Echipa EFdeN are nevoie de ajutor să ajungă la Solar Decathlon Europe 2014, de la Versailles

După un an și jumătate de proiectare și două luni de construcție, casa EFdeN se află la doar trei săptămâni până la startul competiției din Versailles. Dar pentru a putea ajunge în Franța, echipa are nevoie de ajutor! În cifre, EFdeN arată așa: 70 de studenți voluntari care au muncit până acum 80.000 de ore pentru a transforma în realitate casa viitorului.

Executive Summary fără bleed 1.3Casa viitorului, EFdeN,  este o locuință solară, eficientă energetică – integrând în structura ei o seră hibrid.

Prototipul de locuință solară a prins deja formă în parcarea Băneasa Shopping City, dar pentru a-și îndeplini misiunea de reprezentant al României la Solar Decathlon Europe 2014, el trebuie să ajungă laVersailles. Acolo va fi expus alături de alte 19 prototipuri de case solare, originare din 16 țări și va concura cu unele dintre cele mai puternice nume de pe mapamond. Statele Unite ale Americii, Elveția, Japonia, Spania, Germania sau Italia sunt doar unii dintre participanții în acest concurs, EFdeN fiind singura echipă din Europa de Est calificată în finală.

Dacă acest proiect a pornit de la un simplu concept, fără niciun fel de finanțare, iar acum peste 80 de companii de renume din România sprijină inițiativa EFdeN, în acest moment echipa se vede în fața unei ultimi provocări: susținerea EFdeNiștilor pe perioada șederii la Versailles.

De ce este atât de important ca întreaga echipă să ajungă acolo? Pentru că, în conformitate cu regulile competiției, prototipul va trebui reasamblat în doar 9 zile, pentru că vreme de 18 zile trebuie prezentat celor până la 21.000 de vizitatori/zi ai La Cite du Soleil, dar și pentru că merită să ridice împreună steagul României pe podiumul francez.

Cum te poți implica în îndeplinirea misiunii EFdeN? Intră pe www.crestemidei.ro/EFdeN și donează! Nu numai că vei sprijini inovația românească, dar vei primi și un cadou original în semn de mulțumire. Susține și tu EFdeN la olimpiadele solare alături de Cristian Țopescu și mulți alții!

Executive Summary fără bleed 1.3

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed