3 locuri noi din București pentru seri fine, de toamnă!

Simțiți cu toții că nu prea mai e de stat seara la terasă, nu-i așa? 🙂 Ne retragem spre interioare fine și vă propunem 3 locuri noi în care merită petrecută măcar o seară designist în București.

Locuri noi din Bucuresti - Designist (6)Bocca Lupo este restaurantul care a ajuns la noi înainte să ajungem noi la el, datorită prietenei și cititoarei DESIGNIST Andreea Sofrone. Mulțumim, Andreea! 🙂 Pentru că drumul prin Piața Operei era drumul ei spre birou, Andreea ne-a trimis o fotografie de cum s-a finalizat amenajarea, “amenințându-ne” că urmează să-și petreacă seara… în gura lupului. 🙂

Locuri noi din Bucuresti - Designist (7)Sucitorul – acest mâner cool!
Locuri noi din Bucuresti - Designist (8)În jumătatea de Fiat 850 (specific anilor ’60) se pregătește pizza, care apoi merge la cuptor. 🙂Locuri noi din Bucuresti - Designist (15)

Amenajarea este semnată de arh. Corvin Cristian, care de data aceasta a reinterpretat ingenios și cu un strop de umor elementele iconice pentru un restaurant toscan. A pornit de la calcar, pe care l-a găsit în Dobrogea, nu în Italia, dar a cărui textură caldă, cu urme de scoici, amintește de țărmul italian și te duce cu gândul la fructe de mare.

Candelabrele din sticlă de Murano sunt completate de “buchete” expresive de sticle roșii. Am găsit aici și replica celebrului portret al lui Lorenzo de Medici, de Rapfael (1518), dar și replica scaunului Superleggera, semnat Gio Ponti (și produs în 1957). Citându-l pe Corvin Cristian, acum i se spune Lessleggera. 🙂

Locuri noi din Bucuresti - Designist (11)

Celălalt model de scaun, în capul mesei în fotografia de mai sus, a fost găsit pe stradă de arhitect. I-a plăcut designul, pe care îl bănuiește realizat de un inginer al anilor ’50, în fabricile comuniste de mobilier. Și pentru că e foarte confortabil și funcțional, l-a refăcut cu mici ajustări într-un atelier din Transilvania.

Locuri noi din Bucuresti - Designist (9)Nu lipsesc nici Vespa ancorată de perete alături de o bicicletă de curse made in Italy. Și nici pattern-ul specific trattoriilor italienești.

116_p317246967-6_jpg_20140827132105Pentru proiect, arhitectul a colaborat cu arh. Bianca Beis. Sursa foto.
Locuri noi din Bucuresti - Designist (10)

Din Toscana, mergem la Berlin – pe strada Constantin Mille (București), deasupra clubului Control. Aici s-a deschis Alt+Shift, așa că urmează comanda Ctrl+Alt+Shift. 🙂 Vestea bună e că amenajarea semnată Lama Arhitectura arată impecabil de occidental & industrial. Și continuă cu faptul că în timpul unui party în club poți veni la etaj pentru o pauză de masă.

Un alt proiect Lama Arhitectura care ne place și merită introdus în programul serilor de toamnă este Interbelic Victoria.

Locuri noi din Bucuresti - Designist (18)

Locuri noi din Bucuresti - Designist (14)Fotografii: Cristian Vasile Photography, via București Optimist.
Locuri noi din Bucuresti - Designist (16) Locuri noi din Bucuresti - Designist (17)

10679905_948535298497332_7734719664011097982_oÎncheiem cu un loc deschis la începutul verii: Salon Golescu, amenajat tot de arh. Corvin Cristian în colaborare cu arh. Bianca Beis. Ne place eclectismul lui ușor colonial, cu un vibe foarte jazzy, de anii ’50 – ’60. Un răsfăț al texturilor în acest decor, care te învăluie ca notele ușor disonante, dar atât de armonioase ale unei piese de Dave Bruebeck.

Locuri noi din Bucuresti - Designist (2) Sursa fotoLocuri noi din Bucuresti - Designist (3) Locuri noi din Bucuresti - Designist (4) Locuri noi din Bucuresti - Designist (12) Locuri noi din Bucuresti - Designist (13)

Locuri noi din Bucuresti - Designist (1)Să mai zică cineva că nu sunt locuri designish în București. 🙂

Fotografii: prin sursele menționate în articol

12 Comments

 1. florin

  Sunt amenajate frumos si cu bun gust, dar cand prezentati un restaurant ar fi frumos sa vorbiti si despre preparatele pe care le vom gasi acolo. In final indemnati cititorii sa mearga la un restaurant, nu la un muzeu sau un targ de mobila

 2. Sigur ca este si un bucatar angajat acolo, dar nu cred ca pofta de mancare ne atrage catre locurile frumoase.

 3. Iulia

  Dimpotriva, Florin, ideea acestui articol este cea de a le arata cititorilor amenajarea impresionanta a acestor restaurante, in final ramanand ca ei sa decida daca sunt impresionati indeajuns incat sa caute informatii suplimentare. E un site legat de arhitectura si design, nu o revista online de localuri “la moda”.

 4. Dragos

  In Bocca Lupo inseamna Bafta in italiana! E o expresie si nu vad legatura cu numele unui “restaurant”
  Ma rog, daca asta a inteles proprietarul inseamna ca si ceea ce e in interior poate fi la fel!
  Bafta oricum celor care-i calca pragul.

 5. Dani

  Da, sunt convins ca este angajat si un bucatar acolo (afirmatia asta suna ca si cum ai spune ca la un teatru vin si actori sau ca la un concert va canta.. poate.. cineva).. dar chiar si luand in calcul doar arhitectura/decoratiile interioare, arata foarte rece si neprimitoare.

  Arata urat. Rece si trist. Nu mi se par locuri suficient de calde/simpatice/dragute pentru a incerca sa iau masa acolo. Poate o recenzie extaziata din punct de vedere culinar m-ar fi facut sa incerc macar, dar evidenta apatie fata de atributul principal al unui restaurant (e.g mancarea) ma face cu atat mai mult sa evit recomandarile de mai sus.

 6. CEZAR

  destul de aproape de Bocca Lupo, si tot cu specific italian, si tot recent deschis, intr-o cladire nouă este Il Tempio.

  pentru alte detalii: http://www.iltempio.ro/

 7. Bai, dar de preturile produselor nimic? Cat era o pizza, cat era o limonada?

 8. oana

  NU – doar daca nu aveti ce face cu banii (meniurile supradimensionate nu pot fi manevrate fara riscul de a-l lovi pe cel din fata, stanga sau dreapta ta; nu se poate citi ce se poate manca/bea fara lanterna de-acasa(noi nu am adus-o), – totusi, am descifrat ca au doar un singur fel de bere; lumina este suficienta pentru o atmosfera sumbra, nicio lumanare pe masa, niciun zambet pe fata personalului, o clipa am fost ingrijorata ca au inghitit toti matraguna; chelnerii nu te baga in seama iar daca ai o haina care trebuie dusa la cuier iti trebuie noroc, rabdare, sau un scaun suplimentar…mancarea? nu stiu, dupa zece minute in care nu s-a intamplat nimic, desi localul era cam gol, ne-am ridicat si am plecat spre locuri mai primitoare) PS: masina galbena e simpatica, dar atat

 9. oana

  si comentariile sunt cenzurate

 10. david

  Au inceput sa arate toate la fel. Alt arhitect in afara de nea Corvin asta chiar nu se mai gaseste?

 11. Cristian

  Mai ales primul (Bocca Lupo) si ultimul (Salon) “seamana” ca doua picaturi…

 12. Alexandru

  Am fost la il tempio. Au o mancare foarte buna si preturi decente. Merita incercat

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed