25, rue Vernet, Paris

Ce se ascunde la această adresă? Un hotel care după 100 de ani a primit în dar un nou look, mai modern, semnat François Champsaur. Ce putem găsi într-un hotel din Paris cu “această experiență”? Acel savoir-faire și eleganța tipic franțuzească. Designul vorbește despre spritul și istoria hotelului.

Hotel Vernet - Designist 20

Într-o clădire de 100 de ani nu te aștepți să găsești decât ceva… wow. Acestea au fost primele sunete care mi-au trecut prin cap când răsfoiam pozele Hotelului Vernet. Înainte de elementele de design cu care François a jonglat a fost stilul arhitectural al clădirii pe care a știut să îl pună în valoare cu piese mai moderne, în nuanțe puternice, creând astfel o chimie între 2 stiluri complet diferite.

Hotel Vernet - Designist 18Canapea, design François Champsaur.

Hotel Vernet - Designist 25

Hotel Vernet - Designist 23Candelabru Eric Schmitt și panouri de sticlă Atelier Bonnefille.

Hotel Vernet - Designist 3

Colțul meu preferat din hotel este restaurantul. De ce? Pentru că este scăldat într-o lumină naturală sub un acoperiș de sticlă conceput de Gustave Eiffel. Întreg scenariul este monumental și aproape că nu îl vei întâlni niciodată într-o clădire construită în secolul nostru. Ca bonus poți urmări spectacolul culinar chiar de la masă!

Hotel Vernet - Designist 2Tablouri de Katrin Bremermann

Hotel Vernet - Designist 4

Arcadele, coloanele, pereții sculptați sunt doar câteva din elementele păstrate pentru a crea acel contrast între nou și vechi. O parte din pereți,  cei din camere și din recepție, au fost îmbrăcați cu panouri “țesute” din nailon și cupru, stejar sau alamă.

Hotelul aparține celor de la Besse Signature care dețin și alte hoteluri prin Paris.

Hotel Vernet - Designist 31Aplică design François Champsaur, creată de Pouenat.

Hotel Vernet - Designist 28

O colecție impresionantă de tablouri transformă hotelul într-o casă de colecționar, oferind ingrediente necesare pentru un spațiu mai intim. Jocurile de lumină accentuează elementele decorative ale hotelului, bogăția culorilor și multitudinea de texturi, creând o atmosferă romantică într-un context grandios.

Hotel Vernet - Designist 26Designerul a vrut să ofere ceva relaxat, homey, prin utilizarea unor materiale călduroase. Vezi covorul și cuvertura din lână, de la Arpin,  care chiar te fac să te simți ca acasă!

Hotel Vernet - Designist 13Draperii Pierre Frey și birou alb cu spații smart integrat, design François Champsaur, realizat de Viriato

Hotel Vernet - Designist 14

Hotel Vernet - Designist 9Oglinda e creată de Jean-Michel Alberola

Camerele sunt foarte confortabile, spațioase și luxoase. În băi contrastul geometric alb-negru este potolit de “covoarele” de marmură și de accesoriile aurii.

Hotel Vernet - Designist 17

Pentru a păstra tradiția tavanelor pictate, în zona de bar, o frescă a fost pictată de Jean-Michel Alberola, ce se coordonează pe verticală cu covorul, creație a aceluiași artist. Formele și culorile conturează un spațiu artistic vibrant, unde turiștii se pot relaxa la un pahar de vin sau o cafea – trademark-ul localurilor pariziene.

Hotel Vernet - Designist 8Bar în marmură de Carrara, design François Champsaur. 

Hotel Vernet - Designist 1Coordonarea dintre plafon și podea

Hotel Vernet - Designist 22Fotolii azurii, design Rodolfo Dordoni, realizate de Minotti

Întreaga amenjare este sublimă! Revenind însă cu picioarele pe pământ, prețul unei camere duble începe de la 270 euro/noapte, ceea ce nu e irealizabil într-o viață de om, în Paris.

Hotel Vernet - Designist 21

Un alt design hotel din Paris, marca François Champsaur, de data aceasta cu amprenta anilor ’60, găsești aici, iar pentru un apartament de pe Coasta de Azur, click aici. 🙂

Fotografii: prin François Champsaur

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed