8 coșuri de picnic și 8 locuri unde visăm să contemplăm natura vara asta

“Nici o vară fără picnic!” O declarație pe care o făceam încă de prin 2012, când plecam la Bran să realizăm shooting-uri de primăvară, la un picnic light, pe deal. Atunci când vine vorba de lifestyle, design și styling, luăm lucrurile în serios. Pentru că, oricât de puternică ar fi starea de briză acum, în iulie, un designist adevărat nu lasă picnicul la voia întâmplării. Îi place să audă clinchetul paharelor de sticlă în liniștea pajiștii. Sau zgomotul cuțitului de inox pe ceramica farfuriei, în foșnetul frunzelor. Sau să dea check in cu o fotografie în care lumina apusului de soare cade grafic pe răchita împletită.

cos picnic 4 persoane Champs de Mars-1

Te îndemnăm la picnic și vara asta. Dar nu oriunde (aici am răsfoit albumele foto din călătoriile de designist) și nu cu orice fel de… echipament (aici ne-a venit în ajutor colecția de coșuri de picnic complet echipate de la iLUX.ro). Te invităm să descoperi locuri pe care noi le-am vizitat și unde ne-ar fi plăcut la un moment dat să avem un coș bine dotat și plin cu bunătăți, pentru a zăbovi o zi întreagă.

1. Unde: pe o pajiște, lângă Câmpulung Muscel, în drum spre Cabana Voina

ilux-cosuri-picnic-designist_11

Cu ce coș de picnic să pornești la drum: Louvre

cos_picnic_6_persoane_louvre_1

Este un coș de picnic pentru 6 persoane, fiind cel mai încăpător și rezistent model de la iLUX.ro. Vei avea, pe lângă tacâmuri, pahare și farfurii ceramice, și 6 cănuțe din metal și un termos pentru a păstra limonada rece. Ceea ce îl diferențiază de alte coșuri de picnic este compartimentul frigorific, care ocupă jumătate din suprafața coșului. Deci adio cutie frigorifică din plastic și alergături după gheață!

cos_picnic_6_persoane_louvre

2. Unde: Ursa Mică Glamping Resort, tot pe lângă Câmpulung Muscel

ilux-cosuri-picnic-designist_01

Cu ce coș de picnic să pornești la drum: Champs-Élysées

cos-picnic-4-persoane-champs-elysees--1

Champs-Élysées este un coș de picnic pentru 4 persoane, care îți va transforma ieșirile la iarbă verde în răsfățuri elegante precum bulevardul cu același nume. Este singurul model din gama iLUX.ro care are toate baretele, chingile și curelele din piele (și la interior, și la exterior). Vine cu o pătură impermeabilă și șervete textile asortate, precum și compartiment frigorific detașabil.

cos-picnic-4-persoane-champs-elysees--2

3. Unde: Pe plaja Kipi, insula Samothraki

ilux-cosuri-picnic-designist_04

Cu ce coș de picnic să pornești la drum: Marine

cos-picnic-6-persoane-Marine---3

Pentru picnicuri pe malul mării, îți vine în ajutor Marine, în stil estival. 🙂 Are tacâmuri, pahare și farfurii ceramice pentru 6 persoane, iar totul (pătura, șervetele, husa interioară, cataramele) se asortează cu marea, pescărușii și ambarcațiunile acostate în port. Și, pentru că sigur ți s-a întâmplat măcar o dată să verși vinul pe pătura de picnic, îți dă o mână de ajutor suportul pentru pahare de vin. De înfipt în nisip sau în pământ. 🙂

suport-pahare--2

4. Unde: pe plaja Therma, cu vedere către Munții Saos, tot pe insula Samothraki

ilux-cosuri-picnic-designist_02

Cu ce coș de picnic să pornești la drum: Palais Royal

Este un coș de picnic pentru 4 persoane, care te îndeamnă mai degrabă la un ospăț regesc decât la o masă câmpenească. Are tot ce-i trebuie, precum toate aceste coșuri realizate din nuiele întregi de răchită: pahare de sticlă, farfurii ceramice și tacâmuri din oțel inoxidabil, briceag cu tirbușon, solnițe, tocător, cuțit de pâine, termos și cănuțe de metal. Și nelipsitul compartiment termoizolant pentru alimente.

 

cos-picnic-4-persoane---Palais-Royal--4

5. Unde: Pe un deal, la poalele muntelui, cu vedere către Marea Egee

ilux-cosuri-picnic-designist_06

Cu ce coș de picnic să pornești la drum: Saumur

Este pentru tine și your significant other. Și, pentru că e mai mic, cântărește doar 2 Kg, dar are tot ce ai putea avea nevoie pentru o masă în doi. Rămâne să cauți peisajul și panorama la mare, oricare ar fi ea.

cos-picnic-2-persoane-Saumur--2

6. Unde: popas în drum spre lacul Sfânta Ana, când se ridică ceața

ilux-cosuri-picnic-designist_08

Cu ce coș de picnic să pornești la drum: Paris

Vara aceasta, nu trebuie să ajungi în Jardin du Luxembourg din Paris pentru un picnic à la française. Ai nevoie de un coș de picnic în care să ai grijă să pui croissants, foie gras și macarons. Este pentru 6 persoane, are toate dotările menționate de noi mai sus și îi poți asorta patura impermeabilă Paris.

cos-picnic-6-persoane-Paris--2

7. Unde: Pe plaja dintre stânci, după o scurtă drumeție pe colinele din Pachia Ammos, Samothraki

ilux-cosuri-picnic-designist_10

Cu ce coș (de fapt rucsac) de picnic să pornești la drum: Voyage

Dacă iubești muntele în aceeași măsură în care iubești și marea, te invităm să escaladezi câteva stânci pentru a ajunge la “plaja din Laguna albastră”. Remember? 🙂 Iar pentru asta trebuie să ai mâinile libere. Pentru un picnic acolo, vei avea nevoie de Voyage – un rucsac care să poarte întreaga recuzită de picnic, pentru 4 persoane. Are pahare și farfurii din plastic dur, tocmai pentru a fi mai ușor de dus în spate (cântărește doar 2,9 kg).

Rucsac-picnic-4-persoane-Voyage---2

8. Unde: Tot în estul Samothraki-ului, cu vedere la mare și la caprele sălbatice

ilux-cosuri-picnic-designist_12

Cu ce coș de picnic să pornești la drum: Montmartre

După cum ne sugerează și numele său, acest coș de picnic ne îndeamnă la… urcat. Nu prea mult, deoarece cântărește 5 Kg, însă o colină vei putea să cucerești. Iar când vei vedea și marea cât privești cu ochii, vei striga “Victorie!”. Este pentru 4 persoane și are cel mai lung mâner dintre toate modele, de aceea poate fi ținut de două persoane. Cele două capace se deschid în lateral, astfel că poți pune în coș și o baghetă de pâine, de exemplu, dacă lași întredeschis unul dintre capace.

cos-picnic-4-persoane-Montmartre--1

Chiar dacă toate numele coșurilor de picnic te poartă cu gândul către Franța, îți urăm să te lași purtat de val și să ai o vacanță mai puțin urbană, plină de escapade în natură, pe la noi sau pe oriunde, unde simplitatea și frumusețea ei te îndeamnă la cele mai stylish picnicuri de vară! Sau ce zici de un cadou (că tot e sezonul nunților) pentru el și ea: vacanța + coșul de picnic. Ar fi poate cel mai original dar de nuntă. Nu uita să le spui că te-ai inspirat de pe designist. 😉

Pentru tine, care este coșul de picnic ideal?

Fotografii de produs: prin iLUX.ro
Fotografii peisaje: Elis Popescu, Iulia Buttu, prin Ursa Mică Glamping Resort

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed