O casă din Franța anilor 1930 transformată hipermodern

Cu siguranță nu vă așteptați ca o casă din 1930, din Franța, să fie transformată într-un spațiu hipermodern în nuanțe de grej și combinații grafice între marmură, lemn și metal. Hélène și Olivier Lempereur, un duo de excepție în peisajul arhitectural contemporan, au reușit să creeze un cămin modern și luxos la polul opus romantismului franțuzesc.

OL 03 CH. DICKENS 023 Multe piese de mobilier vin de la brandul belgian JNL.OL 03 CH. DICKENS 025

Un astfel de proiect a necesitat intervenții arhitecturale complexe, pentru a restructura și optimiza fiecare zonă a cladirii. Rezultatul? Un apartament spectaculos în care totul este gândit până la cel mai mic detaliu.

OL 03 CH. DICKENS 005Obiectele de iluminat au fost achiziționate de la Kreon. Biblioteca este confecționată din lemn de stejar. Piramida este o piesă creată de artistul Bernard April.OL 03 CH. DICKENS 022Colecție personală de căști

Amenajarea întregului apartament mizează pe un joc de lumini și transparențe. Cei doi designeri arhitecți au renunțat la pereții masivi atunci când au putut și au ales materiale transparente, culori neutre, intervenind când a fost necesar cu câteva pete de culoare care sunt puse în valoare cu ajutorul luminii.

OL 03 CH. DICKENS 078

OL 03 CH. DICKENS 084

Hélène și Olivier au ales pentru zona dedicată celor mici să introducă o nuanță aprinsă, roșul, în câteva elemente decorative. Un covor și un panou de sticlă colorată pe holul care duce spre baie au dat viață unei încăperi all white. Baia corespunzătoare dormitorului continuă pe același stil. De data aceasta ei au ales o cadă înconjurată de o lumină roșie difuză.

OL 03 CH. DICKENS 080Baia a fost separată de dormitor printr-un panou de sticlă mată. Lumina reflectată în panoul de sticlă roșie de pe hol pătrunde astfel și în baie, iar efectul este unul magic subtil și foarte romantic. 

OL 03 CH. DICKENS 081Cada este de la Aquamass, iar peretele de sticlă este Au Gré du Verre.

Dormitorul matrimonial se află la polul opus din punct de vedere cromatic față de cel al copiilor: aici nuanțele neutre sunt înviorate de violetul draperiilor. Pereții au fost placați cu panouri din lemn lucios, iar tetiera patului, din piele, ca și televizorul sunt încastrate în aceste panouri. Pentru un plus de romantism a fost instalat în dormitor și un mic șemineu care accentuează conexiunea cu natura sugerată de lemn.

OL 03 CH. DICKENS 077 Noptierele sunt create de Olivier Lempereur

OL 03 CH. DICKENS 076

OL 03 CH. DICKENS 085

Și să nu uităm că ne aflăm în Franța, cea mai mare producatoare de vinuri din lume și creatoare de haute cuisine, așadar spațiul dedicat escapadelor culinare a fost cu atenție amenajat. Un pahar de vin nu va lipsi niciodată din tabietul unui francez, așa că Hélène și Olivier s-au gândit la un spațiu de depozitare și de colecționare a celor mai exclusiviste sticle de Chardonnay și Pinot Noir pentru zona de dinning. Suporturile din metal și sticlă despart bucătăria de dining.OL 03 CH. DICKENS 061

Panoul luminos din onyx încălzește camera, fiind o  piesă de rezistență atât pentru bucătărie cât și pentru dining.

OL 03 CH. DICKENS 059

OL 03 CH. DICKENS 049Masă ovală din piatră, creație Olivier Lempereur.

OL 03 CH. DICKENS 044OL 03 CH. DICKENS 015
Scară monumentală suspendată, scăldată în lumină naturală.

La o astfel de casă nu putea lipsi grădina accesorizată cu piscină. O oază de liniște în spatele agitației cotidiene și locul perfect unde să te refugiezi dupa o zi agitată de muncă! Din păcate nu toți ne putem bucura de ea, dar o putem o admira. 🙂

OL 03 CH. DICKENS 030OL 03 CH. DICKENS 007

OL 03 CH. DICKENS 009Grădina este prevăzută și cu o bucătărie exterioară.

OL 03 CH. DICKENS 001Ieșirea spre curte

Pentru un alt apartament semnat Hélène și Olivier Lempereur, aruncați un ochi și aici.

Fotografii prin: Olivier Lempereur

One Comment

  1. E luxos, dar… foarte rece.

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed