“26 Characters. The Book”: un abecedar stilizat de The Type Collective & Friends

Cei de la The Type Collective sunt un grup de artiști pasionați de același lucru și anume designul de literă. De curând au lansat împreună cu prietenii lor și cei de la Plot & Coffee Shop o carte – “26 Characters.The Book”: un album, abecedar îi spunem noi, în care fiecare literă este regândită în viziunea unui alt artist.

TTC_Plot_Designist_0010

“Prietenii” Type Collective sunt artiști, designeri, ilustratori din medii diferite, cu background-uri diferite, care s-au reunit pentru a face ceva diferit, pentru a da frâu liber imaginației, având în comun “obsesia lor nesănătoasă față de litere”. 🙂

TTC_Plot_Designist_0011TTC_Plot_Designist_0009

Și uite așa a ieșit “26 Characters. The Book”, un coffee table book, pe care o poți răsfoi savurând o cafea la Plot & Coffee Shop (în București, pe str. Biserica Enei nr. 2). Cartea este un proiect pe care l-au făcut din pasiunea lor pentru designul de literă și… frumos.

TTC_Plot_Designist_0001

Despre echipa Type Collective…

A spus Koma într-un interviu că ne asemănăm cu Wu Tang Clan, sunt de acord. Suntem mulți și fiecare are o personalitate diferită. Mixul de perspective se pare că a funcționat pentru noi și am învățat unul de la celălalt.

TTC_Plot_Designist_0004

TTC-ul în primul rând este un grup de oameni dedicat desenului de literă. Mai departe ar putea fi o platformă de exprimare. Fiecare membru vine cu un background bogat astfel încât putem dezvolta proiecte destul de diferite. Iar în ultimul an am avut două expoziții, un workshop, am organizat un eveniment de design, ne-am apropiat puțin de fashion prin proiecte de grup sau individual dezvoltate de membrii TTC, am făcut instalații și am scris pe pânze, hârtie și pe pereți. A fost fain.

TTC_Plot_Designist_0002

Cât despre tehnică:

Lucrările au fost create atât digital, cât și analog, s-au explorat tehnici noi și lumea s-a simțit bine.

TTC_Plot_Designist_0008Expoziția “literelor” la Plot & Coffee Shop

Fiecare literă are propriul ei stil. Unele sunt foarte minimale, moncromatice, altele sunt parcă rupte dintr-o carte de povești și te chinui un pic până le dai de înțeles.

TTC_Plot_Designist_0006

The Type Collective demonstrează că  te poți juca cu creativitatea pentru atât de multe tipuri de design. Ne-a plăcut ideea lor cu bookletul și suntem curioși care va fi următorul proiect.

TTC_Plot_Designist_0005Până atunci plănuim o vizită la Plot & Coffee Shop, unde se poate răsfoi acest nou abecedar creativ. Se pare că aici se întâmplă multe lucruri care ne plac!

TTC_Plot_Designist_0007Eveniment de lansare “26 Characters.The Book”

A – Evelin Bundur
B – Dan Tase
C – Paula Rusu
D – Andrei Ogradă
E – Loreta Isac
F – Felix Hornoiu
G – Saddo
H – Aitch
I – Alex Beltechi
J – Octavian Budai
K – Istvan Vasil
L – Laura Iane
M – Koma
N – Ovidiu Hrin
O – Vian Peanu
P – Radu Pose
Q – Ștefan Lucuț
R – Ioana Șopov
S – Andrei Robu
T – Noper
U – Andreea Țimpea
V – Nadejda Ghilca
W – Kitra
X – Ana-Maria Grigoriu
Y – Stelian Dobrescu
Z – Vlad Neuman

Fotografii prin: The Type Collective

2 Comments

  1. […] Aici  a avut loc și expoziția “26 Characters. The Book”, a celor de la Type Collective, despre care ți-am povestit. […]

  2. […] La începutul anului v-am povestit despre un alt proiect de graphic design ce implică alfabetul prin viziunea unui artist pentru fiecare literă: “26 Characters. The Book”, o inițiativă The Type Collective & Friends. […]

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed