Am vizitat noul showroom Neakaisa.ro și am descoperit orice îți poți imagina pentru baia ta

“Ntzzz…păi cine v-a lucrat, domle, aici?!” O întrebare cu care te-ai întânit de mai multe ori, suntem siguri. 🙂 Ei bine, au trecut anii și domnul anonim, mai mult sau mai puțin priceput, care îți lucra odată baia, este înlocuit astăzi de o pleiadă întreagă de soluții pentru baie, care poartă nonșalant numele Neakaisa.ro. Nu doar online, ci, de anul acesta, și offline.

Am vizitat recent noul showroom bucureștean Neakaisa.ro, aflat într-o vilă monument istoric din zona Gării de Nord, pe Strada Atelierului nr. 20. Îți dăm toate detaliile despre cele 11 încăperi scenografice din care este compus și despre tot ce e hot în materie de amenajare a băilor. 👇

Apropo, dacă nu știi deocamdată cine este Neakaisa.ro, lasă-ne să facem prezentările: de aproape 10 ani, este un magazin online în care găsești un univers întreg de produse pentru amenajarea băii, dar și produse pentru amenajarea casei. Și când spunem univers, nu exagerăm: portofoliul lor include peste 15.000 de produse care vin de la producători de top, ca Ideal Standard, GeberitGrohe, Hansgrohe, Villeroy&Boch, Cersanit și muuulți alții.

Not your average Nea Caisă, ha? 😋

Din culise

Totul a început în 2014, când (foarte) tinerii antreprenori Laura și Vlad Sardescu au decis că e timpul pentru designul interior practic: fiecare piesă a întregului unei amenajări trebuie să bifeze și borna funcționalului și să arate impecabil (subscriem!). Ca urmare, fie că vorbim despre amenajarea băii, bucătăriei, despre tapet și corpuri de iluminat, riflaje decorative, sau despre îngrijirea grădinii, Laura, Vlad și întreaga lor echipă au ales pentru Neakaisa.ro game de produse în parteneriat cu arhitecți, designeri și constructori, astfel încât esteticul și funcționalul să facă treabă bună împreună.

Așa că nu-i de mirare că matematica Neakaisa.ro a adunat (din 2014 până în 2021) peste 28.000 clienți, peste 37.000 comenzi prelucrate și peste 200.000 produse expediate.

Am aflat mai multe direct de la ei, într-o zi de joi, cu soare, când am făcut un tur al showroom-ului alături de Claudia Istrițeanu, project manager, ocazie cu care am cunoscut-o și pe Laura Sardescu, CEO, un om fresh și energic, aflat atunci în febra pregătirilor de Back Friday. 🙂 Ne-am simțit ca într-o călătorie între trecut (casa monument istoric renovată), prezent (soluțiile actuale prezentate în showroom) și viitor (entuziasmul, curajul și pasiunea echipei de a continua ascensiunea brandului).

📌De reținut: showroom-ul de pe Atelierului este prima ieșire în offline a Neakaisa.ro. Spațiul este exclusiv concept, de teasing și inspirație, așa că vizitează-l dacă vrei să testezi live produsele de pe lista de cumpărături, dar păstrează-ți planurile de cumpărare pentru magazinul online 😉.

📌Oricum, în showroom primești câteva instrumente de ajutor:

👂 consultanță,

💶 discount-uri pe praguri valorice,

👀 oferte personalizate în funcție de necesitate si preferințe

🛒 livrarea gratuită a comenzilor

❤ muuultă inspirație și nu numai

Înainte să-ți facem un tur al celor 250 mp și 2 etaje pe care se întinde showroom-ul, trebuie să-ți povestim un pic despre minunata casă monument istoric în care se află ⬆️⬇️

✍️Din Studiul privind valoarea Istorico-Arhitectural Urbanistică a Imobilului (document oficial), aflăm că imobilul de pe Atelierului 20 a fost construit între anii 1890 și 1911, perioada de glorie a extinderii străzii. Utilizarea inițială: hotel de tranzit – Hotel Moldova (al cărui nume este marcat în pardoseala mozaicată de la intrare). Are o arhitectură eclectică și o tipologie clasică (subsol + parter + etaj + mansardă), cu încăperi așezate de-a lungul holului de primire.

Imagini de arhivă

Hai cu noi în tur!

În mai 2022, brandul Neakaisa.ro devenise suficient de puternic și stabil încât să-și facă planuri mari. “În vremuri de incertitudine, trebuie să plusezi cu mult curaj”, ne-au spus fondatorii lui, Laura și Vlad, așa că decizia de a deschide un showroom a fost urmarea firească: la finalul lunii februarie 2023 au început lucrările de amenajare a spațiului de pe strada Atelierului 20.

Laura Sardescu, Director General Neakaisa.ro

„În 2022 ne-am mutat sediul pentru că am mărit echipa, așa că am ales o locație unde să putem acomoda și componenta de showroom. Deși am semnat contractul de închiriere fix în ziua în care a izbucnit războiul din Ucraina, am considerat că ne aflăm la un nivel ridicat de maturitate a businessului, astfel încât trebuie să dezvoltăm și componenta offline, așa că am mers mai departe. Credem că în perioadele de incertitudine trebuie să ai curaj, să alegi cu atenție proiectele în care să investești atât financiar, cât și concentrare și efort. Iar pentru noi showroom-ul a fost următorul pas natural, un proiect pe care ni l-am dorit foarte mult și care a fost posibil datorită comunității create în jurul brandului, formată din arhitecți și producători”, ne spune Laura Sardescu, Director General Neakaisa.ro.

…iar noi profităm de ocazie ca să ți-i menționăm înainte să intrăm în detalii:

👓 Arhitecți și designeri: Studio AE, Anandree Design, In House Design, Kind Design Studio, IJO Studio, Dilamo Design, Iulia Știru Interior Design, Mialmi Design, Studio Quary, Cristian Pătrașcu Studio, Stefanidis Concept

👓 Producători: Ideal Standard, Geberit, FDesign, Grohe

Noul showroom este, de fapt, un puzzle format din 11 piese: 11 camere amenajate de cei 11 designeri și arhitecți de mai sus. 250 mp pentru inspirație, cu mai multe tipuri de amenajări ale băii și accesorii premium pro durabilitate, funcționalitate și design: de la obiecte sanitare la pardoseli, tapet, riflaje, mobilier inteligent și obiecte de design Numai bun pentru explorat opțiuni și descoperit soluții, în cazul în care ai nevoie de puțin curaj și multă inspirație în amenajare.

📎 Apropo de inspirație: pentru evenimentul de lansare a showroom-ului, echipa Neakaisa.ro a pregătit și o cronică nonconformistă și nostimă, cu povești, fotografii, info din culise și idei. Nu uita să o răsfoiești înainte să vii în vizită pe Atelierului 20 😉.

Până atunci, îți facem noi câte o scurtă cronică a fiecărei camere din showroom, cu detalii de la A la Z. Ia-le ca pe un mic atelier de realitate virtuală. Apoi, hotărăște-te când vrei să experimentezi totul de-a binelea 😉

Dansul matrimonial by Studio AE

🔎De la mobilier la proiecte urbane din zona de retail și birouri, precum și din domeniul rezidențial, Studio AE tratează fiecare proiect ca pe un demers către evoluție. Studioul a fost fondat de arh. Andrei Ștefănescu și arh. Elena Ștefănescu, iar în prezent echipa este formată din 7 arhitecți, în permanentă colaborare cu arhitecți urbaniști, ingineri de rezistență, topometriști, ingineri de instalații, verificatori și experți.

✨Cine spune că minimalismul și exploziile de culoare nu au nimic în comun? Baia creată de Studio AE pentru Neakaisa.ro sigur nu! Însumează ce-i mai bun din amândouă, prin lavoarele și spațiile de depozitare în stil scandinav și tapetul (da, nu e ceramică!) hipnotizant de pe perete. Iar mai statement decât bateriile aurii și bronz nimic nu e!

Auriu by Anandree Design

🔎Anandree Design, prin designerul Andreea Andreica, semnează mai ales proiecte din domeniul rezidențial, dar nu se ține departe nici de zona HoReCa. Și nici de showroom-uri, desigur 😊 

✨În showroom-ul Neakaisa.ro, camera pe care a amenajat-o stă sub semnul extravaganței: materiale non-convenționale care imită ceramica și riflaje super moderne, inserții de obiecte sanitare și corpuri de iluminat aurii, dansul alb-negru și multă îndrăzneală. 😎 Ah, ai văzut lavoarele cu finisaj de marmură neagră? 😍

Spa by In House Design

🔎Pasionată de arte vizuale încă din copilărie, arh. Flavia Buscan, fondatoarea biroului In House Design, a trecut de la desenul liber și geometria în spațiu la proiectarea de hale industriale, design personalizat de mobilier și apoi la arhitectură de interior.

Cada freestanding ca statement al întregii băi în stil modern, cu influențe clasice – așa și-au gândit cei de la In House Design amenajarea din showroom-ul Neakaisa.ro. Panoul cu riflaje speciale a fost folosit ca perete de fundal al căzii, iar lavoarul dublu plusează la capitolul funcționalitate. Și pentru că vorbim despre o cameră de baie inspirațională și foarte spațioasă, nu lipsește nici cabina de duș walk-in. Ca să te simți ca într-un spa 😊

Natura de acasă by Kind Design Studio

🔎Originalitatea și soluțiile intuitive sunt principalele elemente cheie ale proiectelor Kind Design Studio. Se bazează mai ales pe forme simple, indiferent că vorbim despre mobilier sau accesorii, și pun întotdeauna estetica în sprijinul funcționalității.

✨Pentru Neakaisa.ro, Kind Design Studio au mizat pe rotunjimi organice – nu degeaba peretele din spatele lavoarului este îmbrăcat în plante 😋. Culorile sunt tot naturale, iar confortul vine din familiaritate. Amenajarea este creată exclusiv cu obiecte Ideal Standard, brandul care a împărtășit conceptul naturii aduse în casă.

Inovator by IJO Studio

🔎Fie că-i spunem călătorie surprinzătoare sau descoperire creativă, ce e clar este că fiecare proiect IJO Studio (Beatrice Mares / Daniela Sechila) este croit în funcție de personalitatea clientului. Punem la socoteală și dialogul permanent cu echipa de construcții și furnizorii potriviți proiectului și schițăm o radiografie fidelă a activității lor.

✨În showroom, IJO Studio au spus o poveste veselă, colorată (oh, vopseaua cu textură copper!), luminoasă și inovatoare, cu mobilier în linii moderne, îmblânzit de nuanțe neutre, alb și gri. Produsul vedetă este, poate, unul surprinzător: vasul de WC cu funcție de bideu, cu design clar, funcții simple și intuitive și tehnologie cât cuprinde. Baia este amenajată cu produse sanitare Geberit.

Cenușăreasa by Dilamo Design

🔎”Amenajări contemporane care își vor păstra versatilitatea și funcționalitatea în timp” – așa își descrie designerul Laura Dima proiectele de la Dilamo Design. După o activitate în domeniul tehnic, a urmat studii de design interior și proiectare tehnică, apoi și-a creat un proces etapizat de lucru pentru a afla toate nevoile clientului și a-i crea soluții personalizate. 

✨Baia pe care a amenajat-o pe Atelierului 20 a avut un parcurs de Cenușăreasă: de la un spațiu neprietenos, cu multe colțuri și nu foarte generos, la o amenajare a unei băi moderne, cu tonuri pământii, accente de culoare și texturi naturale. Mâinile sus pentru modalitățile de iluminat inteligente!

Jungla by Iulia Știru Interior Design

🔎Proiecte livrate la cheie, cu amenajări care sporesc toate calitățile spațiului interior și implicit modul de viață. Sună idealist, dar este exact ce creează echipa Iulia Știru Interior Design.

✨Baia pe care au creat-o în showroom-ul Neakaisa.ro lasă muuuult în depărtare tiparele clasice și nu îi e teamă să fie luxuriantă. Cada în alb și negru, baterii cu aspect metalic și nuanțe impunătoare de auriu și negru, totul între pereți de beton și tavan negru, cu un fototapet care te trimite direct în jungla amazoniană. 

Exotic by Mialmi Design

🔎Arh. Alexandra Miruna Milotoi a fondat MIALMI Design în 2015, ca birou specializat în amenajări interioare mai ales pe segmentul rezidențial. De atunci, fiecare proiect i-a reconfirmat convingerea că designul interior este un limbaj complex de transpunere a personalității beneficiarilor.  ✨O oază. Sau poate un refugiu din calea soluțiilor clasice de amenajare. Cam așa ni s-a părut că arată camera amenajată de MIALMI în showroom-ul Neakaisa.ro. Și aici au avut o contribuție și cada freestanding cu baterii și accesorii solare, și riflajul decorativ, și arcadele combinate cu tapet în printuri exotice.

Dar poate mai mult decât orice, meritul este al surselor spectaculoase de iluminat artificial, care au rezolvat cu brio problema lipsei unei surse satisfăcătoare de iluminare naturală. Da, așa cum se întâmplă uneori într-o baie.

Atemporal by Studio Quary

🔎Designerul Vlad Mihai Luca a fondat Studio Quary sub abordarea Concept-Based Design: pentru proiectele pe care le semnează se concentrează exclusiv pe partea creativă și lasă detaliile tehnice pe mâna experților din industrie.

✨Pentru Neakaisa.ro, a creat o baie care se inspiră din caracterul atemporal al naturii printr-o desaturare subtilă. Este un joc delicat între ceramica albă, bateriile negre și peretele finisat în stil stucco veneziano, cu efect de marmură neagră.

Eclectic by Cristian Pătrașcu Studio

🔎După ce a lucrat în birouri de arhitectură și design interior din Londra, New York și Singapore, arh. Cristian Pătrașcu a ajuns la concluzia că orice (re)amenajare este un moment bun pentru evoluție. Sigur, cu ajutorul materialelor adecvate, al luminii, al transparenței și culorilor.

✨Natura pe tapet și mult verde. Pe lângă ele, în baia pe care a amenajat-o, echipa Cristian Pătrașcu Studio a fugit de clasicele corpuri sanitare albe cu “inamicul” lor evident: sanitarele negre elegante, în linie cu lavoarul și cada freestanding. Un fel de stil eclectic natural, am zice noi.

Tulum by Stefanidis Concept

🔎Irina Ștefanidis (Stefanidis Concept) crede cu putere că designul înseamnă stare de bine, așa că, pe lângă amenajarea propriu-zisă, oferă și consultanță pentru fiecare proiect pe care îl creează.

✨Pentru Neakaisa.ro, Stefanidis Concept a creat vibe-ul Tulumului în cele mai mici detalii: un perete văruit, nefinisat complet, cu accent de piatră, care se continuă atât pe podea, cât și pe tavan, nuanțe curajoase de albastru oceanic, plante verzi, ca în pădurile de mangrove, accente de auriu și arămiu, ca al soarelui și nisipului, și sfoara, venită parcă direct din arsenalul pescarilor din Caraibe.

E evident că ne-a făcut dor de ducă, nu? ⛵

Plimbarea noastră prin showroom se termină aici, însă până te hotărăști să le faci și tu o vizită, poți să iei legătura cu Neakaisa.ro aici:

📢 Website: www.neakaisa.ro

📢Email: suport@neakaisa.ro // office@neakaisa.ro

📢Telefon: 0376 300 091

—————–

În final, am pregătit 5 întrebări altfel pentru fondatorii Neakaisa.ro… 

1. Dacă ați fi un obiect (sanitar), ce ați fi?

Laura: Coloană de duș.

Vlad: Cadă freestanding.

2. Care a fost ultimul lucru de care v-ați bucurat?

Laura: Unul dintre ultimele lucruri: vizita voastră în showroom-ul Neakaisa.ro 😉
Cel mai recent: tortul cu unicorni de la ziua piticei noastre.

Vlad: Family movie night cu popcorn.

3. Care a fost ultima voastră idee la care ați exclamat Woooooow!?

Laura: O nouă gamă de produse sub brand propriu: Rune. Mai multe detalii foarte curând.

Vlad: Ideea de a merge cu buggy pe munteeee!

4. La amenajarea băii cărui personaj (de carte, film sau teatru) ați vrea să contribuiți?

Laura: Don Draper din Mad Men

Vlad: Baia lui Minnie Mouse

5. La ce vă gândeați înainte să răspundeți acestor întrebări?

Laura: Organizarea Black Friday 😊

Vlad: La o gamă nouă de produse care trebuie documentată pe site.

Foto: Alexandru Bărboiu pentru Neakaisa.ro & Designist

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed