6 ghivece care rup stilul

Totul a început cu Sky Planter: ghiveciul care se agaţă de perete sau de tavan cu susul în jos şi te scapă pe termen mai lung de grija udării plantelor, plus că mai face şi o economie de apă. Şi, cum v-am spus deja, arată genial şi afară, şi în casă.

Mai multe detalii despre Sky Planter şi cum îl poţi aduce la tine acasă aici.

Apoi, curiozitatea odată stârnită ne-a făcut să căutăm ghivece care nu numai că arată… atipic, dar vin cu soluţii foarte deştepte pentru plantă şi pentru noi. Cum este, de pildă, IV Plant Pot, de la Vitamin living.

Ei bine, da, noi îi spunem “ghiveciul care nu-ţi lasă planta să moară”: vine la pachet cu o perfuzie, care se aplică după toţi termenii medicali deja ştiuţi – se agaţă pe o tijă şi permite reglarea cantităţii de apă pe care o primeşte planta.

Ghiveciul este din fibră de sticlă şi are dimensiunile: diametru 53 x h 31.5 cm. Nu e o apariţie spitalicească, ci una chiar cu umor care te linişteşte asupra stării plantei. Cât timp e lichid în rezervor, totul e bine 🙂

Costă 159,5 lire sterline, prin Vitamin living.

Pentru că ne plac mult cănile de cafea (da, suntem consumatori fideli!), am găsit ghiveciul care să ne facă dimineţile mai vesele. Ne şi imaginăm cana noastră mică cu cafea aburindă, lângă cana cea mare plină de flori 🙂

Chiar e un ghiveci – diametru 31 x h 27 cm – care te va face să te simţi ca o Alice în Ţara Minunilor. Poate fi comandat prin SCP.

Tot la Vitamin Living, cei care şi-au propus să ne facă viaţa mai puţin banală, am găsit ghivece prevăzute cu o mică tăviţă, în care îţi poţi depozita ceva sau pe care o poţi folosi drept un minibol sau, pentru fumătorii dintre noi, drept scrumieră.

Tăviţă de folosit după preferinţe şi pasiuni. Noi am ţine în ea cheiţe vechi care oricum nu mai ştim la ce folosesc.  Este din ceramică, are diametru 18 x h 12 cm, costă 34, 5 lire şi poate fi comandat aici.

De curând l-am descoperit pe Willow, ghiveciul care îţi poate aduce mai mult din natura înconjurătoare pe balcon. Inspirat de forma unei sălcii, Willow te lasă să plantezi în acelaşi ghiveci mai multe tipuri de flori. Cele care cresc cel mai înalt pot fi aşezate în mijloc, iar din “ramurile” sale pot înflori flori mai mici, plante curgătoare etc. Tu faci designul minigrădinii de pe balcon 🙂

Willow este din oţel lăcuit, tăiat cu laser. Iar dacă în mijloc nu vrei să plantezi nimic, cu ajutorul unui top din stejar va fi transformat într-un taburet pe care poţi sta înconjurat de florile de pe laterale.

Este creat de designerul Louise Hederstrom şi poate fi comandat prin brandul suedez Nola, de urmărit pentru frumuseţile atât de stylish pentru exterior. Willow are diametru 48 x h 70 cm.

Şi am găsit cel mai frumos şi practic ghiveci pentru ierburile din bucătărie, după Sky Planter, fireşte. Este vorba despre Herb Stand, de la Normann Copenhagen: simplu, grafic, de impact, cu foarfeca inclusă.

Este din plastic şi oţel, are o înălţime de 16 cm, ierburile se udă uşor şi arată proaspăt.

Cam atât despre ghivece cool, vă lăsăm cu inspiraţia activată pentru a aduce pe balcon, în grădină şi prin casă flori în super suporturi 🙂 O vară cu multe multe flori şi prospeţime să avem!

One Comment

  1. […] şi lămpile Knot, semnate Vitamin Living, despre ale căror creaţii ingenioase, gnomul urban şi ghiveciul cu perfuzie, v-am mai povestit pe […]

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed