Picnicul de la începutul (nu doar sfârșitul) săptămânii
Casa de la țară, mirosul de lemn ars, frunzele și pământul jilav pe care calci, cel mai mărunt măr ce are cu totul alt gust aici. Pentru unii reverie, pentru alții realitate. Ideea unui picnic în natură, chiar dacă locul soarelui l-au luat frunzele galbene ale copacilor, bordate de ceață, în zare, e un lux al simplității ce etalează adevărata frumusețe a toamnei. Gusturile sunt altfel toamna, mai pline, texturile mai mature și brăzdate de toate culorile soarelui ce se stinge ușor. E vremea aia când miroase a gutui și prune uscate, iar o vizită în piață, printre globuri perfecte de crizanteme, se lasă cu un curcubeu de senzații pe cerul gurii, vorba unui prieten. Floriana și Vlad, de la Flori de Mentă, ne iau, la început de săptămână, cu ei la picnic, în casa de vacanță de la Bran. Dacă e să ne gândim la sâmbăta ce tocmai a trecut, scenariul atât de firesc conturat de ei ar fi fost perfect de adaptat în călătoriile sau curțile noastre. Iar dacă e să ne gândim la cât de cald a fost Crăciunul trecut, am da orice masă tradițională pe un astfel de picnic afară sau măcar pe pâinea cu unt, usturoi și plante aromatice, asortată brânzei camembert cu rozmarin, oregano și oțet balsamic. 🙂 “Atunci când nu facem dulciuri, ne place să ne relaxăm, alături de familie şi prieteni, iar unul din locurile noastre preferate este casa noastră de vacanţă din zona Bran, chiar la poalele munţilor. După ce am colindat împrejurimile, festinul a început cu porumb copt şi brânză camembert cu rozmarin, oregano şi oţet balsamic alături de pâine cu unt, usturoi şi plante aromatice. Ingredientele de sezon sunt preferatele noastre, aşa că ne-am încălzit cu un risotto cu praz, ciuperci de pădure şi dovleac copt. Nu i-am uitat pe carnivori: cotletele de berbecuţ cu sumac, guacamole, kale şi sos de iaurt cu mentă au făcut ravagii. Risotto cu praz, ciuperci de pădure și dovleac copt. Sau despre simplitatea atât de rafinată a bunătăților Flori de Mentă. Același risotto, cu fulgi de parmezan.Desertul este pe foc! 🙂 Crumble cu prune și rubarbă, alături de cremă cu ricotta și mascarpone. Suntem siguri că, și dacă nu vă place toamna, am reușit să vă convertim… măcar un pic. 😉 Și că maxima aroganță cu care ne suntem datori, măcar din când în când, este să începem, nu doar să terminăm, săptămâna cu un picnic în natură. Pentru reverii cu gust de vară, aruncați un ochi aici. Fotografii: Flori de Mentă |