#7deacasă – festivalul Zilele Nordului cere ajutorul pentru spitalele din județul Botoșani

Știm, nu e tipul de noutăți designish cu care te-am obișnuit, dar vremuri excepționale cer propagare excepțională a informațiilor. Ca urmare, îți spunem că Asociația Nord lansează campania #7deAcasă, chemând comunitatea botoșăneană să strângă rândurile în lupta împotriva pandemiei de COVID-19. Se întâmplă prin intermediul celei de-a șaptea ediții a Zilelor Nordului, cel mai mare festival de muzică, arte, sport și călătorii găzduit pe colțul celor trei frontiere – România, Ucraina și Republica Moldova.

Pe larg, a șaptea ediție a Zilelor Nordului este și prima în care se pun la vânzare bilete de festival. Așa că, dacă achiziționezi BILETUL NORDULUI, toți banii vor ajunge la spitalele și inițiativele civice din județ. Poți alege să donezi 10 lei, 50 de lei sau 100 de lei.

Detalii găsești pe entertix.ro, care își donează toate comisioanele către această cauză – aici, și pe zilelenordului.ro/7deacasa.

Poți face donații și în conturile Asociației Nord, deschise la BCR:

  • RO13 RNCB0301147711260001 (lei),
  • RO56 RNCB0301147711260003 (euro),

cu mențiunea „donații spitale” sau „7deacasă”.

„Încă din septembrie anul trecut am început pregătirile pentru ediția a șaptea a Zilelor Nordului. Am ales pentru ea sloganul #Cei7AniDeAcasă și urma să fie cea mai spectaculoasă și mai de impact de până acum. Însă azi, din cauza evoluției îngrijorătoare a pandemiei de coronavirus în România, nu numai festivalul nostru este pus în pericol, ci și sănătatea publică a românilor. E de datoria tuturora să ne mobilizăm și, dacă o facem repede și cu bine, avem motive să fim optimiști și putem spera că la finalul verii ne vom vedea cu toții cu bine la Zilele Nordului”, declară Ștefan Teișanu, președintele Asociației Nord.

Lista celor #7deAcasă / șapte acțiuni care pot fi făcute de acasă:

#1 Caută companii care să doneze bani pentru echipamente și materiale medicale. Donațiile se fac în conturile Asociației Nord deschise la BCR:

  • RO13RNCB0301147711260001 (lei)
  • RO56RNCB0301147711260003 (euro), cu mențiunea „donații spitale” sau „7deAcasa”.

#2 Dacă ai informații despre ateliere și fabrici care pot produce materiale de protecție, le poți trimite la alex@nordul.ro sau pe pagina www.facebook.com/zilelenordului.

#3 Oferă servicii de cazare sau masă medicilor și celor aflați în nevoie. Dacă ai un hotel, o pensiune sau un restaurant, oferă-ți serviciile pentru cei din linia întâi. Dacă poți ajuta în alt fel, contactează-ne și te punem în legătură cu ei.

#4 Cumpără Biletul Nordului

Pentru prima oară de la lansare, Zilele Nordului pune în vânzare bilete la festival! Biletul Nordului este un mecanism de solidaritate prin care iubitorii de Nord pot dona 10, 50 sau 100 de lei pentru spitalele din județul Botoșani.

#5 Donează sânge

Donarea de sânge nu este doar permisă, ci și strict necesară în această perioadă. Mergi la cel mai apropiat centru de donare și îndeamnă-i și pe alții să doneze.

#6 Respectă cu strictețe regulile comunicate de autorități și învață-i și pe alții să facă la fel.

Respectarea regulilor și recomandărilor comunicate de către autorități va salva vieți. Stai acasă, protejează-te, respectă normele de igienă și de distanțare socială. În acest fel vom evita supraîncărcarea spitalelor și consecințele ei tragice.

#7 Oferă sprijin emoțional și mental familiei tale, prietenilor și colegilor tăi

Pentru nimeni nu e ușor să petreacă atâtea săptămâni în casă, despărțit de cei dragi și cu gândul la pericolele din jur și la viitorul incert. Ține legătura cu cei dragi, sună-i frecvent, organizați întâlniri video pe internet, încurajează-i.

Mai multe detalii pe www.zilelenordului.ro.

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed