Picnicul de la începutul (nu doar sfârșitul) săptămânii

Casa de la țară, mirosul de lemn ars, frunzele și pământul jilav pe care calci, cel mai mărunt măr ce are cu totul alt gust aici. Pentru unii reverie, pentru alții realitate. Ideea unui picnic în natură, chiar dacă locul soarelui l-au luat frunzele galbene ale copacilor, bordate de ceață, în zare, e un lux al simplității ce etalează adevărata frumusețe a toamnei.

munte-0218

Gusturile sunt altfel toamna, mai pline, texturile mai mature și brăzdate de toate culorile soarelui ce se stinge ușor. E vremea aia când miroase a gutui și prune uscate, iar o vizită în piață, printre globuri perfecte de crizanteme, se lasă cu un curcubeu de senzații pe cerul gurii, vorba unui prieten.

munte-0244 munte-0314 munte-0326Floriana și Vlad, de la Flori de Mentă, ne iau, la început de săptămână, cu ei la picnic, în casa de vacanță de la Bran. Dacă e să ne gândim la sâmbăta ce tocmai a trecut, scenariul atât de firesc conturat de ei ar fi fost perfect de adaptat în călătoriile sau curțile noastre.

Iar dacă e să ne gândim la cât de cald a fost Crăciunul trecut, am da orice masă tradițională pe un astfel de picnic afară sau măcar pe pâinea cu unt, usturoi și plante aromatice, asortată brânzei camembert cu rozmarin, oregano și oțet balsamic. 🙂

munte-0333 munte-0358 munte-0458 munte-0984 munte-0987

Atunci când nu facem dulciuri, ne place să ne relaxăm, alături de familie şi prieteni, iar unul din locurile noastre preferate este casa noastră de vacanţă din zona Bran, chiar la poalele munţilor.

Inspiraţi de peisajul tomnatic, în ultima minivacanţă ne-am gândit să surprindem câteva din activităţile noastre preferate şi poate să inspirăm în acest mod alţi oameni în alegerea activităţilor de weekend. Şi, de ce nu, să transmitem o stare de bine şi relaxare prin fotografiile noastre.

Deoarece ne place să gătim, nu puteam rata ocazia de a o face în aer liber, la foc de lemne, inspirând aerul montan şi admirând peisajul din jur.

După ce am colindat împrejurimile, festinul a început cu porumb copt şi brânză camembert cu rozmarin, oregano şi oţet balsamic alături de pâine cu unt, usturoi şi plante aromatice. Ingredientele de sezon sunt preferatele noastre, aşa că ne-am încălzit cu un risotto cu praz, ciuperci de pădure şi dovleac copt. Nu i-am uitat pe carnivori: cotletele de berbecuţ cu sumac, guacamole, kale şi sos de iaurt cu mentă au făcut ravagii.
Nu se putea să trecem peste desert, unul cât mai simplu, cald şi de sezon. Câştigătorul a fost un crumble cu prune şi rubarbă alături de cremă cu ricotta şi mascarpone.

munte-0537 munte-0549 munte-0604 munte-0636 munte-0703 munte-0747Risotto cu praz, ciuperci de pădure și dovleac copt. Sau despre simplitatea atât de rafinată a bunătăților Flori de Mentă.

munte-0785 munte-0828 munte-0862Același risotto, cu fulgi de parmezan.munte-0886Desertul este pe foc! 🙂
munte-0891

Crumble cu prune și rubarbă, alături de cremă cu ricotta și mascarpone.

munte-0906 munte-0911 munte-0916 munte-0946Cotletele, cu porumb copt.
munte-0947 munte-0965 munte-0969

Suntem siguri că, și dacă nu vă place toamna, am reușit să vă convertim… măcar un pic. 😉 Și că maxima aroganță cu care ne suntem datori, măcar din când în când, este să începem, nu doar să terminăm, săptămâna cu un picnic în natură.

Pentru reverii cu gust de vară, aruncați un ochi aici.

Fotografii: Flori de Mentă

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed