaliste, gata să fie purtate zi de zi.

Piesele Teplezeh ⬆️ vorbesc despre armonie și încredere, în forme organice, cu poveste. 

Igor Kalita ⬆️creează bijuterie din argint, cu smaralde, safire și rubine, pentru cei cărora nu le e teamă să atragă atenția asupra lor. 

Granevich Serhiy (Lolli Beads) a trecut de la geologie la bijuterie, iar la Made in RO #16 prezintă noua colecție “Faces”: bijuterii geometrice, din argint și cristale.

1. Citește și alte povești Made in RO #16, pe designist.ro, în perioada următoare și alege-ți preferatele.
2. Fă un tur virtual AICI, pe Facebook event Made in RO #16 – descoperă și mai multe povești, fotografii și informații, toate la un loc .

Târgul Made in RO #16 are o nouă locație ⬆️Hotspot Workhub (Calea Griviței 82-98, clădirea The Mark, etajul 1, București), la 10 minute de Piața Victoriei și Bulevardul Dacia (intersecția Calea Griviței cu Str. Buzești). Ne vedem acolo! 🙂

Foto: prin brandurile menționate

One Comment

  1. Maria Ionescu

    Abia aștept să vin la Made in RO! Mi-a fost dor de ceva frumos!

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed