Cum arată o baie care antrenează toate simțurile?

Înainte de toate, hai să-ți spunem cum arată pentru noi o baie care antrenează toate simțurile 🛁. Lumină naturală – un perete vitrat prin care se văd câțiva palmieri, ce formează un paravan de intimitate. Lumină de atmosferă, lumânări parfumate, uleiuri esențiale. Placări ceramice din piatră naturală. O muzică ambientală – valurile mării spărgându-se la mal. Culori naturale, texturi fine, o pardoseală caldă sub picioare. Apa care curge pe piele ca o cascadă sau ca o ploaie. 🌧️

Colecția Y – OMNIRES prin Neakaisa.ro

Baia pe care tocmai am descris-o aduce în discuție designul imersiv, despre care vorbim astăzi, iar provocarea vine de la Neakaisa.ro, locul unde baia ta de vis prinde contur.

Pe final de septembrie, am participat la unul dintre cele mai interesante evenimente ale toamnei, dedicat arhitecților și designerilor de interior: ENHANCE SENSES THROUGH DESIGN. Un eveniment pus în scenă de Neakaisa.ro (magazinul online unde găsești un univers întreg de produse pentru amenajarea băii și a bucătăriei) în colaborare cu OMNIRES, brand polonez de obiecte sanitare, baterii și accesorii pentru baie și bucătărie, care ne-a încântat prin calitatea produselor și abordarea inovatoare.

Ideea evenimentului a fost de a aduce în atenție importanța designului imersiv în amenajarea spațiilor interioare și mai ales a băilor, subliniind cum o astfel de abordare poate să contribuie la bunăstarea noastră emoțională, stimulând toate simțurile.

Dar ce este designul imersiv?

Este o abordare relativ nouă în arhitectură și design interior, care pune accentul pe crearea unor spații ce captează toate simțurile utilizatorilor și le oferă nu doar un interior funcțional, ci și o experiență senzorială. Prin folosirea materialelor, culorilor, luminilor, texturilor potrivite și chiar a parfumului, designul imersiv nu doar atrage atenția vizuală, ci și angrenează simțurile: tactil, olfactiv, auditiv. Într-un astfel de spațiu, te simți conectat emoțional și senzorial, interacțiunea cu mediul respectiv devenind o experiență memorabilă.

În cadrul evenimentului, specialiștii invitați au evidențiat modul în care arhitecții și designerii de interior pot integra acest concept în proiectele lor, pentru a crea spații care nu doar să fie frumoase, ci și să inducă emoție.

Discuția pe tema IMMERSIVE DESIGN: HOW TO CREATE INTERIORS THAT ENGAGE EMOTIONS AND SENSES a fost provocatoare – panelul invitat de Neakaisa.ro reunind cinci specialiști din diverse domenii, fiecare aducând o perspectivă personală asupra modului în care spațiile pot influența starea de bine a utilizatorilor.

Moderatoarea discuției, arh. Elena Ștefănescu (Studio AE), a ghidat conversația între invitați: designer de interior Laura Monica Dima (Dilamo Design), arh. Cristiana Zgripcea, Kamila Dare, reprezentanta OMNIRES și Sabina Croitoru, psiholog clinician, care a menționat legătura dintre simțuri, emoții și design, arătând cum un mediu armonios poate reduce stresul și amplifica sentimentul de confort și siguranță.

Dezbaterea s-a concentrat pe un schimb de idei despre cum poți crea interioare care nu doar să răspundă nevoilor funcționale, ci să ofere o experiență senzorială completă, menită să îmbunătățească calitatea vieții. Am aflat că este important ca într-un concept de design interior să poată fi integrate cât mai multe stimulente pentru simțuri. Pe primul plan este lumina. Lumina, texturile materialelor folosite, culorile și, nu în ultimul rând, elemente naturale: lemn, piatră, plante. Toate, cumulate, pot crea un design care să-ți angajeze toate simțurile, zi de zi.

“Arhitecții și designerii de interior pun din ce în ce mai mult accentul pe crearea unor spații care să ofere nu doar funcționalitate, ci și o experiență completă, ce stimulează simțurile și influențează emoțiile. Aceștia integrează materiale naturale, texturi variate și soluții inovatoare de iluminat pentru a crea un mediu care invită la relaxare și wellbeing. În ceea ce privește obiectele sanitare, aleg produse cu design elegant și tactil, care să contribuie la o atmosferă de „spa” în baie”, ne spun reprezentanții Neakaisa.ro și OMNIRES.

La eveniment au participat arhitecți & designeri de interior, precum și profesioniști din industrie.

Sinergie în design

Parteneriatul dintre Neakaisa și OMNIRES este o dovadă clară a angajamentului celor două branduri de a sprijini inovația și calitatea în designul interior. Asfel, OMNIRES și-a găsit un loc special în portofoliul Neakaisa, devenind un partener important în oferta de produse sanitare premium. Prin acest parteneriat, arhitecții și designerii de interior au la dispoziție soluții inovatoare, adaptate nevoilor variate ale clienților, fie că este vorba despre amenajări rezidențiale sau spații comerciale.

Citește și: Am vizitat noul showroom Neakaisa.ro și am descoperit orice îți poți imagina pentru baia ta

“Am descoperit brandul polonez cu doi ani în urmă, la un târg de specialitate, unde am fost impresionați de inovațiile și designul elegant al produselor, care se aliniază perfect cu viziunea noastră de a oferi clienților soluții care îmbină estetica, funcționalitatea, inovația”, ne spune Laura Sardescu, Director General Neakaisa.ro (foto sus).

Gama de produse OMNIRES include baterii, obiecte sanitare, accesorii pentru baie și bucătărie – toate realizate din materiale de cea mai înaltă calitate.

Am mai aflat că produsele brandului polonez sunt din ce în ce mai folosite de arhitecți și designeri în proiectele lor. Bateriile, în afară de calitatea excepțională, se pot integra în multiple decoruri datorită varietății de finisaje disponibile (auriu, auriu periat, cupru, negru mat, crom etc.), precum și colecțiilor variate (stil industrial, clasic, vintage etc.).

Colecția Neo – OMNIRES

OMNIRES: inovație și sustenabilitate

Trebuie să-ți spunem că, de-a lungul anilor, brandul polonez a strâns premii importante: Red Dot Design Award și German Design Award fiind unele dintre cele mai prestigioase recunoașteri ale calității produselor la nivel internațional.

La eveniment, am avut ocazia să testăm câteva produse, pe care le-am și pus pe lista de Favorite. 💗Brandul se remarcă printr-o serie de atuuri care îl diferențiază pe piața obiectelor sanitare. Fondat pe principiile sustenabilității, produsele îți atrag atenția prin designul contemporan, curat și elegant, dar și prin tehnologia de ultimă generație pe care o integrează, ceea ce le face și extrem de eficiente din punct de vedere al consumului de apă și energie, contribuind astfel la protejarea mediului.

Bateriile de bucătărie din colecția Switch au integrată o tehnologie specială de filtrare a apei. Pentru a bea apă filtrată poți deschide robinetul din partea de sus a bateriei. 

“Un aspect important este angajamentul lor față de calitate. Toate produsele OMNIRES sunt realizate din materiale de înaltă calitate, ceea ce le asigură durabilitate și rezistență în timp. În plus, brandul se concentrează pe inovație tehnologică, oferind soluții inteligente care facilitează utilizarea zilnică și contribuie la eficiența energetică. Colaborarea cu OMNIRES nu doar că îmbogățește portofoliul Neakaisa, dar ne și ajută să ne îndeplinim misiunea de a oferi clienților noștri produse care să le îmbunătățească experiența de utilizare și să le transforme spațiile de locuit în adevărate refugii de confort și stil”, adaugă reprezentanții Neakaisa.ro

Designul minimalist și atemporal al produselor OMNIRES le face potrivite pentru aproape orice tip de amenajare interioară. În imagine: colecția Contour.

Cum intri în legătura cu Neakaisa.ro

Încheiem aici povestea noastră, dar dacă dorești să vezi sau să testezi produsele premium OMNIRES și multe altele, o poți face prin intermediul Neakaisa:

📢 Website: www.neakaisa.ro
📢 Showroom: Strada Atelierului nr. 20, București
📢Email: suport@neakaisa.ro // office@neakaisa.ro
📢Telefon: 0376 300 091

Fotografii: via Neakaisa.ro, via OMNIRES 

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed