3 locuri noi din București pentru seri fine, de toamnă!

Simțiți cu toții că nu prea mai e de stat seara la terasă, nu-i așa? 🙂 Ne retragem spre interioare fine și vă propunem 3 locuri noi în care merită petrecută măcar o seară designist în București.

Locuri noi din Bucuresti - Designist (6)Bocca Lupo este restaurantul care a ajuns la noi înainte să ajungem noi la el, datorită prietenei și cititoarei DESIGNIST Andreea Sofrone. Mulțumim, Andreea! 🙂 Pentru că drumul prin Piața Operei era drumul ei spre birou, Andreea ne-a trimis o fotografie de cum s-a finalizat amenajarea, “amenințându-ne” că urmează să-și petreacă seara… în gura lupului. 🙂

Locuri noi din Bucuresti - Designist (7)Sucitorul – acest mâner cool!
Locuri noi din Bucuresti - Designist (8)În jumătatea de Fiat 850 (specific anilor ’60) se pregătește pizza, care apoi merge la cuptor. 🙂Locuri noi din Bucuresti - Designist (15)

Amenajarea este semnată de arh. Corvin Cristian, care de data aceasta a reinterpretat ingenios și cu un strop de umor elementele iconice pentru un restaurant toscan. A pornit de la calcar, pe care l-a găsit în Dobrogea, nu în Italia, dar a cărui textură caldă, cu urme de scoici, amintește de țărmul italian și te duce cu gândul la fructe de mare.

Candelabrele din sticlă de Murano sunt completate de “buchete” expresive de sticle roșii. Am găsit aici și replica celebrului portret al lui Lorenzo de Medici, de Rapfael (1518), dar și replica scaunului Superleggera, semnat Gio Ponti (și produs în 1957). Citându-l pe Corvin Cristian, acum i se spune Lessleggera. 🙂

Locuri noi din Bucuresti - Designist (11)

Celălalt model de scaun, în capul mesei în fotografia de mai sus, a fost găsit pe stradă de arhitect. I-a plăcut designul, pe care îl bănuiește realizat de un inginer al anilor ’50, în fabricile comuniste de mobilier. Și pentru că e foarte confortabil și funcțional, l-a refăcut cu mici ajustări într-un atelier din Transilvania.

Locuri noi din Bucuresti - Designist (9)Nu lipsesc nici Vespa ancorată de perete alături de o bicicletă de curse made in Italy. Și nici pattern-ul specific trattoriilor italienești.

116_p317246967-6_jpg_20140827132105Pentru proiect, arhitectul a colaborat cu arh. Bianca Beis. Sursa foto.
Locuri noi din Bucuresti - Designist (10)

Din Toscana, mergem la Berlin – pe strada Constantin Mille (București), deasupra clubului Control. Aici s-a deschis Alt+Shift, așa că urmează comanda Ctrl+Alt+Shift. 🙂 Vestea bună e că amenajarea semnată Lama Arhitectura arată impecabil de occidental & industrial. Și continuă cu faptul că în timpul unui party în club poți veni la etaj pentru o pauză de masă.

Un alt proiect Lama Arhitectura care ne place și merită introdus în programul serilor de toamnă este Interbelic Victoria.

Locuri noi din Bucuresti - Designist (18)

Locuri noi din Bucuresti - Designist (14)Fotografii: Cristian Vasile Photography, via București Optimist.
Locuri noi din Bucuresti - Designist (16) Locuri noi din Bucuresti - Designist (17)

10679905_948535298497332_7734719664011097982_oÎncheiem cu un loc deschis la începutul verii: Salon Golescu, amenajat tot de arh. Corvin Cristian în colaborare cu arh. Bianca Beis. Ne place eclectismul lui ușor colonial, cu un vibe foarte jazzy, de anii ’50 – ’60. Un răsfăț al texturilor în acest decor, care te învăluie ca notele ușor disonante, dar atât de armonioase ale unei piese de Dave Bruebeck.

Locuri noi din Bucuresti - Designist (2) Sursa fotoLocuri noi din Bucuresti - Designist (3) Locuri noi din Bucuresti - Designist (4) Locuri noi din Bucuresti - Designist (12) Locuri noi din Bucuresti - Designist (13)

Locuri noi din Bucuresti - Designist (1)Să mai zică cineva că nu sunt locuri designish în București. 🙂

Fotografii: prin sursele menționate în articol

12 Comments

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed